ŠTÍTEK: Sibiř

Jan Dvořák (vpravo) při zahájení výstavy ve Vlašimi společně s básníkem Pavlem Hozou.
Vlašim - Muzeum Podblanicka a Galerie Karlov organizují v prostorách vlašimského zámku výstavu obrazů malíře Jana Dvořáka. K dílu letošního jubilanta promluvil ředitel muzea Radovan Cáder. Hudební doprovod perfektně zvládli Ondřej a Lukáš Vidrnovi a báseň J.Pilaře Blaník procítěně přednesl Pavel Hoza.

K jubileu vystavuje malíř ve Vlašimi

Volný čas
V některých ruských oblastech je dlouhodobě bez práce až třetina obyvatel.
V Rusku jsou oblasti, kde je dlouhodobě nedostatek pracovních příležitostí a stav se nijak nemění, uvedla ruská Nězavisimaja gazeta (NG). Podle údajů, které jí poskytlo ministerstvo práce, se netýká problém nezaměstnanosti jen kavkazských republik, o kterých se to obecně ví. Kritická situace je v řadě míst na Sibiři a dalších oblastech.

V Ingušsku je bez práce téměř třetina obyvatel

Svět
Ilustrační foto.
Ve městě Surgut v centrální části Ruska pobodal agresor osm lidí. Nožem se oháněl za běhu, své oběti si vybíral náhodně. Dva napadení jsou v kritickém stavu. Policie útočníka zastřelila. K činu se po několika hodinách přihlásil Islámský stát.

K útoku nožem v Rusku se přihlásil Islámský stát

Svět
Stanislav Šulc.
Internet na naše území přitéká již více než 25 let, tedy déle, než existuje samostatné Česko. Přinesl řadu pozitiv a také mnoho úskalí. Připomněl to případ muže ze Zlínska, který naletěl na jeden z nejstarších internetových podvodů.

Pohledem Stanislava Šulce: Milionová Světlana

Komentáře
Na kolínském nádraží máte až do neděle možnost navštívit Legiovlak.
Kolín - Legiovlak, který je projektem Československé obce legionářské, připomíná 100. výročí boje československých legií za samostatný stát. V Legiovlaku, který má třináct vagonů si můžete prohlédnout jak vypadal běžný příbytek vojáků.
53 fotografií

OBRAZEM: Legiovlak zastavil v Kolíně

Kolínsko
Maria šarapovová na turnaji ve Stuttgartu.
Stuttgart, Praha Už brzy by měla vyjít autobiografie Marie Šarapovové, na které ruská tenisová diva pracovala v minulém roce. Času na psaní měla poměrně dost, protože od tenisu si kvůli dopingu nuceně odpočinula. A jak se bude nová knížka jmenovat? Odpověď vás zřejmě nepřekvapí v českém překladu „Nezastavitelná". Nic výstižnějšího se o téhle cílevědomé krasavici ani říct nedá.

"Hříšnice" Šarapovová comeback zvládá. Na kurtu i mimo něj

Tenis
Alan Novotný (vlevo) a Gustav Hašek se úspěšně vžili do postav řidičů a dalších postaviček, se kterými se cestovatel Tomáš Poláček během více než sedmdesáti dnů potkal.
Rakovník - S dalším dílem oblíbeného Listování, které pořádá Městská knihovna v Rakovníku, diváci tentokrát vycestovali hodně daleko. Tomáš Poláček, redaktor magazínu Reportér, podnikl výpravu stopem přes Sibiř, Aljašku, USA a Kanadu přes Střední Ameriku až do nejjižnějšího města světa Ushuaia v Ohňové zemi.

Diváci se dostali stopem až do Ohňové země

Rakovnicko
Maria Šarapovová.
Už jen 41 dní zbývá, než bude tenisová siréna Maria Šarapovová opět „čistá". Někdejší světové jedničce a majitelce pěti grandslamových titulů vyprší patnáctiměsíční trest za užití dopingu - zakázaného meldonia. A ač je ruská diva tenisovou ikonou, respektovanou šampionkou, úspěšnou podnikatelkou a modelkou, na oslavovaný comeback na kurty to nevypadá. S návratem ruské „hříšnice" totiž mají problémy někteří současní i bývalí nejlepší hráči světa.
43 fotografií

Návrat Šarapovové budí rozpaky. Wozniacká: Vůči nám je neuctivý

Tenis
SOUBOJ NA SÍTI s oporou Krasnojarska Marijí Frolovovou (9) doma vyhrála univerzálka Magdalena Zedníková (13), která včera získala pro Ostravu 12 bodů. Její soupeřka jich v odvetě uhrála sedmnáct.
Premiérová cesta volejbalistek TJ Ostrava evropským pohárem skončila včera na Sibiři. Po domácí prohře 1:3 ve čtvrtfinále Challenge Cupu podlehly Jeniseji Krasnojarsk v odvetě na jeho palubovce po velké bitvě 0:3.

Bitvu na Sibiři volejbalistky prohrály

Ostatní sporty