ŠTÍTEK: Havaj

Petr Vabroušek MS v Ultramanu na Havaji 2018
Dalším sportovním úspěchem se může pochlubit Petr Vabroušek. O víkendu vybojoval na mistrovství světa v Ultramanu bronzovou medaili. Na Havaji v třídenním podniku složeném z 10 kilometrů plavání, 423 kilometrů cyklistiky a 85 kilometrů běhu, dosáhl výsledného času 23:32:00. Světovým šampionem se stal Richard Thompson z Austrálie (22:09:26), druhou příčku obsadil Jihoafričan Rob Gray (23:06:58).  
7 fotografií

Petr Vabroušek vybojoval na mistrovství světa v Ultramanu na Havaji bronz

Ostatní sporty
Jan Berka je úspěšný terénní triatlonista,který se účastnil Mistrovství světa Havaji.
Na Havaj se jezdí užívat si života a pohody. Pro několik set nadšenců to je ale vrchol všeho jejich sportovního dění, vrchol triatlonové sezóny. A mezi ně patří také jablonecký Honza Berka.

Bahno měli všude, vzdávali to

Ostatní sporty
Našim závodníkům se na Maui dařilo.
Maui (Havaj) - Poslední říjnovou neděli si na devět set nejlepších světových triatlonistů dalo sraz na havajském ostrově Maui. Tradiční mistrovství světa letos nabídlo nejtěžší podmínky všech dob a skvělé výkony českých reprezentantů. Prachatický Michal Piloušek získal titul mistra světa mezi pořadateli závodů.
4 fotografie

Prachatičtí zanechali na Maui dobrou stopu

Ostatní sporty
Marek Svoboda z Hustopečí se na letošním triatlonovém závodu Ironman na Hawaii zachoval jako hrdina. Na cílové rovince pomohl závodnici se dostat do cíle.
Havaj, Hustopeče /FOTOGALERIE/ – Do cíle triatlonového závodu na Havaji mu zbývají poslední desítky metrů. Sám je na pokraji sil. Najednou si všímá závodnice, která se potácí po trati a naráží do plůtku, který odděluje diváky. „Hlavou mi blesklo, jak zle jí asi musí být. Nabídl jsem jí ruku a ona po mně sáhla. Prostě jsem ji vzal a šli jsme vstříc cílové bráně. Myslím, že v té chvíli moc nevěděla, co se děje,“ vzpomíná závodník Marek Svoboda.
6 fotografií

Triatlonista se zachoval jako hrdina. Před cílem pomohl nemohoucí závodnici

Z okolí
Havajské ostrovy zasáhl silný hurikán Lane.
/VIDEO/ V roce 2018 čelí Havaj jedné pohromě za druhou. Nejprve se osmý nejmenší stát USA musel vyrovnat se záplavami na ostrově Kauai, v květnu pak vyhnal tisíce lidí z domovů vulkán Kilauea. Nyní odlehlé ostrovy čelí hurikánu Lane, kvůli kterému musel prezident Donald Trump vyhlásit nouzový stav. Síla je prý na pětistupňové stupnici momentálně u čísla čtyři.
9 fotografií

Hurikán Lane způsobil na Havaji bleskové povodně. Trump vyhlásil nouzový stav

Svět
Helena Kotopulu se triatlonovým závodům naplno věnuje teprve tři roky, ale ujala se jí česká i světová legenda tohoto sportu – Petr Vabroušek. Trenér a jeho svěřenka se představí v sobotu v Pavlově, kde odstartují do třetího ročníku PálavaRace.
Brno – Lepšího mentora mít nemůže. Helena Kotopulu se triatlonovým závodům naplno věnuje teprve tři roky, ale ujala se jí česká i světová legenda tohoto sportu – Petr Vabroušek. Společně se trenér a jeho svěřenka představí v sobotu v Pavlově, kde v pravé poledne odstartují do třetího ročníku PálavaRace. „Za trenérem se zastavím na jeho stánku, pozdravím ho, pořešíme, co jsme nestihli. Po závodě se potkáme, když čekáme na vyhlášení,“ líčí Kotopulu.

Zmatkuje, ale vítězí. Triatlonová mistryně republiky Kotopulu míří na Pálavu

Ostatní sporty
Sopka Kilauea na Havaji.
Havajské ostrovy zasáhla během pátku dvě zemětřesení o síle 5,4 a 6,9 stupně Richterovy škály, uvedla americká geologická služba USGS. Ačkoli nejsou hlášeny žádné oběti, havajský guvernér David Ige ale vyhlásil stav nouze. To mu umožní uvolnit dodatečné federální peníze pro vypořádání se s následky pohromy, při níž bylo zničeno několik domů.
33 fotografií

Havaj zasáhlo silné zemětřesení, guvernér vyhlásil stav nouze

Svět
Pro triatlonistu Romana Procházku byl jeden z největších sportovních zážitků účast mistrovství světa v dlouhém triatlonu na Havaji.
Kolín /ROZHOVOR/ - Nejdříve téměř čtyři kilometry plavání. Potom 180 kilometrů v sedle kola. A aby toho nebylo málo, tak maraton na závěr. To jsou disciplíny triatlonu. Roman Procházka se mu začal věnovat ve čtyřiceti, kdy se ke sportu vrátil. V loňském roce se mu navíc podařilo kvalifikovat se na mistrovství světa v dlouhém triatlonu na Havaji. Letos doufá, že se mu to podaří znovu a závod absolvuje s ještě lepším časem. Co nám o tomto sportu všechno řekl? To si přečtete v rozhovoru Deníku.
5 fotografií

Roman Procházka: Na triatlon se musíte psychicky připravit

Ostatní sporty