ŠTÍTEK: jezero

Pro ornitologa ráj, pro běžného turistu zážitek. To je Dračí jezero.
Dračí jezero, Drachensee je zajímavou lokalitou ležící jen malý kousek za německými hranicemi nedaleko městečka Furt in Wald. Je přesně tím místem, které hledáte, když už máte prochozený oblíbený Český les prostírající se v západní části Tachovského a Domažlického okresu a toužíte vyrazit na výlet.
41 fotografií

Jen kousek za hranicemi čeká turisty nevšední zážitek

Tachovsko
Na Miladě si dáte pivo i limču. Je to ráj pro rekreanty a sportovce. Na hlavní pláži funguje třeba stánek s občerstvením Paradise Beach Bar.
Čím intenzivnější jsou sluneční paprsky, tím více lidí na Miladě potkáte. Jezero Milada u Ústí nad Labem je rájem pro rekreanty, sportovce a výletníky. Momentálně má voda lehce přes 19 stupňů Celsia a její průhlednost je 6,5 metru. Na hlavní pláži funguje už několik stánků. Ve středu odpoledne byly na hlavní pláži otevřeny tři stánky – dva s občerstvením a jeden fungující coby půjčovna paddleboardů. Na pláži u Trmic nebyl ani jeden.
17 fotografií

FOTO: Na Miladě si dáte pivo i limču. Je to ráj pro rekreanty a sportovce

Čtenář reportér
Vraždy na Bodomském jezeře. Vyšetřovatelé si prohlížejí zakrvácenou stanovou plachtu
Dodnes jde o jednu z největších a nejděsivějších záhad ve finské historii. Začátkem června 1960 napadl kdosi v časných ranních hodinách čtveřici teenagerů kempujících ve stanu na břehu slavného Bodomského jezera a přes stanovou celtu tři z nich ubodal, jen jeden útok přežil. Z činu byli podezříváni mnozí, včetně agenta KGB i přeživšího mladíka. Brutální vrah však zůstal neodhalen.
7 fotografií

Horor u Bodomského jezera. Nevyřešené vraždy teenagerů dodnes straší Finsko

Svět
Diakonie na výletě.
Červen je měsícem školních výletů. Na krásný výlet do přírody v okolí ostrožských jezer se v pátek vydali klienti, rodiče a pracovníci denního stacionáře Cesta Diakonie v Uherském Hradišti. Pracovnice stacionáře připravily pro všechny dobrodružnou a vědomostní hru, na jejímž konci byl nalezen poklad. Úkoly a otázky byly vtipně zavěšeny na stromech po trase, kudy celá skupina procházela.
9 fotografií

Diakonie na výletě. Lidé se užívali v okolí ostrožských jezer

Čtenář reportér
Závody dračích lodí na Vrbickém jezeře, 5. června 2021.
Bohumín tento víkend nabízí opravdu nabušený program zejména pro milovníky pohybu a akcí u vody. V sobotu 4. června můžete vyrazit k Vrbickému jezeru na závody dračích lodí. V neděli 5. června se veřejnosti otevře městská půjčovna plavidel. Služby přístaviště, v němž kotví pět pramic a čtyři šlapadla, mohou zájemci využít až do konce září. Ve stejný den pak zvou místní speologové k Antošovické lůávce, kde si zájemci budou moci vyzkoušet lezení po alpském traverzu nad Odrou. 
24 fotografií

Lákavý víkend v Bohumíně: dračí lodě, půjčovna lodí i lezení po traverzu

Karvinsko
Využití okolí jezera Most od hlavní pláže na jih až k řece Bílina bude řešit studie.
Možnost stát na okraji obrovské jámy a sledovat práci obřích strojů, zakusujících se desítky metrů pod vámi do zeminy nebo do odkryté vrstvy s uhlím byl zážitek, za kterým na sever Čech přijížděli lidé z celé republiky i ze zahraničí. Exkurze do lomů za plného provozu organizovaly pod názvem Uhelné safari od roku 2009 akciové společnosti Vršanská uhelná a Severní energetická.
6 fotografií

Lidé sem jezdili na uhelné safari. Dnes se měsíční krajina mění v oblast jezer

Doma
Jezero Most má připomínat španělskou Ibizu. Festival pojme patnáct tisíc lidí.
/ANKETA/ U jezera Most se chystá velkolepá sportovně-kulturní akce s názvem The Most Fest. Uskuteční se od 11. do 14. srpna. Předprodej vstupenek je v plném proudu a kapacita 15 000 lidí se pomalu plní. Co si o tomto festivalu myslí návštěvníci jezera Most? Zaregistrovali vůbec festival? Patří k jezeru tak obří akce? Mělo by ji město finančně podpořit? Spolupracovnice Deníku Tereza Brylová se zeptala devíti návštěvníků. Podívejte se, co si myslí a přidejte svůj názor v diskuzi a v anketě.

The Most Fest u jezera? Oslovení lidé se shodli: Most potřebuje kulturu jako sůl

Mostecko