ŠTÍTEK: jízdní řád

Fotbaloví příznivci už se jistě těší na nový soutěžní ročník krajských soutěží. Známe program úvodního podzimního kola.
Že jste ještě ani pořádně nevstřebali nedávno skončený soutěžní ročník fotbalových soutěží v Královéhradeckém kraji? Nevadí. Přesto se už teď můžete podívat na program úvodního kola sezony nadcházející. Kdo by rád už nyní viděl kompletní program svého oblíbeného celku, může si pohrát s Bergerovými tabulkami a dozví se celý jízdní řád.
100 fotografií

Los krajských soutěží. Na úvod řada prestižních derby, ale i super dlouhé štreky

Kraje
Ilustrační foto.
V neděli 9. června, tj. k celostátnímu termínu změn jízdních řádů, dochází také na území Královéhradeckého kraje k několika změnám v autobusových a vlakových jízdních řádech. V článku vám přinášíme přehled nejdůležitějších změn.

Hořice zruší některé spoje, školní linky zůstanou

Jičínsko
MHD v Ústí nad Labem před změnou a po ní.
Ústí nad Labem – Úpravy intervalů a provozu na linkách. K těm chce po důkladné analýze případně sáhnout Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPMÚL). Ten totiž od 1. května zavedl nové číslování a zcela změnil trasy nových linek a cestující stále mají problém si na ně zvyknout. V některých případech se zároveň od cestujících ozývají připomínky na pozdě navazující, případně nenavazující spoje. Například ty ranní. Na nich je většina část Ústečanů závislá kvůli včasnému příjezdu do práce.
11 fotografií

Dopravní podnik upraví nové linkování MHD. Alespoň navazující spoje ve špičkách

Ústecko
Ilustrační foto.
Pokuty dohromady za více než 1,8 milionu korun vyměřil krajský koordinátor dopravy v Libereckém kraji Korid LK autobusovým dopravcům za neodjetí spojů, nedodržení jízdních řádů a kvalitu služeb v loňském roce. Mezi nejzávažnější pochybení patří podle Koridu LK, když neodjede spoj. Ve srovnání s rokem 2022 jsou pokuty o bezmála 40 procent nižší, tehdy byly vyměřeny sankce za téměř 3 miliony korun.

Nepřijel vám autobus? Liberecký kraj vyměřil dopravcům pokuty za 1,8 milionu

Liberecko
Ilustrační foto
Plánovaná údržbová činnost Správy železnic přeruší na 14 dnů železniční dopravu na trati mezi Hradcem Králové a Jaroměří. Ve dnech 29. 3. – 11. 4. 2024 nebudou mezi těmito městy jezdit žádné vlaky a České dráhy proto zajistí pro své cestující náhradní autobusovou dopravu. Opatření se dotkne především rychlíku Krakonoš, spěšných vlaků na lince Svoboda nad Úpou – Hradec Králové a osobních vlaků mezi Pardubicemi a Jaroměří.

Údržbové práce přeruší železniční dopravu mezi Hradcem Králové a Jaroměří

Náchodsko
Dopravce představil zástupcům města dva nové autobusy.
Městská hromadná doprava v Jindřichově Hradci opět prošla obnovou. Vozový park se může se začátkem nového roku pochlubit dvěma novými autobusy, které pořídil dopravce ČSAD Jindřichův Hradec. Zakoupené vozy značky Mercedes-Benz Conecto pro hradeckou MHD mají typickou žlutomodrou barvu a společnost vyšly na 12 milionů korun. Nové autobusy jezdí spolu s dalšími pěti stávajícími na 10 linkách ve městě a místních částech.

Hradecká MHD se chlubí dvěma novými autobusy. Nabízí větší prostor pro kočárky

Jindřichohradecko