ŠTÍTEK: Chile

V Českých Budějovicích na Buskers festu vystupuje třeba Gus Ring, který sem přijel až ze Švédska.
České Budějovice - Na sedmý ročník festivalu pouličního umění Buskers fest přijelo do Českých Budějovic neuvěřitelných dvanáct zahraničních souborů například z Japonska, Argentiny, Ameriky nebo Chile.

Ohlédnutí za Buskers festem

Volný čas
Ve společnosti Crystalite Bohemia denně vyrobí 150 tisíc sklenic. Zvýšení produkce je dílem nových výrobních linek, které představují nejmodernější technologii v České republice.
Světlá nad Sázavou – Možnost podívat se do míst, kde se rodí světelské sklo, každoročně láká stovky lidí. Barevné, průsvitné, foukané, lisované. Sklárny Crystalite Bohemia pravidelně otevírají své brány veřejnosti. Umožňují tak lidem sledovat vzestup českého skla. To ze Světlé míří do celého světa. Kapacita nápojového skla je teď díky investicím do nové technologie dvojnásobná.
10 fotografií

OBRAZEM: Sláva světelského skla stoupá. Zvyšuje objednávky i kvalitu

Podnikání
Ilustrační foto
Týniště nad Orlicí - Ve výstavním sále městské knihovny v Týništi nad Orlicí můžete ve čtvrtek od 17 hodin navštívit přednášku s názvem Argentina - Napříč botanickým rájem.

Procházka napříč botanickým rájem

Rychnovsko
Vojtěch Wertich
/ROZHOVOR/ Sedm projetých států, tisícovky pořízených fotografií, nepřeberné množství zážitků a možná i pokořený výškový rekord, v jaké se kdy nacházela avie. To je stručná sumarizace čtyřměsíční výpravy cestovatelských dobrodruhů z Opavska po jihoamerickém kontinentu. V pondělí se z expedice vrátil jeden z posledních členů, Vojtěch Wertich z Neplachovic.

Vojtěch Wertich: Avia teď v Kolumbii čeká na další osud

Opavsko
Prezident Miloš Zeman.
Praha - Prezident Miloš Zeman ve středu převezme pověřovací listiny čtveřice nových velvyslanců. Informoval o tom tiskový odbor Pražského hradu. Ambasadoři Chile, Saúdské Arábie a Pákistánu nastoupí do čela ambasád svých zemí v Praze, panamský velvyslanec sídlí v Berlíně.

Prezident Zeman přijme na Hradě čtveřici nových velvyslanců

Praha
Výprava dobrodruhů z Opavska stále cestuje obytnou avií po jihoamerickém kontinentu.
/ROZHOVOR/ Už více než dva měsíce brázdí obytná avie zvaná Amálka Jižní Ameriku. Naší redakci se opět podařilo spojit s jedním ze členů výpravy Vojtěchem Wertichem. A stejně jako minule, kdy jsme expedici zastihli při neplánované zastávce kvůli technickým problémům, i nyní má výprava nucenou pauzu. Tentokrát ji zavinily záplavy v Peru.

Vojtěch Wertich: Naše avia tady dostává opravdu zabrat

Opavsko
Nejmenší děti se vody nebojí.
Pasov - „Nejdřív přijde polévání – z malých barevných konviček lijí rodiče na své mrňousy vodu. Kojenci při tom vypadají zmateně až vesele – tento rituál už znají. Předchází jejich noření se do teplé vody dětského bazénu plovárny v Burghausenu," píše PNP.

Jak Bavoři „potápějí" kojence

Z okolí
Zakladatel Nebe Nebo Petr Neckář - 30 vybraných prací od ilustrátorů, malířů, grafiků a designérů z celého světa na oblečení aneb představení nové české značky NEBE NEBO.
Praha /FOTOGALERIE/ - Nebe Nebo je umění na oblečení. Nová česká módní značka na vernisáži představila 30 vybraných prací od umělců z Anglie, Indie, Itálie, Francie, Chile, Vietnamu, Spojených států, Jižní Koreje, Indonésie, Brazílie, Izraele, Filipín, Španělska, Japonska, Číny, Ruska, Singapuru, Švédska, Argentiny či Nového Zélandu. Česko zastoupí například Ade Anejde, jež je členkou labelu kreativního vizuálního studia Lunchmeat.
21 fotografií

Pražská výtvarná Chemistry Gallery představila novou módní značku Nebe Nebo

Volný čas
Mažoretky se sjely do Bělotína již po patnácté
Blyštivý kostým, baton, pompon nebo prapor. To vše je nezbytnou výbavou mažoretek. V sobotu 4. března od 10 hodin se v tělocvičně základní školy v Bělotíně na Hranicku uskutečnil patnáctý ročník soutěže Bělotínský pohár. Celkem se zde představilo osm mažoretkových klubů z celé republiky.
16 fotografií

VIDEO: Mažoretky se předvedly na Bělotínském poháru

Hranicko
Devítičlenná skupina cestovatelů brázdí Jižní Ameriku už měsíc.
/ROZHOVOR/ V pátek to byl přesně jeden měsíc, kdy výprava cestovatelských nadšenců přiletěla do uruguayského hlavního města Montevidea, aby zde začala svou tříměsíční pouť po jihoamerickém kontinentu. Ne však pěšky, ani autobusem, ani stopem, nýbrž obytnou avií, zvanou Amálka.

Vojtěch Wertich: Naše výprava budí jistou pozornost

Opavsko
Petra Vabrouška z Wold Marathon Challenge  2017
Malenovice – Povedlo se. Petr Vabroušek si může zaknihovat další skvělý výsledek v kariéře. V neděli totiž úspěšně dokončil extrémní podnik World Marathon Challenge, když uběhl za sedm dní sedm maratonů na sedmi světadílech. V konečném účtování závodu skončil na stříbrné příčce. Zvítězil nedostižitelný Američan Michael Wardian, třetí byl Luke Wigman z Velké Británie.
6 fotografií

Vabroušek získal v sedmi dnech, v sedmi maratonech na sedmi světadílech stříbro

Ostatní sporty
MILAN MYŠÍK ve finálové jízdě na předposledním dvojskoku NZ DH series v Napieru.
Benešov nad Ploučnicí – Vydali se za vzdálené kopečky. MTB Enduro závodníci děčínské stáje GT KUR sport Milan Myšík a Jan Vaner se společně připravují na novou sezónu na Novém Zélandu. Celkem na Zélandu stráví tři měsíce a poté dva týdny v Tasmánii. Společně se zúčastní i několika závodů.

Biker Milan Myšík se připravuje na Novém Zélandu

Ostatní sporty
Petr Vabroušek před závodem 7 maratonů v 7 dnech na 7 kontinentech.
Malenovice – Obletět zeměkouli za sedm dní a k tomu si ještě každý den zaběhnout maraton? Pro Petra Vabrouška žádný problém. Malenovický Ironman se totiž od pondělí postaví na start závodu World Marathon Challange. Účastníci tohoto extrémního setkání se budou na jeho začátku přemisťovat nákladním Iljušinem IL-76, jenž umí na ledové dráze na Antarktidě přistát a vzlétnout. Ostatní závody pak obletí pronajatým soukromým letadlem pořadatele.
2 fotografie

Petr Vabroušek od pondělí uběhne za sedm dní na sedmi kontinentech sedm maratonů

Ostatní sporty