ŠTÍTEK: organismus

Hlavní sídlo kutnohorské radnice na Havlíčkově náměstí.
Kutná Hora - Kutnohorské radní čeká první oficiální zasedání v tomto roce. Jednat budou ale stále v „oslabení“, protože jedno křeslo v devítičlenné městské radě je kvůli rezignaci Martina Hlavatého (ALTERNATIVA) stále volné.

Radní zasednou v osmi poprvé v novém roce

Kutnohorsko
Mrtvou rysici Lauru, kterou ochránci přírody objevili loni v říjnu poblíž Ostravice pod Lysou horou v Beskydech, má na svědomí pytlák.
Mrtvou rysici, objevenou vloni v říjnu poblíž Ostravice pod Lysou horou v Beskydech, má podle ochránců přírody na svědomí pytlák. Z pitevního protokolu, který pro Agenturu ochrany přírody a krajiny ČR zpracovala Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně, rysice pošla na následky střelného zranění na noze. Rána po zásahu zhnisala, zvíře doplatilo na celkovou otravu organismu.

Rysici Lauru nejspíš zastřelil pytlák

Zločiny a soudy
Expedie odborníků z brněnské Masarykovy univerzity v Antarktidě z roku 2017.
Brno – Rekordní výprava brněnských vědců v polovině týdne zamířila na vědeckou základnu Masarykovy univerzity na Antarktidě. Z devatenácti jejich členů na expedici vyjede devět žen. „Historicky nejvyšší je také počet doktorandů, kterých pojede sedm,“ informovala Ema Wiesnerová z tiskového odboru univerzity.
26 fotografií

Na Antarktidu zamířila rekordní výprava z Brna

Z okolí
Neuroložka Marcela Gregůrková léčí pacienty akupunkturou.
Beroun /ROZHOVOR/ - Západní a tradiční čínská medicína má stále více příznivců mezi lékaři i pacienty. Ti, co ji vyhledávají, věří, že pomůže najít potřebnou rovnováhu. Hořovická lékařka Marcela Gregůrková, která se jí už roky zabývá, říká, že západní a tradiční čínská medicína se mohou velmi dobře doplnit.  

Lékařka Marcela Gregůrková: Čínská medicína hledá cestu k rovnováváze

Berounsko
eleuterokok ostnitý
Tělo bez energie, splín, únava, ospalost to jsou příznaky, se kterými se potýká řada lidí právě v době, kdy se zkracuje den a slunečního světla je pomálu. Zkuste proti tomu vědomě zasáhnout vhodnými bylinkami, které tělu dodají energii.

Životabudiče pro zkracující se dny

Zdraví
Společnost Bureau Veritas začala z pověření Spolku pro komodity a krmiva nově kontrolovat potraviny s nálepkou Bez GMO. Prověřuje, zda skutečně neobsahují geneticky upravené složky.
Střední Čechy – Zcela nový typ kontrol mohou zaznamenat zemědělci nebo zpracovatelé jejich produktů. Na dveře nezaklepou veterináři, hygienici, zástupci zemědělské a potravinářské inspekce či jiné státní instituce, ale o dění ve firmě se budou zajímat lidé ze společnosti Bureau Veritas. Jejich činnost souvisí s označením, kterého si leckteří zákazníci na obalu potravin možná ani nevšimnou – zatímco jiní je vyhledávají s mimořádnou pečlivostí. Jde o nálepku „Bez GMO“.
3 fotografie

Neobsahují potraviny genetické modifikace? Lidé dostanou jasnou informaci

Z okolí
Na oslavách deseti let Palladia se bude promítat videomapping
Nestihli jste letos Signal festival či zajímavé projekce na budovy? Nezoufejte. Dnes a o víkendu můžete od 19 do 22 hodin vidět videomapping na budovách nákupního centra Palladium. Ten vytvořila skupina umělců Hyperbinary k 10. výročí otevření tohoto obchodního domu. Pokud projekci navštívíte v pátek, můžete se těšit i na koncert skupiny Lake Malawi a Eddie Stoilow.
4 fotografie

Palladium slaví 10. narozeniny. Do neděle na něm uvidíte světelnou projekci

Praha