ŠTÍTEK: dražba

Rekordní závodní člun Arno XI - Ferrari na jedné z výstav.
Pro každého, kdo se zajímá o závody rychlostních člunů nebo rychlostní rekordy na vodní hladině je název Arno XI – Ferrari pojem. Připomíná jim totiž, že v roce 1953 tento stroj vytvořil rychlostní rekord s fantastickou hodnotou 241,71 kilometrů v hodině. Za dobu své existence byl tento hydroplán třikrát prodán. Naposledy před 12 lety. Také v současnosti je v nabídce.
11 fotografií

Vodní ďábel: Ferrari Arno XI je znovu na prodej za desítky milionů dolarů

Automagazín
Opuštěná historická budova vlakového nádraží v obci Moldava v Krušných horách.
Historická budova vlakové stanice na Moldavě, jedna z nejrozsáhlejších svého druhu v Čechách, je stále na prodej. Uzavřený objekt, který stojí na konečné u německých hranic, by mohl sloužit pro ubytování. Cestujícím z vlaku už ale běžné nádražní zázemí zřejmě nikdy nenabídne, přestože se řeší propojení se železnicí v Sasku. Tam nadšenci staré tratě i s budovami renovují a využívají pro turismus.
9 fotografií

Bude v Krušnohoří nový hotel? Nádraží Moldava velké jako zámek míří do aukce

Teplicko
Jen po cestě z Vaňova do Ústí leží dva vraky. Jeden z nich má podle magistrátu zmizet v nadcházejících dnech.
/VIDEO, FOTO/ Nárazník na chodníku, chybějící pneumatiky, zcizená světla, zkrátka auto na odpis. Při příjezdu z Vaňova do Ústí nad Labem se řidičům naskýtá pohled na ukázkový vrak. Je hned u silnice a okolí hyzdí už řadu týdnů. Odstranění? Složitější, než se na první pohled zdá. Na cestě z Vaňova nejde o jediný vrak. O pár metrů dál pod železničním mostem už několik měsíců stojí jiný, s oblibou na něm pravidelně řádí i vandalové. První navíc stojí v těsné blízkosti hlavní silnice, což samo o sobě snižuje bezpečnost provozu. 
13 fotografií

Ústí letos odklidilo už na šedesát vraků. Trápí i některé další obce v okrese

Zprávy
Ladislav Smoljak je čestným předsedou Nadačního fondu Slunce pro všechny in memoriam.
Na počátku byl nápad Blanky Dvořákové a rodičů postižených dětí na prahu dospělosti. Společně dali vzniknout projektu, jehož cílem bylo ještě větší zapojení lidí se zdravotním omezením a seniorů do aktivního života. Právě na podporu aktivizačních služeb se můžete zapojit do charitativní aukce.Centrum služeb Slunce všem z Unhoště slaví v letošním roce již 20 let od svého vzniku.
5 fotografií

Ladislav Smoljak pomáhá v Centru služeb Slunce všem i dnes

Čtenář reportér
Česká pošta bude prodávat dům ve vrchlabském Podhůří v elektronické aukci za vyvolávací cenu 5,1 milionu korun.
Česká pošta prodá dům ve vrchlabském Podhůří v elektronické aukci za vyvolávací cenu 5,1 milionu korun. Kdo má zájem, může se přihlásit do pondělí 24. června. Podobný osud zřejmě čeká poštu ve Svobodě nad Úpou. Zastupitelé totiž v pondělí odmítli nabídku státního podniku na odkup zdevastované budovy. Místo toho budou jednat o zavedení služby pošta Partner do prostor radnice.
16 fotografií

