ŠTÍTEK: hudba

Tisková konference ke K-Pop festivalu v Praze.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ K-pop je aktuálně výkladní skříní korejské kultury napříč celým světem. Od svého vzniku v 90. letech minulého století se stal fenoménem ovlivňujícím nejen hudební scénu, ale také módu, kulturu a společnost obecně. Mladé kapely z Jižní Koreje postupně dobývají velká pódia ve všech koutech světa. V říjnu se vlna K-popu přelije i do Prahy.
7 fotografií

Korejské hvězdy míří do Česka. V Praze se uskuteční první festival K-POPu

Volný čas
Koncert skupiny Rolling Stones v Praze
Dosud jen v náznacích ohlašované nové album rockové kapely The Rolling Stones patrně brzy skutečně vyjde. Skupina totiž na instagramu oznámila, že ve středu bude o svém „novém albu, nové hudbě a nové éře“ hovořit s americkým televizním moderátorem Jimmym Fallonem. Jedenatřicáté studiové album legendární formace kolem 80letého frontmana Micka Jaggera ponese název Hackney Diamonds.
39 fotografií

Nová éra, nová hudba. Rolling Stones vydají po sedmi letech další album

Hudba
Handpanista Jiří Káš na festivalu Soundtrack v Poděbradech.
/VIDEO, FOTO/ Mezinárodní festival Soundtrack v Poděbradech každoročně nabízí to nejlepší propojení filmové hudby a multimédií. Přináší program největších hvězd filmového hudebního průmyslu a špičku domácí populární scény. Letošní osmý ročník se rozrostl do nových míst. Přibyla nová stage, kterou pořadatelé zasadili do nádherného prostoru zámecké zahrady.
5 fotografií

Soundtrack v Poděbradech nabídl hvězdný program. Představil se i handpanista

Čtenář reportér
Worldfest 2023
Druhý zářijový víkend 8. - 10. září se ve Valdštejnské lodžii v Jičíně uskuteční již šestý ročník festivalu alternativní hudby, world music a netradičního divadla LODŽIE WORLDFEST. Festival jako tradičně proběhne v celém areálu letohrádku včetně přilehlého sadu a lesa s malými výlety i do nedalekého kostela Všech svatých pod vrchem Zebín. Na programu nebudou chybět zahraniční i české kapely alternativní hudby a divadelní program nejen pro děti.

Ve Valdštejnské lodžii vyvrcholí letní sezóna nabitým festivalem

Čtenář reportér
Ilustrační foto
V pátek 25. srpna v 19 hodin zazní první tóny čtvrtého ročníku mezinárodního festivalu Květnovské hudební slavnosti. Vedle tří představení v kostele svatého Michaela archanděla v Blatně poblíž Chomutova a v poutním kostele Navštívení Panny Marie v Květnově bude veřejnosti otevřen i mistrovský pěvecký kurz pro budoucí profesionály zaměřený na hudbu německého klasicismu.

Poslední srpnový víkend na Květnovských hudebních slavnostech

Čtenář reportér
Na Lodičkách v Karviné bude zase živo.
Jak si užít nastávající víkend? Na Karvinsku proběhne v areálu Lodiček ve Fryštátě velká diskotéka pod širým nebem, se spoustou „dýdžejů“, sportumilovní fanoušci mohou přijít povzbudit na stadion ligové fotbalisty MFK Karviná v důležitém souboji s Jabloncem. Vyrazit ale můžete i k sousedům do Ostravy nebo na Frýdecko-Místecko. Pod Pradědem se zase konají borůvkové hody.

Tipy na víkend: Karvinsko nabídne Summer Open Air na Lodičkách a ligový fotbal

Cestujeme
Festival Karel se koná 18. až 19. srpna v Čeperce.
V pátek a sobotu 18. a 19. srpna 2023 ožije areál Letní restaurace Machač nedaleko Pardubic hudebními tóny. Již popáté se uskuteční festival Karel. „Každý rok se snažíme festival trochu posouvat, což je letos vidět i na hudebním programu. Navíc rozšíříme sobotní dětský program. Malým divákům se představí třeba pardubické Týbrďo divadlo! O celou řadu aktivit pro děti i dospělé se opět postará CEDR Pardubice,“ láká na programové novinky jeden z pořadatelů Jaroslav Praisler.

Karel je festival pro milovníky hudby, léta a vodních radovánek

Čtenář reportér
Vizovické Trnkobraní 2023.
Vydejte se na jedinečný festival ve Vizovicích, který voní po švestkách a koná se v jednom z nejlepších areálů. Řeč je o Trnkobraní, kde letos v pátek 18. srpna a v sobotu 19. srpna vystoupí například Jaromír Nohavica, Kryštof nebo Mirai. Areál likérky Rudolfa Jelínka však nezaplní pouze hudba. Přijdou také jedlíci, kteří budou soutěžit v pojídání švestkových knedlíků.
9 fotografií

Švestky ve všech formách a k tomu skvělá hudba. To je Vizovické Trnkobraní

Cestujeme