ŠTÍTEK: galaxie

Zlín zapadl v pátek 17. února sněhem. Nejvíce radosti tak počasí způsobilo dětem.
Zlínský kraj - Stanou se z nich rytíři z hvězdných válek a čarodějové, navštíví zajímavá místa, postaví sněhuláky nebo budou hrát na playstation. Děti ze Zlínského kraje, které se v příštím týdnu o jarních prázdninách (20. - 24. února) nechtějí nudit, mohou být bez obav.

Děti čekají pohádkové soutěže, radovánky ve sněhu i sport

Volný čas
Počítačová hra Star Trek.
Vydavatelská společnost Namco Bandai oznámila, že nové Star Trek hry se dočkáme v prvním čtvrtletí 2013. Pracuje na ní studio Digital Extremes, které je mimo jiné zodpovědné za titul The Darkness 2, který pravě teď vychází.

Nová Star Trek hra od tvůrců Darkness 2

Hry
Počítačová hra Kinect Star Wars.
Kinect Star Wars byla vždy taková zvláštní enigma tohoto ovladače snímajícího váš pohyb pro Xbox 360 a PC. Když byl Kinect představován, stejně tak bylo ukázáno i Kinect Star Wars, ale hra pořád nevyšla. Mluvilo se o tom, že se moc nepovedla a pořád se předělává.
7 fotografií

Už se ví, kdy vyjde Kinect Star Wars

Hry
Počítačová hra Mass Effect 3.
Studio Bioware si pro všechny hráče na Xboxu 360 připravilo speciální akci. Společně s multiplayerovou demoverzí očekávané hry Mass Effect 3, která se objeví již příští úterý 14. února, totiž dostanou zcela zdarma Gold účet na blíže nespecifikovanou omezenou dobu (zřejmě jen pár dní).

Multiplayerové demo Mass Effect 3 pojede i bez Live Gold účtu

Hry
Počítačová hra Star Wars: The Old Republic.
Vydavatelství Electronic Arts se pochlubilo velmi dobrými čísly, jenž se týkají nového MMORPG od BioWare - Star Wars: The Old Republic, ve kterém se online střetávají síly Impéria proti Republice. Tedy temní Sithové proti Jediům, kteří chrání galaxií.

Star Wars: The Old Republic na dvou milionech kusů

Hry
Počítačová hra Mass Effect 3.
Studio BioWare potvrdilo, že pokud si budete chtít zahrát Mass Effect 3 na počítaci, musíte si nainstalovat také distribuční online systém EA Origin. Informaci potvrdil Chris Priestly z BioWare na oficiálním fóru.

Mass Effect 3 bude na PC vyžadovat Origin

Hry
Počítačová hra Star Wars: The Old Republic.
Příval novinek o Star Wars onlinovce neutuchá a EA před okamžikem oznámili, že již měsíc po startu je připraven na vydání první obsahový update s podtitulem Rise of the Rakghouls. Bude k dostání od úterý 17. ledna.

První obsahový update pro Star Wars: The Old Republic

Hry
Londýn - Astronomové zkoumali skutečnou barvu naší Mléčné dráhy a zjistili, že odpovídá svému pojmenování. Bílá barva, kterou vidíme ze Země, je dílem optického klamu, a vědci proto pátrali po tom, jak vypadá zvenčí. Že je skutečně bílá, tedy není zcela samozřejmé.

Skutečná barva Mléčné dráhy? Je nepřekvapivě bílá

Svět
Zvěrokruh - ilustrační foto
Východní Čechy -Astrologická planeta Pluto z nejodlehlejší výspy sluneční soustavy představuje velvyslance galaxie, který má díky svým pravomocím často větší moc než ústřední Slunce. Tlumočí zákony galaxie a dohlíží na jejich uplatňování.

2012: Krize jako příležitost pohledu na další rok

Volný čas
Počítačová hra Star Wars: The Old Republic.
Šéfové firmy BioWare Ray Muzyka a Greg Zeschuk mají důvod se radovat. Do plné verze jejich onlinovky Star Wars The Old Republic (SWTOR) se už zaregistrovalo přes milion hráčů. Podle nich se pravděpodobně jedná o nejrychleji rostoucí placenou onlinovku historie.

Star Wars: The Old Republic už hraje milion lidí

Hry
Počítačová hra Mass Effect 3.
Společnost EA oznámila, že podobně jako v předchozích dílech série Mass Effect i pro březnovou trojku zkomponují hudbu známí či talentovaní skladatelé. "Hudba je pro celý dojem ze hry velmi důležitá," říká Casey Hudson, výkonný producent série Mass Effect.

Hudba k Mass Effect 3 bude opět od známých skladatelů

Hry
Ilustrační foto
Blansko – Třicet milionů pět set tisíc korun. Takovou nejvyšší sumu nabídli Blanenští za hotel Dukla, který stojí v centru města. Na paty jim při úterní dražbě v brněnském Internationalu šlapali další tři zájemci.

Blansko vydražilo hotel Dukla

Ekonomika
Ilustrační foto
Blansko – Chceme vydražit hotel Dukla. Na tom se úterý večer jednohlasně shodli blanenští zastupitelé. Hotel už léta hyzdí střed města. Nyní mají Blanenští obavy, že se do něj nastěhují nepřizpůsobiví lidé. Proto chtějí budovu koupit. Kdo za ni nabídne nejvíc peněz se ukáže sedmadvacátého zá­ří.

Blansko bude usilovat o hotel Dukla

Blanensko
Přísně tajná základna, střežící největší tajemství lidstva, Hvězdnou Bránu, umožňující cestovat na vzdálené planety naší galaxie. V tomto duchu pojala Základní školy Rýmařovská v Bruntále každoroční školní akci Noční toulky školou.
Bruntál /FOTOGALERIE/ – Přísně tajná základna, střežící největší tajemství lidstva, Hvězdnou Bránu, umožňující cestovat na vzdálené planety naší galaxie. V tomto duchu pojala Základní školy Rýmařovská v Bruntále každoroční školní akci Noční toulky školou.
5 fotografií

Vyučovat se dá i poutavě

Bruntálsko
Ilustrační foto.
Svitavy – Radní našli nového nájemce kinokavárny Galaxie. Od června budou na alternativním klubu ve Svitavách pracovat Michaela Černá, dcera muzikanta Františka Černého z Čechomoru, s Pavlem Indráčkem, kytaristou kapely Kilt. Jako jediní předložili návrh, který splnil požadavky města.

Kinokavárna Galaxie má nového nájemce

Svitavsko