ŠTÍTEK: galaxie

PŘIJEDE ZNOVU. Vítěz minulého ročníku DS Rádobydivadlo Klapý bude soutěžit na přehlídce Štít i letos. Před rokem porotu nejvíce oslovila jeho hra s názvem Equus.
AKTUALIZOVÁNO/Prachatice - Milovníci divadla se mohou těšit na již třicátý sedmý ročník tradiční přehlídky amatérských divadelních souborů. Štít 2009 bude slavnostně zahájen zítra v 19.30 hodin hrou na motivy knihy Douglase Adamse Stopařův průvodce po galaxii, v úpravě Marcely Haspeklové a v podání DS DUTAM při VOŠS a SPgŠ Prachatice.

Na nejlepší divadelní soubor čeká Štít města Prachatice

Prachaticko
Cape Canaveral - Astrofyzici budou mít záhy ve vesmíru nové velmi výkonné „oko“. V sobotu kolem páté hodiny ranní SEČ odstartovala z Floridy raketa Delta II, která vynáší na orbit americký teleskop Kepler.

Kepler bude hledat obyvatelné planety

Svět
Točí tu Budvar a Pardál.
Chomutovsko - Vydavatelství VLTAVA-LABE-PRESS, a.s. připravilo pro své čtenáře zajímavou soutěž o nejoblíbenější "Hospůdku roku 2009". Soutěž bude probíhat do 25. dubna 2009, kdy budou vždy v sobotním vydání otištěny očíslované prezentace jednotlivých soutěžících "Hospůdek". Dnes přinášíme dalšího soutěžícího z Chomutovska, se "startovním" číslem 14 - Sport Klub Galaxie.
5 fotografií

Soutěž Hospůdka roku: Představuje se Sport Klub Galaxie

Podnikání
Netradiční hudební Menu ve Svitavách.
Svitavy - Ambient, glitch, noise, downtempo. Pro někoho jen pár divných slov, pro jiného synonyma alternativní elektronické hudby, kterou jsme 17. ledna mohli slyšet ve svitavské kinokavárně Galaxie. V rámci pravidelných hudebních kaváren se zde objevila akce Menu, za kterou stojí Zdeněk Konečný a Jiří Tilgner.

SVITAVSKO OBRAZEM: Netradiční hudební Menu ve Svitavách

Volný čas
„Nikdy jsem si nemyslel, že budu někomu, natož pak malému králíčkovi, přát více a více sebevražd. Rileyho humor ale prostě miluju,“ vyznává se z obdivu k autorovu dílu spisovatel Petr Šabach.
Praha - Pokud jste malý králíček a pomýšlíte na sebevraždu, pak pro vás připravil kreslíř Andy Riley sadu názorných příkladů, rad a návodů, jak co nejoriginálněji opustit tento svět. Každý si jistě přijde na své.

Králíčkova sebevražda na mnoho způsobů

Umění
Opava - Závod raketek. To je název akce, která dnes začíná v prostorách opavského Mendelova gymnázia. Během tří dnů se zájemci z řad středoškolských studentů zúčastní několika workshopů, přednášek a doprovodných akcí, jejichž společným tématem bude raketová technika.

Mendelovo gymnázium představí raketovou techniku

Volný čas
Ilustrační foto
ZBIROH - Zlatým hřebem měsíce jsou ve Zbiroze Václavské řemeslné trhy. Pro jejich pořádání město, které je hlavní organizátorem, zvolilo sobotu 27. září. Akce se koná od 9 do 16 hodin v proluce na Masarykově náměstí ve Zbiroze.

Zamiřte na zbirožské trhy s Václavy

Rokycansko
Poslední zvukovou prací Bena Burtta je VALL–I.
České Budějovice - Multikino CineStar v Českých Budějovicích zve od čtvrtka na animovaný rodinný film VALL–I, romantickou tragikomedii Helen Huntové Konečně spolu a dokumentární snímek Rolling Stones.

Robot VALL-I jde napříč galaxií kin

Volný čas
Zámeček ve Smržovce
Smržovka - Do 3. srpna: Výstavní síň Zámeček Smržovka: středa 9 – 11 a 13 – 16, sobota a neděle 10 – 12 a 13 – 16 Budiž světlo. Výstava fotografií Sboru dobrovolných fotografů.

Zámeček do srpna zaplnily fotografie

Volný čas
Ilustrační foto
Šumperk - Školní rok se chýlí ke konci a prázdniny jsou už za dveřmi. Také vaše dítě touží zažít dobrodružství na letním táboře a vy ještě nevíte, kam ho pošlete? Přinášíme přehled volných táborů na nadcházející dva prázdninové měsíce.

Na táborech jsou stále volná místa

Šumpersko
Bude se v Boleslavské ulici v Bakově nad Jizerou parkovat jen na jedné straně?
Bakov nad Jizerou/ Parkování v okolí bakovské Galaxie a zahradnictví Flora je v posledních letech dopravním tématem číslo jedna. Zákazové značky jsou řidičům většinou jedno! Městská policie rozdává pokuty, ale být na místě čtyřiadvacet hodin denně také nejde.

Parkování v Bakově skončilo hádkou o zachování parku

Boleslavsko
Vesmírná část jménem Google Sky se rozrostla například o snímky v rentgenovém nebo infračerveném spektru, historické mapy hvězd, anebo informace o aktuálních úkazech na obloze.
Praha - V aplikaci Google Earth, která nabízí výlety myší po virtuálním globusu, jsou další novinky. Vesmírná část jménem Google Sky se rozrostla například o snímky v rentgenovém nebo infračerveném spektru, historické mapy hvězd, anebo informace o aktuálních úkazech na obloze.

Google přináší nebeské novinky

Česko