ŠTÍTEK: Havaj

Z meruněk vyrábí Pavel Lacina Marhulové víno.
Marhulové víno z produkce velkopavlovického Vinařství Lacina se nově pyšní značkou české kvality potravin Klasa. „Ocenění si moc vážím. Je pro nás potvrzením, že o kvalitativních parametrech vína nehovoříme jen my, ale že je ocenil i někdo jiný,“ okomentoval vinař Pavel Lacina, který Marhulové Originál, Sladké a Šumivé uvedl na trh.

Velký úspěch. Marhulové víno z Velkých Pavlovic získalo označení Klasa

Břeclavsko
V Rožmitále pod Třemšínem letos kvůli koronaviru zrušili tradiční Slavnosti královny Johanky.
/FOTOGALERIE/ S přibývajícími dny nouzového stavu přibývá i počet kulturních, společenských nebo sportovních akcí, které se ruší nebo odkládají. Situace postihuje jak jednorázové události, tak i tradiční akce. S celou řadou z nich jejich návštěvníci letos počítat nemohou. Nicméně jsou i takové případy, kdy pořadatelé ujišťují veřejnost, že se akce uskuteční.
8 fotografií

Přes rušení akcí pořadatelé některých z nich stále doufají v uskutečnění

Příbramsko
Pivo
Vojenskou terminologií by se dalo říct, že hospodští i štamgasti stříhají metr a toužebně vyhlížejí pondělí 25. května, kdy se dle úterního vyjádření vlády mají otevřít hospodské zahrádky. O čtrnáct dní později by se hosté měli podívat i do útrob hospodského zařízení. Někteří hospodští jsou však k termínu, kdy se opět roztočí pípy, skeptičtí.

Štamgasti škrtají v kalendáři. Hospodští jsou ve výhledu otevření hospod opatrní

Hradecko
Golfistka Klára Spilková.
V těchto dnech měla v plánu turnaj na Havaji. Místo něj byla ráda alespoň za trénink v Česku. Po měsíční pauze se golfistka Klára Spilková dočkala a mohla vyrazit na hřiště Oaks Prague poblíž středočeské obce Nebřenice. „Bez vidiny turnajů to není jednoduché. Na druhou stranu je zajímavé trénovat pro radost,“ pochvalovala si první Češka na americkém okruhu LPGA.
6 fotografií

Trénovat jen pro radost? To je pro mě něco nového, přiznává Spilková

Ostatní sporty
Tomáš Řenč.
Aktuálně se měl připravovat na nadcházející sezonu v ideálních klimatických podmínkách na Mallorce. Ale ani současné české triatlonové jedničce Tomáši Řenčovi se nevyhnula dnešní bezpečnostní opatření. Věří však, že závodní kalendář druhé poloviny roku, kdy má být na programu několik vrcholných podniků, neovlivní.

Triatlonista Řenč neví, na kdy ladit formu

Ostatní sporty
Hospoda a pivo - Ilustrační foto
Ještě krátce před páteční dvacátou hodinou večerní se štamgasti oblíbené hospůdky Psí bouda na hradeckém Pražském Předměstí loučili s personálem a zlatavým mokem s tím, že v sobotu přijdou dřív, aby milované osvěžovně pomohli v nelehkých časech. Když pak za posledním hostem úderem osmé hodiny zamkla obsluha dveře, nikdo z nich netušil, že své sliby nedodrží.

Lokály zavřely. Hospodští vylijí sudy a venkovní hosty vyhazuje policie

Hradecko
Havaj, ilustrační foto
O svých zážitcích z cestování po západu Spojených států amerických a Havaji bude vyprávět a promítat fotografie Zdeněk Horák.

Západ USA a Havaj

Volný čas
Havaj, ilustrační foto
Jak se během jednoho roku dostat do exotického Japonska a Havaje, o kterých většina lidí jen sní? Přijďte se podívat na příběh cestovatelky Hany Machalové, která vás naučí, že podobné cesty zvládne i běžná peněženka.

Hana Machalová - Japonsko + Havaj

Volný čas