ŠTÍTEK: galaxie

Josef Zíma a Yvetta Simonová.
Teplicko - Fotografie zachycují práci kriminalistických techniků, technické prostředky používané v kriminalistice, stopy z místa činu, reálné předměty i fotografie vytvořené v laboratorních podmínkách. Výstava vznikla ze soutěže, do které bylo zasláno 125 fotografií od 26 autorů. Odborná nezávislá porota vybrala padesát fotografií a určila pořadí vítězů. Výstava potrvá do 14.12.2014.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Volný čas
Počítačová hra Star Wars: The Old Republic.
Ačkoliv se masivní hra na hrdiny The Old Republic ze světa Star Wars netěší takové oblibě jako žánroví konkurenti, hráči se přesto mohou těšit na přidání nového obsahu. Vydavatel Electronic Arts představil balíček Shadow of Revan, ve kterém bude primárním úkolem porazit dřívějšího hrdinu řádu Jedi.

Shadow of Revan přinese do Star Wars: The Old Republic novou hrozbu

Hry
Ilustrační foto.
Valašsko /SERIÁL TÝDENÍKU/ - Pozorování nočního nebe v podzimním období patří k nezapomenutelným zážitkům, neboť v tuto část roku je obloha neobyčejně bohatá na jasnější objekty hlubokého vesmíru zvané "deep sky".

Vesmír na podzimní obloze

Valašsko
REICHENBERG REAL FORMANKA 3:9. Reichenberg je v pruhovaném.
Liberec - Liberecká liga malého fotbalu se zeštíhluje každým kolem. Po odstoupení AFK Amici byl vyloučen tým Šotci 2011, který měl pět kontumací. Soutěž snad již bude pokračovat bez zádrhelů.

Bez porážky jsou InFamous a Plastkov

Fotbal
Ilustrační foto
Plzeň – Nový film ve 3D planetáriu, nové expozice pro malé návštěvníky, nové programy v dílnách a laboratořích a také pozměněná provozní doba – tak bude vypadat letní provoz v Techmania Science Center v Plzni.

Techmania láká i v létě na novinky

Plzeňsko
REAL – REICHENBERG 8:5. Na snímku vlevo je Dido z Reichenbergu a vedle Daněk z Realu.
Liberec – V sobotu se na umělém trávníku ve Sportparku (městském stadionu) uskutečnil závěrečný díl Liberecké ligy v malém fotbale. A bude pochopitelně znám vítěz, naposledy ve dvou ligách. Od nové sezony by se měl hrát jiný model, a to v jedné soutěži 
s osmnácti účastníky.

Liberecký malý fotbal

Fotbal
ZÁPAS PLASTKOV – AFK AMICI 1:4. Vpředu je Richtr z Plastkovu, za ním je Menšík z Amiků.
Liberec – V 1. lize malého fotbalu vrcholí boj o titul, ve kterém zůstávají ve hře ještě Stolspol, AC Tango, FC Socky a FC Šotci 2011. Týmy hrají 
v posledních dvou kolech ještě mezi sebou, a tak bude zajímavé sledovat, jak vše dopadne.

V 1. lize malého fotbalu vrcholí boj o titul

Fotbal
ŽIVOTOSPRÁVKA HMB – SOCKY 0:4. Dan Opletal vlevo (Socky) v souboji s Janem Mocem.
Liberec – V 1. lize malého fotbalu se začíná dělit tabulka na dvě části, v té vrchní polovině se mocně AC Tango dotahuje až na špici a na jaře zatím všechny své soupeře doslova převálcovalo, což ostatně potvrzuje i jejich celkové skóre.

Malý fotbal ještě vede Stolspol

Fotbal
Hana Skočková provozuje už dvacet let soukromou mateřskou školu. Nyní zřizuje první soukromou základní školu v Novém Jičíně.
Nový Jičín /ROZHOVOR/ – Od letošního září by měla v Novém Jičíně fungovat první soukromá základní škola na Novojičínsku. O tom, jak složité je zřídit takovou školu, i o tom, jak může fungovat, hovoří zřizovatelka Základní školy Galaxie Hana Skočková.

Hana Skočková: Nejsem žádný experimentátor

Novojičínsko
Zdeněk Stuchlík
Opava - Na pomyslném žebříčku prestižních počinů z oblasti vědy a výzkumu se jedná o český projekt na světové úrovni. A tým odborníků Ústavu fyziky Filozoficko přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě (FPF SU) pod vedením děkana, astrofyzika Zdeňka Stuchlíka je spolu s ostatními českými vědci u toho.

Odborníci Slezské univerzity se podílejí na výzkumu světové úrovně

Opavsko
Přijďte si zatančit na dětský Indiánský bál
Zlín - Zábavné rodinné sobotní odpoledne se uskuteční 22. února od 15 hodin v hlavním sále Interhotelu Moskva ve Zlíně. Pro děti bude připraven pestrý program v podobě dětské diskotéky, indiánských tanců, bubnování, malování na obličej, tvoření a zajímavých soutěží (o nejlepší indiánskou maminku/babičku i rodinné soutěže).

Přijďte si zatančit na dětský Indiánský bál. Vstupenky můžete vyhrát

Volný čas
Ilustrační foto
Třebíčsko - Plesová sezona je v plném proudu také na Třebíčsku. Vybrat si můžete z celé řady nejrůznějších akcí. Připraven je i turistický pochod, dětský karneval či divadlo.

Třebíčsko: Tipy na víkend

Volný čas
Závody dětí na jezdítkách ve zlínském Rodinném zábavním parku GALAXIE
Zlín – Modrozelenobílou koloběžku má už nějaký čas doma desetiletá Jana Nováková z Velké Bystřice. Ráda na ní venku jezdí a někdy ji přitom doprovází také její dědeček. Už teď se malá školačka upřímně těší, až ji na jaře zase vytáhne ven. V sobotu si však také na jedné červené koloběžce zajezdila, byť tedy pouze na pár vteřin. Zúčastnila se totiž ve zlínském Rodinném zábavním parku Galaxie Závodů dětí na jezdítkách.
7 fotografií

VIDEO: V Galaxii děti závodily na jezdítkách

Zlínsko
Hubbleův teleskop objevil téměř 3000 většinou relativně malých galaxií.
Washington – Hubbleův vesmírný teleskop nahlédl dosud nejdále do historie vesmíru a umožnil lidem pozorovat formování galaxií, které se odehrávalo před 13,2 miliardy let. Díky využití jedné z Einsteinových teorií američtí astrofyzici dokázali výkonný přístroj zaměřit na velmi vzdálené vesmírné objekty, jež dokumentují podobu nedlouho po velkém třesku. Podle agentury AP objevil teleskop téměř 3000 většinou relativně malých galaxií.

Hubbleův teleskop zachytil dosud nejstarší historii vesmíru

Svět