Pošta vydraží dům ve Vrchlabí za miliony, na prodej bude i budova ve Svobodě

Krkonoše
V nabídce realitní kanceláře je také činžovní dům v Panské ulici v centru Olomouce
Úspěchem skončila pro Českou poštu středeční aukce, v níž prodala palác na Horním náměstí v Olomouci. Vítěz, který si podle prodávajícího zatím přeje zůstat v utajení, získá nemovitost za 130,5 milionu korun. V centru krajského města jsou však aktuálně k mání i další zajímavé budovy. Státu se také zatím nedaří najít kupce rozsáhlých Hanáckých kasáren, které jsou nyní ke koupi s výraznou slevou.
7 fotografií

V centru Olomouce jsou k mání zajímavé historické budovy

Olomoucko
Dům, kde dříve sídlila pobočka České pošty, je k prodeji.
Poslat doporučeně psaní či balíček, zaplatit složenky nebo si vyřídit další listovní služby mohou obyvatelé Liberce téměř už rok pouze na šesti pobočkách České pošty. Jejich původní počet poklesl z dvanácti na polovinu, k redukci došlo po změně legislativy a státní podnik tehdy na tři sta nepovinných poboček zrušil z ekonomických důvodů bez náhrady. A zatímco některé domy zejí prázdnotou, jiné bývalé pobočky získaly druhou šanci.
30 fotografií

Rok od zavření poboček České pošty. Jak se proměnila poštovní místa v Liberci?

Liberecko
MS v hokeji, Praha: Švýcarsko - Norsko
Stejně jako před devíti roky i letos provázeli fanoušky hokejovým šampionátem v Česku večerníčkoví králíci Bob a Bobek. A také tentokrát si získali řadu příznivců a ze všech stran se na ně jako maskoty snášela chvála. I proto se během mistrovství světa stávalo, že jejich plyšáci často nebyli ve fanshopu k dostání. V posledních dnech se několik kusů populárních králíků objevilo v internetových aukcích, kde částky pravidelně šplhají až nad deset tisíc korun.
17 fotografií

Bob a Bobek jdou na dračku. V aukci lidé zaplatí za maskoty MS přes deset tisíc

Hokej
No name
Neděle má na Zlín Film Festivalu už tradiční program. Po sedmadvacáté proběhne dražba filmových klapek, letošní kolekce jich obsahuje 125. Výtěžek z dražby pak využije Nadační fond FILMTALENT ZLÍN k podpoře filmových projektů mladých začínajících tvůrců. Na start se postaví běžci 9. ročníku Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín a Festivalového rodinného běhu. BVečer na náměstí Míru vystoupí slovenská kapela No Name.
78 fotografií

Půlmaraton, dražba nebo No Name. Tady je nedělní program zlínského festivalu

Zlínsko
Ze slavnostního křtu alba Nová vlna se starým obsahem kutnohorské kapely Vesper ve Vinohradském pivovaru v Praze.
/FOTO, VIDEO/ Sedmé album s netradičním názvem Nová vlna se starým obsahem pokřtila kutnohorská hard-popová parta v pražském Vinohradském pivovaru. Kmotry nových nahrávek se stali producent Ondřej Škoch a grafik Michal Cetkovský, autor grafiky obalu alba. Charitativní dražba původního autorského obrazu vynesla krásných 15 tisíc korun. Ty obdržela nezisková organizace Cesta životem bez bariér, která dlouhodobě pomáhá hendikepovaným dětem.
5 fotografií

Dobrá věc se podařila. Vesperáci pokřtili album a podpořili hendikepované děti

Volný čas
Ve Zlatém Jablku jsou od úterý k vidění originální filmové klapky.
Od úterý 14. května zdobí hlavní pasáž Zlatého jablka v centru Zlína umělecky ztvárněné klapky od českých výtvarníků. Letošní kolekce již 27. ročníku Salonu filmových klapek čítá 125 děl. Stejně jako v předchozích letech peníze z jejich aukce podpoří snímky a projekty začínajících filmařů. Výstava je nedílnou součástí doprovodného programu 64. Zlín Film Festivalu, který startuje již 30. května.
32 fotografií

Zlínský festival se blíží. Jako první dorazily originální filmové klapky

Zlínsko