ŠTÍTEK: peníze

Ladislav Minář
Fotbalová Sigma Olomouc neprožila ideální vstup do jarní části sezony. Klub dokonce sáhl k trenérské výměně, pod palbou kritiky je ale hlavně sportovní ředitel klubu Ladislav Minář, jehož konec si přeje olomoucká fotbalová veřejnost. „Podle nich může za všechno Minář. Já ale nevidím nic, co by momentálně v klubu bylo špatně,“ hlásí v rozhovoru pro Deník Ladislav Minář.
36 fotografií

Minář: Sigma nic neskrývá, Jílkovi jsem nic nepřikázal. Sám neodejdu

FORTUNA:LIGA
Ilustrační foto.
Podle policie si užíval nebývalého luxusu. Koupil nemovitost ve Spojených arabských emirátech, pořídil si drahá vozidla, motorový člun, investoval do cenných kovů a dalších věcí. Vedl život, o kterém se většině smrtelníků ani nezdá. Řeč je o společnosti WCA, jejímž jednatelem byl frýdecko-místecký podnikatel Matouš Polák. Firma slibovala velmi výhodné zhodnocení vkladů. Nabídka byla velmi lákavá. Reagovalo na ni zhruba šest tisíc investorů, především z Moravskoslezského kraje. Do společnosti vložili přes dvě miliardy korun.

Život v luxusu končí. Detektivové obvinili šéfa WCA. Oběti jsou z našeho kraje

Krimi
Lucie náhle zemřela na leukémii. Zanechala po sobě manžela a dvě malé dcerky
Lucka byla usměvavá maminka dvou malých holčiček, byla vždy plná energie. Najednou však začala pociťovat silnou únavu a typické příznaky chřipkového onemocnění. Následně byla převezena do nemocnice s banálním zánětem močových cest a záhy už byla se závážnou diagnózou leukémie převezena do Prahy. Po dvou dnech nemoci, o které ani nevěděla, že ji má, zemřela. Její rodina lidem vzkazuje: nepodceňujte preventivní prohlídky.
6 fotografií

Byla unavená, myslela, že má chřipku. Po dvou dnech mladá žena zemřela

Zdraví
TK České národní banky nazvaná Padělky 2023
/VIDEO, FOTO/ Záhadou, nad níž si už třetím rokem marně lámou hlavy experti České národní banky (ČNB), je výskyt padělků dvacetikorun. Zatímco do roku 2022 se u nás falešné mince aktuální měny objevovaly jen zcela výjimečně, od té doby je situace jiná. Právě kvůli falešným dvackám. Ty se původně byly zaznamenány v Praze, dnes už však záchyty pocházejí z celé republiky.
36 fotografií

Po republice kolují padělané dvacetikoruny, záhadu řeší experti už třetím rokem

Praha
Dítě u zubaře - Ilustrační foto
Sehnat zubaře je jako boj s větrnými mlýny. Zubaři na Svitavsku nejsou. Města nabízejí stovky tisíc korun lékařům, kteří by si u nich otevřeli ordinaci. Polička intenzivně hledá zubaře a inzeruje, že novému doktorovi dá 800 tisíc korun. Ve Svitavách to zkoušeli také přes peníze, ale marně. "Peníze jsou dnes běžný standard, kliniky loví zaměstnance už na fakultě," shodují se studenti medicíny.

Peníze pro zubaře? Polička láká na 800 tisíc, Svitavy jdou jinou cestou

Svitavsko
Šampion střední váhy Oktagonu Patrik Kincl (vlevo) a moderátor i šéf organizace Ondřej Novotný.
Pochází z Hradce Králové, o víkendu ale postavil na nohy Ostravu. Minimálně tedy devět tisíc lidí v Ostravar Aréně. Zápasník MMA Patrik Kincl v sobotní vyrovnané bitvě v rámci Oktagonu 54 na submisi ve třetím kole porazil Poláka Piotra Wawrzyniaka, potřetí obhájil pás pro krále střední váhy a sklidil aplaus publika. „Bez lidí bych prohrál. V Oktagonu to bylo největší vítězství,“ prohlásil Kincl, který se vyjádřil k atmosféře i tomu, že hala nebyla úplně plná. Šéf Ondřej Novotný pak mluvil o kauze napadení trenérů Sahila Siraje jeho soupeře Akkona Wanlisse.
99 fotografií

Šampion Oktagonu o kulise v Ostravě: Masakr, úlet, husina. Novotný i o vyhazovu

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Financování atletického spolku Bohemia sport Žatec řešil Krajský soud v Ústí nad Labem. Jeho předsedkyni státní zastupitelství obžalovalo z přečinů podvodu a dotačního podvodu, peníze, 228 tisíc korun, si měla ponechat pro vlastní potřebu. A to konkrétně ty, které Dům dětí a mládeže v Žatci (DDM) poslal jako výplaty trenérům atletiky. Čachrovat se také mělo s dotací od města.

Krajský soud rozhodl o odvolání předsedkyně žateckého atletického spolku

Žatecko a Lounsko
Ilustrační foto
Až na deset let ve vězení může skončit teprve osmnáctiletý "kluk". Před pizzerií v Úpici napadl muže a pod pohrůžkou násilí požadoval peníze a marihuanu. V jednu chvíli ho dokonce držel pod krkem. Úpičtí policisté mladíka, který se rád napije alkoholu a bere pervitin, dobře znají, v jejich spisech to není nováček. Nyní je ve vazbě, o výši trestu rozhodne soud.

