ŠTÍTEK: Chile

Ocenění přebírala Jana Hájníková (vlevo).
České Budějovice, Humpolec – S celou řadou ocenění se vrátili do Humpolce zástupci Rodinného pivovaru Bernard z Českých Budějovic, kde se v polovině února konal 28. ročník pivařské degustační soutěže Zlatá pivní pečeť.
2 fotografie

Bernard ovládl Zlatou pivní pečeť

Podnikání
Po skvělé jízdě se třicetiletý Tomáš Slavík z České republiky zapsal do historie a obhájil  vítězství na Red Bull Valparaiso Cerro Abajo 2018.
Po velkém vítězství na Red Bull Valparaiso Cerro Abajo v Chile se jablonecký Tomáš Slavík ihned přesunul zpět do Evropy a zúčastnil se druhého kola Downmall Tour v Německu. Slavík přesedlal z velkého kola na nový speciál hardtailu od GHOST bikes a dal mu v Německu hned prověrku.

Tomáš Slavík přesedlal na raketu a dojel stříbrný

Ostatní sporty
O ÚČAST na olympiádě v Koreji připravil Pavlu Klicnarovou těžký pád ze Svatého Mořice.
Hronov - Místo sjíždění olympijských svahů nyní lyžařka z Hronova PAVLA KLICNAROVÁ léčí komplikovanou zlomeninu nohy, která ji před dvěma měsíci vystavila olympijskou stopku. „Myslela jsem si, že olympiáda bude takovým hezkým ukončením té mé kariéry,“ říká lyžařka, jež věří, že Ester Ledecká může vybojovat v Koreji medaili ve sjezdovém lyžování.

Klicnarová: Špička je stále taková plandavá

Ostatní sporty
Papež František na první oficiální návštěvě Chile
/VIDEO/ Hlava katolické církve, papež František, je na své první návštěvě Chile. V její metropoli odslouží mši za účasti asi půl milionu lidí. Hned v úvodu návštěvy vyjádřil bolest a hanbu nad sexuálním zneužíváním dětí, kterého se dopustili místní církevní představitelé. Papež také na začátku návštěvy podpořil původní obyvatele země. Jeho návštěvu ale provází i demonstrace. Na bezpečnost papeže dohlíží na 18 tisíc policistů. Zprávu přinesla BBC.
5 fotografií

Papež je v Chile. Omluvil se obětem sexuálního násilí, která páchali kněží

Svět
Na snímku se činí 22letá Marita Ibrahimová z Libanonu.
SPECIALITY z domova představilo v rámci veletrhu International Fair na výměnném pobytu 46 studentů vyšší odborné školy managementu ve Steyru. Národními lahůdkami se pochlubili mladí ze 23 zemí, také z Chile, Číny, Japonska, Kanady, Ruska, Mexika, Rumunska, Ruska, Jižní Koreje, Tchajwanu, Turkmenistánu i z Čech.

Sousedé demonstrovali proti nové vládě

Z okolí
Kelemen na Světovém poháru v Chile získal bronz v keirinu.
Santiago de Chile, Brno – Dvě bronzové medaile v závodech Světového poháru v rozmezí jediného týdne vybojoval dráhový cyklista brněnské Dukly Pavel Kelemen. Minulou sobotu pomohl české trojici s Martinem Čechmanem a Davidem Sojkou ke třetímu místu v týmovém sprintu v kanadském Miltonu, nyní v posledním dílu seriálu v Santiagu de Chile vydřel bronz v keirinu.

Kelemen získal na Světovém poháru v Chile bronz v keirinu

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Broumov - Městská knihovna dnes pořádá setkání s pracovníkem Okresního archivu Trutnov s Janem Kafkou a jeho knihou „V hodině velké zkoušky“. Od 17 hodin se dozvíte co se dělo s broumovským klášterem v době totality.

Besedy zvou do historie Broumova

Náchodsko
Mistryně světa Ester Ledecká.
/ROZHOVOR/ Má za sebou závody v Chile, ale teprve v sobotu pro ni vypukne všechno naostro. Aktuální česká lyžařská jednička a olympijská naděje Ester Ledecká, která to umí rozpálit se světovými esy na lyžích i snowboardu, bude na tradičně úvodním podniku Světového poháru v rakouském Söldenu startovat vůbec poprvé a na zdejší obří slalom se těší.
4 fotografie

Ledecká vstupuje do olympijské sezony: Jedu přesně tak, jak mám natrénováno

Zimní sporty
Útočník znojemských fotbalistů Jakub Teplý.
Znojmo – Matný výkon svých spoluhráčů sledoval minulý víkend v dusnu až z dalekého Japonska, ale nyní už je opět připravený jim pomáhat. Znojemský útočník Antonín Růsek se v týdnu opět připojil k týmu a vyhlíží čtvrté kolo Fotbalové národní ligy. V něm se v pátek na domácím hřišti Jihomoravané pokusí od půl osmé večer o první vítězství v sezoně proti Frýdku-Místku.

Znojmo se pokusí o první výhru. Růska štvala rýže

Fotbal
Nejraději bych si uvařil kávu a expedici řídil z pohodlí domova. Tak hodnotí Druckmüller plánovanou jedenáctou výpravu matematiků z fakulty strojního inženýrství brněnské techniky, která zaznamená prstencové zatmění Slunce.
Brno - Nejraději bych si uvařil kávu a celou expedici řídil z pohodlí domova. Tak hodnotí astronomický nadšenec Miloslav Druckmüller plánovanou jedenáctou výpravu matematiků z fakulty strojního inženýrství brněnské techniky, která zaznamená prstencové zatmění Slunce. Tentokrát se výzkumníci vydají v pondělí 21. srpna do Severní Ameriky. „Každá výprava je obrovský stres. Amerika ze zatmění navíc udělala komerční akci. Za místa, odkud lze zatmění vidět, chce nehorázné peníze,“ říká.
3 fotografie

Za zatměním pojede astronomický nadšenec Druckmüller i na koni

Brněnsko
Ilustrační foto
K výrobě výbušnin potřebujete ledek čili dusičnan draselný. Je zajímavý tím, že z něj můžete vyrobit buď bomby na zabíjení lidí, nebo skvělé hnojivo, které zajistí potraviny na přežití více lidem, než kolik by jich dokázala uživit příroda.

POZNÁMKA FIDELA KUBY: Dusík v nás

Názory z regionu