ŠTÍTEK: Palm

Krajský přebor: Rychnov nad Kněžnou (černobílí) - Náchod.
/FOTOGALERIE/ Víkendové dějství mistrovských soutěží mužů Krajského fotbalového svazu Královéhradeckého kraje přineslo řadu pozoruhodných individuálních střeleckých výkonů. K vidění byl nejeden hattrick, ale třeba i čtyřgólový či dokonce šestigólový zápis. Přinášíme tradiční výsledkový přehled všech soutěží (krajský přebor, I. A třída a obě skupiny I. B třídy) včetně střelců a tabulek.
9 fotografií

KRAJSKÝ FOTBAL: Vysoká krok od návratu do přeboru. Dvojitý hattrick Schovance

Kraje
Krajský přebor - 22. kolo: Hořice - Dvůr Králové nad Labem (v červeném) 0:3 (0:0).
Ideální fotbalové počasí přilákalo na 22. kolo krajského přeboru mezi Hořicemi a Dvorem Králové nad Labem do ochozů 400 fanoušků. Ti sledovali zcela vyrovnané utkání, šťastnější byli nakonec hosté, kteří v poslední dvacetiminutovce vstřelili tři branky a dokráčeli si pro výhru 3:0. V tabulce se exdivizní celek posunul na sedmé místo, Jiskra zůstává poslední.
63 fotografií

FOTO, VIDEO: Dvůr se radoval v Hořicích. Co rozhodlo? Penalta a brejky

Kraje
Oppenheimer (2023)
Příběh otce atomové bomby přináší oscarový snímek Oppenheimer na SkyShowtime. Emma Stoneová v roli viktoriánské ženy, která touží po svobodě a dobrodružství, bude brzy k vidění na Disney+. Temnou stránku americké smetánky odhaluje seriál Palm Royale na Apple TV+. Těšit se můžete i na animovaný hit Tlapková patrola ve velkofilmu nebo návrat do devadesátek s X-Men '97. Deník pro vás má i další tipy na skvělou podívanou ze streamů.

Streamy ve znamení Oscarů. V nabídce jsou filmy Oppenheimer i Chudáčci

Film a televize
Krajský přebor - 17. kolo: Dobruška - Hořice 1:2.
Cenná výhra a sen o záchraně pokračuje. Fotbalisté Hořic v prvním jarním kole vyhráli v Dobrušce, kde se už na začátku března hrálo na přírodní trávě, zaslouženě 2:1. V tabulce zůstávají sice s odstupem poslední, ale dobrý výkon je příslibem do dalších kol. „Snaha celého týmu nás nakonec dovedla k tolik kýžené druhé brance a odvezli jsme si důležité vítězství,“ řekl hořický hrdina Pavel Drozd.
63 fotografií

FOTO: Hořice mají první venkovní výhru, v Dobrušce rozhodli bratři Drozdové

Kraje
Ilustrační foto
Adrenalin a čerstvý lesní vítr ve vlasech už brzy zažijí cyklisti, kteří se vydají na Dachovy u Hořic. Jen pár metrů od míst, kde startují legendární motocyklové závody 300 Zatáček Gustava Havla, bude začínat několik kilometrů terénních cyklistických sjezdových tras s nižší obtížností určených pro širokou veřejnost. Zakázku za 5 milionů korun (vč. DPH, pozn. red.) vysoutěžila jičínská firma Dirty Parks bývalého BMX závodníka Tomáše Kudrnáče. První etapa výstavby začala 3. ledna a práce v lese potrvají do konce dubna.

300 zatáček bez motoru. Na Dachovech u Hořic roste nový lesní cyklotrail

Jičínsko
Ilustrační fotografie.
Už tradičně ocenila Česká unie sportu nejlepší sportovce jičínského okresu v různých sportovních odvětvích. Na udílení cen nechyběli ani starostové měst. Přítomni byli Jan Malý (starosta Jičína), Aleš Svoboda (Hořice) a Pavel Šubr (Lázně Bělohrad). Oceněno bylo hned 17 jednotlivců, 10 trenérů a dva kolektivy.

Nejlepší sportovci okresu byli oceněni

Ostatní sporty
Krajský přebor ve fotbale: TJ Jiskra Hořice - SK Sobotka.
/ROZHOVOR/ Až do posledního kola bojoval tým trenéra Zbyňka Bareše o záchranu v krajském přeboru fotbalistů. Hořice si ji zajistily v posledním kole, kdy porazily Vysokou nad Labem 2:1.

Bareš: Záchrana byla letos vysoko

Kraje