Loupežné přepadení za bílého dne. Osmnáctiletý mladík chtěl peníze a marihuanu

Krimi
Ilustrační foto.
Neobvyklý případ zneužívání sociálních dávek řešil Okresní soud v Jihlavě. Jednapadesátiletá žena z Jihlavy před úřady několik let zveličovala své zdravotní problémy, za což dostávala vysoké příspěvky, jako kdyby byla zcela nemohoucí a odkázána na pomoc jiných. Jenže jak se nakonec ukázalo, žena na tom tak špatně nebyla.

Nová prsa ze sociálních dávek. Žena z Jihlavy zneužila štědrosti státu

Krimi
Rekonstrukce barokní památky by vyšla asi na šedesát milionů korun.
Zámek v místní chrudimské části Medlešice je v neutěšeném stavu. Sbírka na jeho rekonstrukci neskončila úspěšně, vybrané peníze ani nestačily pokrýt pořízení elektropřípojky pro zajišťování venkovních akcí v zámeckém parku. Barokní památku už chtělo město několikrát opravit, ale rekonstrukce by stála desítky milionů korun, a to je pro chrudimský rozpočet příliš.
12 fotografií

Medlešický zámek je ostudou Chrudimska. Šedesát milionů ale radnice nemá

Chrudimsko
Sportovní manažer Hanácké Slavie Kroměříž Karel Heinz na tiskové konferenci.
Nestaví si vzdušné zámky, ale postupnými kroky stabilizují klub, připravují ho na další sezony ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, kde se chtějí usadit na delší dobu. Sportovní ředitel a zároveň předseda představenstva Hanácké Slavie Kroměříž Karel Heinz mužstvu před startem druhé poloviny sezony věří, pro úspěch prvního mančaftu udělal s kolegy v dlouhé zimní pauze víc než dost. 

Sportovní ředitel Hanácké Slavie Heinz o jaru, penězích, béčku i Uherském Brodě

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Donio v roce 2023 vybralo prostřednictvím sbírek téměř 600 milionů korun
Každý se někdy ocitne v těžké životní situaci. Jsou mezi námi ale i tací, kteří by bez pomoci druhých, někdy i naprosto cizích, lidí nikdy nepřemohli vážnou nemoc, nemohli podstoupit život zachraňující operaci, nebo by si nemohli dovolit zdravotnické pomůcky, které jim pomáhají usnadnit už tak dost těžký život. Nejúspěšnější dobročinnou platformou je Donio, které se v roce 2023 podařilo vybrat pro potřebné přes půl miliardy korun.

Sbírkový fenomén 2023: Češi a Donio pomáhají. Vybrali jste neuvěřitelnou částku

Zdraví
Polévka, která pomáhá. V Českém Krumlově na náměstí Svornosti se konal už čtvrtý ročník této dobročinné akce.
Loni šedesát tisíc korun, letos bezmála osmdesát. Klaplo to, občané Českého Krumlova, za pomoci návštěvníků z Česka i ciziny, překonali loňský rekord. Téměř desítka restaurací a školáci navařili bez nároku na odměnu dvanáct druhů polévek, které si jednotlivci či zaměstnanci místních podniků, úřadů nebo škol mohli objednat předem a nechat si je dovézt, anebo si zašli v pondělí 26. února na náměstí Svornosti ke stánku.
10 fotografií

Krumlováci se překonali. Za polévky pro dobrou věc dali bezmála osmdesát tisíc

Českokrumlovsko
Rytíři v úterý 27. února přivítali na svém ledě Litvínov. V benefičním zápase oblékli speciální růžové dresy a finančně podpořili nadační fond Úsměv nejen pro Kryštofa. Na snímku Radek Smoleňák.
Hokejové Kladno se v úterý zahalilo do růžové. Rytíři oblékli speciální dresy s usměvavým logem a v benefičním utkání vyzvali Litvínov. Jejich fanoušci navíc měli k úsměvu také důvod – Kladeňáci, kteří mají už jistou baráž, porazili Vervu bojující o nejlepší čtyřku 2:0 a díky svým příznivcům a partnerům vybrali peníze pro nadační fond Úsměv nejen pro Kryštofa. Na jeho konto poputuje i výtěžek aukce hraných dresů, která odstartovala v průběhu utkání. K mání je i uniforma legendárního Jaromíra Jágra, jenž v ní nastoupil alespoň na rozbruslení.

Rytíř měl důvod k úsměvu: Kladno udolalo Litvínov a vybralo peníze na dobrou věc

Hokej
Martin Ondráček, spoluzakladatel internetového obchodu se zbraněmi pro Ukrajinu.
Už takřka dva roky vede z nenápadného krámku v historickém jádru Hradce Králové dlouholetý novinář a mediální manažer Martin Ondráček internetovou kampaň Dárek pro Putina. Za dobu její existence lidé přispěli stovkami milionů korun na zbraně pro Ukrajinu, která se už dva roky brání ruské agresi. Peníze se pak použily mimo jiné na koupi tanku Tomáš nebo protivzdušnou obranu. „Je lepší Putina vyčerpat právě na Ukrajině než čekat na to, až bude chtít dobýt celou Evropu,“ řekl v rozhovoru pro Deník Ondráček.

Koupit tank je podobné jako kolo, říká spoluautor kampaně Dárek pro Putina

Česko