ŠTÍTEK: robot

Ilustrační foto
Mladá Boleslav - A je to tady! Tolik diskutované, očekávané a málem proklínané ruské kolo nakonec opravdu bude součástí mladoboleslavských adventních trhů, které se letos po novu odehrají Na Výstavišti. 

Ruské kolo bude!

Boleslavsko
Letošní 23. ročník Veletrhu práce a vzdělávání do Rakovníka přilákal na osmatřicet škol a učilišť napříč regiony.
Rakovník – Úterní Veletrh práce a vzdělávání, který se již po 23. konal v prostorách Kulturního centra Rakovník, opět nabídl pestrou přehlídku nejrůznějších učebních oborů učilišť a středních škol, a to nejenom z Rakovnicka. Představit svoji školu a nalákat potenciální studenty přijely také školy z Kladna, Plzně či Žatce. Celkem se jich v Rakovníku představilo až osmatřicet.
36 fotografií

Veletrh práce a vzdělávání opět přitáhl pozornost nejen studentů

Rakovnicko
Ilustrační foto.
Již pošesté chce dětem i dospělým Všeobecné a sportovní gymnázium Bruntál předvést, že fyzika, chemie a matematika nejsou nudné předměty, ve kterých studenti jen koukají do knih a tabulek.

Podívaná na vědu

Bruntálsko
Mezinárodní strojírenský veletrh na brněnském výstavišti přilákal 80 tisíc lidí.
Brno /VIDEO, FOTOGALERIE/– Asistentka bere hračky a přes podavače je vkládá do plastového pytlíku. Přiblíží robotická ruka a pytlík přebírá. Od tohoto momentu už záleží vše jen na strojích. „Sestavili jsme plně automatickou balicí linku. Balí do krabic hračky pro dětské nemocnice, které poté ukládá na paletu,“ popisuje funkci zařízení moderátorka ukázky.
28 fotografií

Pivo na strojírenském veletrhu podává lidem robot. Stačí ho plesknout přes paži

Brněnsko
Studenti, ilustrační foto
/POZVÁNKA/ Veletrh vzdělávání. Ten se uskuteční ve čtvrtek od 10 do 17 hodin v Obchodním centru Breda a Weinstein v Opavě. Akce je určena široké veřejnosti a především pak rodičům, kteří se snaží svému dítěti vybrat vhodnou školu.

Přijďte na Veletrh vzdělávání

Opavsko
Hvězdárna ve Valašském Meziříčí. Ilustrační foto.
Pracovníci Hvězdárny Valašské Meziříčí a členové Valašské astronomické společnosti zvou na další ročník Noci vědců. Koná se v pátek od 17 do 22 hodin v meziříčské hvězdárně.

Hvězdárna pořádá další Noc vědců

Valašsko
V Muzeu zemědělské techniky v Netěchovicích u Týna nad Vltavou mají máselnice, tkalcovský stav, dobový nábytek, nádobí, předměty denní potřeby, historické vozy, oje, oračky, staré traktory a originální agrohopsárium.
Netěchovice – Dvě stě let staré dřevěné soudkové máselnice s vnitřním pohyblivým pístem, pohyblivé nádoby s vnitřním pevným pístem, „kolíbkové“ stloukače s deskami, skleněné nádoby z doby první republiky, kdy začínala domácí samovýroba, mají v Jihočeském zemědělském muzeu v Netěchovicích.
42 fotografií

OBRAZEM: Stloukače jsou staré už 200 let

Českobudějovicko