Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní

Během 168 hodin se stane spousta úžasných, děsivých i fascinujících věcí. Podívejte se na to, co se stalo zajímavého minulý týden.

Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Zdroj: archiv

Vždy v neděli vám přinášíme výběr nejlepších fotografií uplynulého týdne. Měla by to být především neobvyklá témata, o kterých se médiích nepsalo – a které se někomu podařilo zajímavých nebo netradičním způsobem vyfotografovat.

Podívejte se na fotografie z minulého týdne

Pondělí: Léčivé rybky v akci

Garra rufa obtusas – tak se říká tureckým léčivým rybkám. Využívají se pro léčku lupénky – svými drobnými čelistmi pečlivě odstraní nakaženou kůži. Fotografie pochází z nejslavnější rybí léčebny světa – anatolských minerálních lázní Kangal. Pacienti tam jezdí na 21 dní dlouhou léčbu: každý den musí strávit osm hodin v lázních s rybkami…

 

Úterý: Člověk proti zvířeti

Ať už si myslíte o býčích zápasech cokoliv, musíte uznat, že při těchto soubojích vznikají úžasné snímky. Na tomto je zachycený zápasník Juan Jose Padilla, který čelí býkovi na koridě v Pamloně. Španělský toreador má v souboji zásadní nevýhodu – vloni přišel po chybě v aréně o oko…

 

Středa: Ledovec na cestách

Ve středu 18. července oznámili vědci z NASA, že se od Grónska odtrhl ohromný kus Petermannova ledovce. Masivní kus ledu je velký jako Manhattan…

 

Čtvrtek: Jdem do hlubin, kde vládne stín

Jeskyně Jomblang patří mezi jeden z přírodním zázraků naší planety. Krasová jeskyně je díky teplu a vodě plná vegetace a žije v ní řada endemických druhů. Od června jeskynní systém zkoumají indonéští studenti. 

Podívejte se do našeho nového speciálu Tajemství českých jeskyní

Energie zdarma na dosah? Laserová fúze ukázala, co umí

Pátek: Armáda jezdí na bio

Americká vojenská loď Kaiser doplňuje palivo letadlové lodi USS Princeton. Letadlovka dostala na cvičení poblíž ostrova Oahu do nádrží biopalivo; americká armáda i námořnictvo v něm vidí naději, která jim pomůže zbavit se závislosti na nestabilních (a často nepřátelských) režimech.

 

Sobota: Rychlý jako gepard, řvoucí jako lev

Oscar Pistorius z Jižní Afriky právě odstartoval běh na 400 metrů. Díky moderní vědě nepředstavuje fakt, že nemá nohy, žádný problém… Původně se tyto protézy používaly pro vojáky

 

Neděle: Hoří, má panenko

Kvůli silným vedrům propuklo v Istanbulu rovnou několik požárů. Když začal hořet 42patrový mrakodrap v centru města, museli cařihradští hasiči nasadit i vrtulníky. Na fotografii zrovna helikoptéra svrhává vodu na plameny.

 

Na úvodní fotografii článku členové arktické mise ICESCAPE shromažďují zásoby, které jim na místo dopravily vrtulníky americké Pobřežní stráže.. 

FOTO: Reuters

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články