ŠTÍTEK: hudba

Jiří Zmožek s Hanou Zagorovou, pro níž napsal hity Biograf lásky nebo Nešlap, nelámej.
To musím zvládnout sám, Biograf láska, Ten vůz už jel, Tam u nebeských bran, Zvonky štěstí nebo Už mi lásko není dvacet let. To je jen zlomek hitů, jejichž autorem je skladatel, hudebník, zpěvák a textař Jiří Zmožek. Psal pro ty největší hvězdy pop music, pak se dal na podnikání a po drtivém krachu našel víru v Boha. Další hrdina seriálu Zpívali v osmdesátkách je stále aktivní, skládá, zpívá a chystá velký koncert v pražské Lucerně.
5 fotografií

Spoléhám na Boží přízeň, říká dnes Jiří Zmožek. Kdysi pomohl Zagorové i Gottovi

Hudba
V sobotu v Cyklokempu Loděnice hrála živá country hudba.
V sobotu v Cyklokempu Loděnice hrála živá country hudba. Od 17 hodin mohli návštěvníci slyšet hrát muzikanty z Ústeckého výběru a Náplavy. Zazněly písně jako třeba Poslední kovboj nebo Eldorádo. Osvěžení poskytl nejen stánek se studenými nápoji, ale také dětské brouzdaliště. "Je to tu krásné, pohodová muzika u řeky Labe, dobré pití, molo, zrekonstruovaný areál, musím to tu pochválit," libovala si návštěvnice Jitka.
28 fotografií

VIDEO, FOTO: Country hudba rozezněla ústeckou Loděnici

Ústecko
Jičínský zázrak Vojtěch Fišera. Desetiletý virtuos dobývá hudební svět
Desetiletý Vojtěch Fišera, klavírní a houslový virtuos, sbírá ocenění na národních i mezinárodních soutěžích a ohromuje svým talentem i skromností. Jeho učitelé z jičínské ZUŠ J. B. Foerstera ho považují za mimořádný talent, který se vymyká běžným standardům. Vojtěchova vášeň pro hudbu a neustálé hledání nových výzev ho vedou k dalším úspěchům a ambicím.
8 fotografií

Jičínský zázrak Vojtěch Fišera. Desetiletý virtuos dobývá hudební svět

Jičínsko
Liberecký kouzelník Přemek Rajdl okouzluje diváky přes 40 let.
Přemek Rajdl, liberecký rodák a profesionální kouzelník, okouzluje diváky již více než čtyřicet let. Jeho vášeň pro kouzla ho přivedla k vybudování divadélka Magické sklepení, kde se věnuje manipulaci a mikromagii. Rajdl, držitel mnoha ocenění, věří, že kouzla mají i v dnešním technologickém světě své místo, protože přinášejí divákům zážitek z jiných dimenzí myšlení.
9 fotografií

Liberecký kouzelník Přemek Rajdl okouzluje diváky už 40 let. Magie je jeho život

Liberecko
VlčkoviceFest.
/VIDEO, FOTO/ Letošní ročník VlčkoviceFestu, který se konal od 12. do 14. července, potvrdil svou pozici jednoho z nejoblíbenějších multižánrových festivalů v České republice. Po tři dny si návštěvníci mohli užívat pestrého programu, který nabídl něco pro každého – od milovníků hudby až po rodiny s dětmi.
99 fotografií

Vlčkovice opět ožily hudbou, smíchem a radostí

Z okolí
Koletova hornická hudba vystoupila v polsku ve Vambeřicích.
Pořádně napilno mají letos členové rtyňské Koletovy hornické hudby. V květnu slavili při festivalu Koletova Rtyně 160. výročí existence souboru. V červnu vystoupili v Polsku ve Vambeřicích. „Hraní jsme si užili jak my, tak i publikum,“ napsali na Facebooku. Podívejte se na fotografie z hudebního výletu do Polska.
37 fotografií

