ŠTÍTEK: galaxie

Podobný obrázek, jaký poskytovali tito studenti ze  4. B  Gymnázia Rokycany, byl ve čtvrtek k vidění také v pěti dalších maturitních třídách.
Rokycany – Ve dvou školách okresního města, tvořících ale jeden celek, byl ve čtvrtek pocit napětí přímo hmatatelný. V gymnáziu a střední odborné škole totiž ti nejstarší psali maturitní písemné práce z českého jazyka.

Maturantům dala zabrat čeština

Rokycansko
Poznávání vesmíru se na Základní škole v Holýšově věnovali žáci celý uplynulý týden.
Holýšov – Do hlubin kosmu se na celý uplynulý týden ponořili holýšovští školáci, na celé škole totiž probíhal projekt na téma Vesmír.

Žáci poznávali vesmír

Domažlicko
Ilustrační fotografie.
Zlín – Zábavu plnou atrakcí pro děti i rodiče nabízí zábavní centrum Galaxie. Nachází se na Vršavě ve Zlíně a bylo otevřeno v říjnu minulého roku. S myšlenkou otevřít tento podnik pro celou rodinu přišla majitelka Jana Valášková.

Děti řádí a rodiče se vracejí do školních let

Zlínsko
Pět nových absolventů moravské univerzity strécovské slavnostně promočili členové vědecké rady žlutické katedry této netradiční vysoké školy. Titulem stréc či tetina se mohou pyšnit lidé, kteří se věnují hudbě či ji vyučují na školách.
Žlutice– Velice přísné podmínky muselo splnit pět nových absolventů Moravské univerzity strécovské, kteří byli vsobotu na půdě žlutické katedry slavnostně promočeni, a získali tak titul MuStr. (stréc) či Mutr. (tetina). Společně snimi je teď vcelé galaxii přibližně 1750žijících stréců atetin.
7 fotografií

Stréc musí být hlavně Člověk

Karlovarsko
Královéhradecká hvězdárna a planetárium
Hradec Králové - Digitální planetárium? To by byla paráda, říkají jednohlasně pracovníci i návštěvníci hradecké hvězdárny a planetária. Cesta k vysněnému cíli však bude ještě dlouhá. První práce začnou v ideálním případě koncem příštího roku
8 fotografií

Hvězdárna touží po digitálním planetáriu

Hradecko
V naší galaxii se v souhvězdí Střelce nachází potenciální černá díra Sagittarius A*. Ilustrační foto.
Praha - V září se v Planetáriu Praha ve Stromovce strhne malá revoluce. Po osmnácti letech bude vyměněn projekční systém, který promítá hvězdnou oblohu na projekční kopuli zastřešující hlavní sál. Nový systém umožní neskonale více variací a programů, nežli ten původní. Na instalaci nového projektoru nyní v Planetáriu horečně pracují jeho zaměstnanci.

Let v galaxii zažije návštěvník planetária

Umění
Kluci a děvčata z  Dětského domova v Ledcích – Šternberku si v závěru školního roku udělali výlet do Slaného.
Ledce - Mezi žáky, kterým končí tento školní rok až vúterý 30. června, patři kluci a děvčata ze školy při Dětském domově Ledce – Šternberk. A protože loučení se školou má být hezké, vypravili se v pátek se svými učitelkami do slánské městské hvězdárny a skleníků místních Technických služeb. Závěr dopoledne si děti užily se sladkou odměnou vcukrárně.

Se školou se rozloučili ve hvězdárně

Kladensko
Tanečníci TJ Sokol Vítkovice, oddíl Akcent Ostrava
Ostrava - Ostravským tanečníkům z TJ Sokol Vítkovice z oddílu Akcent Ostrava se minulý víkend podařilo navázat na loňské úspěchy klubu, kdy se Akcent se šesti tituly mistrů světa vypracoval na nejúspěšnější taneční klub v České republice.

Ostravští tanečníci z Akcentu jsou mistři Evropy

Ostravsko