ŠTÍTEK: Havaj

Ilustrační foto
/KRÁTKÉ ZPRÁVY/ Loutkové divadlo Zvonek Hořice zve všechny děti na loutkovou pohádku Kašpárkovo čarování. Loutkové představení pro malé i velké proběhne v sobotu od 16 hodin v horním přísálí DK Koruna. Přijďte pomoci Kašpárkovi zachránit prince zakletého v medvěda. Vstupné činí 30 korun.

Ve zkratce: Kašpárek bude v sobotu čarovat

Jičínsko
Ilustrační foto
/POZVÁNKY/ Zahrádkářský a sportovní spolek Choteč zve na tradiční turnaj v licitovaném mariáši, který se koná v sobotu od 9 hodin v místním hostinci u Šulců. Hodnotné ceny pro vítěze jsou připraveny, stejně tak i občerstvení. Tak přijďte zkusit štěstí, snad vám půjde karta.

Na co kam: Karbaníci se sejdou v Chotči

Jičínsko
Ilustrační snímek
Muž původem z Česka pobodal v neděli na Havaji bytnou a zastřelil dva zasahující policisty. Dnes o tom informovala agentura AP s tím, že dům, ve kterém se incident stal, následně zachvátil požár, který se rozšířil do sousedství. Osud útočníka není znám. Motivem mohl být spor o vystěhování. Muž, kterého policie znala kvůli problematickému chování a neshodám se sousedy, opakovaně čelil žalobám.  

Muž českého původu zastřelil na Havaji dva policisty. Jeho další osud není znám

Svět
Triatlonista Tomáš Řenč je podruhé za sebou nejúspěšnějším sportovcem Slaného. Ocenění převzal z rukou starosty Slaného Martina Hrabánka.
/FOTOGALERIE/ Poosmé byl vyhlášený Nejúspěšnější sportovec Slaného a potřetí si odnesl nejcennější trofej triatlonista Tomáš Řenč. V nejsledovanější kategorii skončil druhý další tradičně úspěšný účastník ankety, plochodrážník AK 3ton Slaný Eduard Krčmář. Třetí příčku obsadila úplně nová tvář, a to boxerka Herosu Slaný Vendula Kučerová.
96 fotografií

Tomáš Řenč opět vládne sportovcům Slaného

Ostatní sporty
Poušť Atacama v Chile - Ilustrační foto
Nejlepší neznačené treky světa. Tak se jmenuje přednáška Katky Krejčové, která v sále Knihovny Petra Bezruče v Opavě povypráví v úterý 14. ledna od 18 hodin o svých zážitcích z cest. Nečekejte však žádné treky, které jsou v hledáčku masové turistiky.

Seznamte se s nejlepšími divokými treky světa

Volný čas
Austrálii sužují rozsáhlé požáry
Australští hasiči stupňují své úsilí, aby izolovali rozsáhlé lesní požáry, které nadále hoří na řadě míst na jihovýchodě země. Po nynějším přechodném ochlazení mají totiž teploty v australských státech Nový Jižní Wales a Viktorie od pátku znovu stoupat nad 40 stupňů Celsia. Úřady se obávají, že některé mohutné požáry hořící nedaleko sebe by se mohly spojit v jeden a napáchat nevídané škody, napsal dnes zpravodajský server BBC News.

Australští hasiči bojují s časem. Teploty znovu vystoupají nad 40 stupňů

Svět
Havaj.
Jeden z nejznámějších českých dobrodruhů, cestovatel Rádia Impuls a viceprezident Českého klubu cestovatelů, Jiří Kolbaba, vás tentokrát provede po Havajských ostrovech.

Jiří Kolbaba – To je Havaj

Volný čas
Jiří Kolbaba - Fotograf na cestách
Diashow známého cestovatele Jiřího Kolbaby s názvem To je Havaj! se koná ve čtvrtek 12. prosince od 18 hodin v objektu Kulturního centra ve Frýdlantu nad Ostravicí. Dobrodruh vezme posluchače na dobrodružný i romantický objevitelský výlet po šesti ostrovech pacifického souostroví

Dobrodruh Jiří Kolbaba přiblíží lidem Havaj

Volný čas
Čtyřlístek a Talisman moci.
Do příbramského divadla dorazí dnes odpoledne čtveřice nerozlučných kamarádů - dobrosrdečná a důvtipná hospodyňka Fifinka, trochu roztržitý, ovšem geniální vynálezce profesor Myšpulín, často ustrašený, ale oddaný kamarád a vtipálek Pinďa a samozřejmě tak trochu nemotorný silák Bobík.

Čtyřlístek a Talisman Moci v příbramském divadle

Volný čas
 Tadeáš Neliba z Lokomotivy Beroun
V Krnově se konal již 41. ročník plavecké Ceny Krnovska. Akce je vrcholem sezóny dálkových plavců s vyhlášením výsledků Českého poháru za rok 2019. Obrovský úspěch zaznamenal Tadeáš Neliba z Lokomotivy Beroun. Po celou letní sezonu sbíral úspěšně body do ČP, umísťoval se pravidelně na nejvyšších příčkách a získal několik medailí.

Pohárový úspěch: dálkový plavec Neliba je stříbrný

Ostatní sporty
Karel Dušek na Havaji dosáhl na skvělou sedmou příčku.
Úspěšný vstup mezi elitu Xterra v Itálii, jedenácté místo, poté však zranění a sen o startu na hvězdné Havaji se málem rozplynul. Ano, přesně tak. Karlovarský triatlonista Karel Dušek by o tom mohl hodně vyprávět. I přesto nakonec na Havaj odjel a bylo z toho skvělé 7. místo.  

Byl to neskutečný pocit, říká Karel Dušek

Ostatní sporty
Takto se Jana Pichlíková radovala z titulu evropské šampionky. Nyní přidala i titul světový.
Bikerka Jana Pichlíková (Kross Bikeranch Team) si při svém vůbec prvním startu na světovém šampionátu v terénním xterra triatlonu vybojovala zlatou medaili ve své age group do 34 let a tím se kvalifikovala i pro příští rok. Nominaci na závod na Havaji získala na evropském šampionátu na začátku srpna v Prachaticích.

Jana Pichlíková veze z MS v Xterra triatlonu zlato

Ostatní sporty
Německý triatlonista Jan Frodeno.
Německý triatlonista Jan Frodeno se stal potřetí v kariéře vítězem Ironmana na Havaji. Stal se nástupcem krajana Patricka Langeho, který triumfoval v uplynulých dvou letech, a navíc časem 7:51:13 překonal jeho rekord závodu. Německý triumf umocnila Anne Haugová, jež ziskem titulu světové šampionky v dlouhém triatlonu vylepšila loňský bronz.

Slavný Ironman má staronového vítěze. Na trůn se vrátil Frodeno

Ostatní sporty
Havaj, ilustrační foto
O Havajských ostrovech bude řeč v pondělí 7. října v prostorách knihovny ve Štěpánkovicích. Od sedmnácti hodin se tady totiž uskuteční přednáška Petra Nazarova, který příchozím zprostředkuje své zážitky z dvanáctiměsíčního pobytu právě na Havaji. Vstup na akci je volný. 

Tip na pondělí 7. října: Vydejte se na Havajské ostrovy

Volný čas