FOTO: Koletova hudba vystoupila v Polsku ve Vambeřicích

Krkonoše
Archiv Jany Bastien
Nadaní hudebníci z Moravskoslezského kraje se často z logických důvodů stěhují do Prahy. Co když se ale ze Slovenska do Ostravy přestěhuje lékařka, která ukazuje, že se dá skloubit nejen umělecká branže za hranicemi velkoměsta, ale i život doktorky přes den a vyprodaná Lucerna v noci? V rozhovoru odkrývá Jana Bastien, proč zůstává v moravskoslezském regionu i jaké to je, na jednu stranu zažívat úspěchy v medicíně, a na druhé čekat dlouhé roky, než vás šoubyznys objeví, aby pak jela turné s Mirai nebo psala písně s Jiřím Krhutem.
10 fotografií

Cítím se jako Ostravačka, říká slovenská zpěvačka a objev letošního FM City

Frýdecko-Místecko
Ve výkrmně se pořádají zabíjačky, relikvie jsou původní nebo z dílny samotného farmáře.
Patří mezi nejdéle hospodařící menší soukromé zemědělce, na Pardubicku mezi nejpopulárnější. Farmář David Novák pěstuje kolem svého statku v Uhersku na Pardubicku vše možné na 300 hektarech, což je pro představu kolem 500 fotbalových hřišť nebo téměř 80 Václavských náměstí. Chová skot, prasata, provozuje vlastní mlékárnu a pekárnu, ale i vlastní síť tří maloobchodů. Dodává dalším třiceti partnerům.
54 fotografií

Filmy Slunce, seno? Krávy opravdu při hudbě dojí lépe, říká farmář z Pardubicka

Pardubicko
Kinematograf bratří Čadíků. Ilustrační foto.
Čtyři komedie, k tomu pokaždé živá muzika. Zámecká zahrada v Postoloprtech bude v červenci lákat milovníky filmů. Navíc návštěvníky potěší při každém promítání hudba. Sérii Filmové léto s hudbou zakončí snímek Prázdniny s broučkem, kde si zahrála Bára Poláková a Lukáš Příkazký. Předtím na rockovém festivalu v zahradě zahraje legendární Vitacit.

Filmy a hudba. Zámecká zahrada v Postoloprtech ožije, přijede kinematograf

Žatecko a Lounsko
Vernisáž Zdenky Marie Novákové v Terezíně.
Zdenka Marie Nováková je významnou českou architektkou, která obdržela řady prestižních ocenění za svoji práci doma i v zahraničí. Souběžně se celý život věnuje malbě, jejíž charakter je přesným protipólem technického zaměření její hlavní pracovní činnosti. Ve čtvrtek 20. června představila své lyrické abstraktní obrazy ve výstavě Ozvěny v terezínské Malé pevnosti.
26 fotografií

Umění je silnější než smrt. Terezínské Ozvěny Zdenky Marie Novákové

Litoměřicko
Svátek hudby třináctý
Byl jako každý rok v Jičíně na den Slunovratu, to jest 21. měsíce června. Žijeme ve městě, které dovede zaktivizovat dvacet sólistů a kapel sborů či souborů a ti přijdou, či zdaleka přijedou, třeba až z Plně a hrají a zpívají.  Není to nádhera?
8 fotografií

FOTO: Svátek hudby třináctý

Volný čas
Řidič brněnské MHD. Ilustrační snímek
Řidiči v brněnských tramvajích, trolejbusech nebo autobusech si mohou opět pustit rádio a na cestách poslouchat hudbu či mluvené slovo. Po pondělním jednání s odbory to umožnilo vedení brněnského dopravního podniku. „Nadále se však bude zabývat analýzou vlivu poslechu hudby na bezpečnost řízení. Síly spojíme s Centrem dopravního výzkumu, do jehož studie se zapojíme,“ sdělila mluvčí Hana Tomaštíková.

Konec ticha v kabinách. Řidiči brněnské MHD mohou znovu poslouchat hudbu

Regiony