ŠTÍTEK: PIN

V České Lípě vzniklo letos v únoru samoobslužné pietní místo
Ztráta milovaného domácího mazlíčka patří mezi citlivá témata a truchlení může být velmi emotivní. Zvířecí parťáci se totiž často stanou součástí rodiny. Ti, kteří se chtějí důstojně a bez narušení soukromí rozloučit se zvířetem, mohou využít samoobslužné pietní místo, které letos vzniklo v severočeské České Lípě. Postupně se rozšíří i do dalších větších okresních a krajských měst.
11 fotografií

Zemřel vám mazlíček? Samoobslužné pietní místo nabídne diskrétní rozloučení

Regiony
Memory Pet point v České Lípě.
/FOTO, VIDEO/ Ztráta milovaného domácího mazlíčka patří mezi citlivá témata a truchlení může být velmi emotivní. Zvířecí parťáci se totiž často stanou součástí rodiny a jejich oddanost, láska a náklonnost k lidem je čistá a nezištná. Ti, kteří se chtějí důstojně a bez narušení soukromí rozloučit se zvířetem, mohou využít samoobslužné pietní místo, které vzniklo letos v České Lípě a postupně se bude rozšiřovat do dalších větších okresních a krajských měst včetně Liberce.
11 fotografií

Zemřel vám náhle mazlíček? V České Lípě funguje samoobslužné pietní místo

Českolipsko
Memory Pet point v České Lípě.
Ztráta milovaného domácího mazlíčka patří mezi citlivá témata a truchlení může být velmi emotivní. Zvířecí parťáci se totiž často stanou součástí rodiny a jejich oddanost, láska a náklonnost k lidem je čistá a nezištná. Ti, kteří se chtějí důstojně a bez narušení soukromí rozloučit se zvířetem, mohou využít samoobslužné pietní místo, které vzniklo letos v České Lípě a postupně se bude rozšiřovat do dalších větších okresních a krajských měst včetně Liberce.
11 fotografií

Zemřel vám náhle mazlíček? Samoobslužné pietní místo bude brzy v Liberci

Liberecko
Odsouzený vychází z budovy soudu.
Paličkou na maso udeřil bývalou partnerku do hlavy, rozdrtil jí čelist, nožem s třinácticentimetrovou čepelí jí probodl tvář a pořezal na krku. Za brutální útok poslal ve středu Krajský soud v Brně jednapadesátiletého Vítězslava Š. za mříže. Za pokus o vraždu a další trestné činy stráví ve vězení osmnáct let.

Paličkou na maso málem zavraždil expartnerku. Násilník dostal osmnáct let

Krimi
Platba kartou - Ilustrační foto
Kvůli nový pravidlům pro ověřování karetních plateb, která budou platit od 14. září, mohou platební terminály zamítat některé bezkontaktní platby kartami do 500 korun bez informace o důvodu zamítnutí. V takovém případě lze platbu provést vložením karty do terminálu a zadáním PIN. Upozornila na to dnes Česká národní banka. Důvodem je podle banky skutečnost, že některé platební terminály nemusí být na nová pravidla připraveny.
7 fotografií

Využíváte bezkontaktní platby kartou? Nová pravidla mohou přinést problémy

Ekonomika
Ilustrační foto
Třebíč - Sedmdesát tisíc korun stihl utratit z ukradené platební karty, pak ho dopadli policisté. Nutno říct, že s výběrem peněz se třiadvacetiletý mladík nemusel dvakrát namáhat. Práci mu usnadnil lístek s PIN kódem, uložený v blízkosti karty. Obé ukradl v příručním trezorku z rodinného domu na Třebíčsku, kam se vloupal v květnu.

Muž ukradl platební kartu, stihl utratit sedmdesát tisíc korun

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Tábor - Seniora (72) oslovil neznámý, slovensky hovořící muž na parkovišti před Albertem v Chýnovské ulici v pátek okolo 12.30 hodin a chtěl, aby si od něj koupil hodinky a další věci.

Okradl seniora o 10 tisíc

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Horní Slavkov – Na osmdesát tisíc korun si přišla dvaadvacetiletá cizinka, která v Horním Slavkově odcizila svému známému platební kartu. Vybrat peníze z bankomatu usnadnilo pachatelce to, že majitel karty měl u ní na lístku napsaný PIN kód.

Z kradené karty vybrala známému 80 tisíc korun

Zločiny a soudy
Platební karta. Ilustrační foto.
Česká Lípa - Na cizí účet si dopřávali dva muži z České Lípy ve věku 30 a 35 let, kteří zneužili nalezenou platební kartu. Jelikož byla bezkontaktní, mohli s ní i bez znalosti PIN platit drobné nákupy do pěti set korun, což také dělali. Hrozí jim až dvouleté vězení.

Muži nakupovali na cizí kartu. Utratili skoro 3.000 korun

Zločiny a soudy
Podezřelá žena. Vyfocena byla u bankomatu při vybírání peněz z cizí karty.
Benešovsko - Dosud neznámá pachatelka zneužila platební kartu manželů z Benešovska. Vybrala z ní 30 tisíc korun. Jak k cizí kartě přišla, není zatím známo. Manželé připouštějí, že ji mohli omylem vyhodit spolu s odpadky.

Žena vybrala z cizí karty 30 tisíc

Zločiny a soudy
Podezřelý u bankomatu
Na výběru peněz z bankomatu není nic zvláštního. Tedy pokud jej provádíte vlastní nebo svěřenou kartou. To ale nejspíš neplatilo u muže, který na Karlově náměstí vybral 15 tisíc korun. Je podezřelý, že použil cizí kartu a nyní po něm pátrá policie. Hrozí mu až dva roky vězení.

Muž vybral z bankomatu 15 tisíc. Karta mu však nepatřila

Zločiny a soudy