Články

Přemýšlíte, kam se v pěkných dnech babího léta vydat? Zkuste to do přírody Brdské vrchoviny
Počasí přeje, listy stromů se barví do odstínů červené, hnědé a žluté, lesy provoněly podzimem. Přemýšlíte, kam se v pěkných dnech babího léta vydat? Zkuste to do přírody Brdské vrchoviny. Podzimní léto tu bývá neobyčejně kouzelné.

Kde si nejlépe užít podzimní přírodu? Brdy vás okouzlí!

Poslední boj SMS Zenta
Pokud jste viděli sloup černého dýmu, který zdánlivě stoupal z moře, mohli jste podezřívat erupci vulkanické činnosti, nebo se vám dokonce vybavila oblíbená píseň, která od svého vzniku z produkce britské rokové kapely Deep Purple v roce 1972 sužuje majitele obchodů s kytarami.

Poslední boj SMS Zenta

Na zdraví...
Paleogenetika mapuje hlubiny evoluce lidského rodu a jeden výzkum se zaměřil na to, jak dlouho je náš organismus schopen strávit etanol. A ukázalo se, že velice záhy. Prapra-předci se zřejmě zpíjeli už před 10 miliony let.

Opíjíme se už 10 milionů let, dokazují paleogenetici

Užijte si památky v Bangkoku a poznejte Thajsko
Thajsko je překrásnou asijskou zemí, která láká turisty prahnoucí po exotice, relaxaci a dobrodružství. Země mnoha tváří nabízí jedinečné pláže, přímořské zátoky, romantická rýžová pole, ale také nezaměnitelnou atmosféru přelidněných měst.

Užijte si památky v Bangkoku a poznejte Thajsko

Lukáš Mouca, country manager Rio Mare CZ/SK
Také jste se v obchodě zamysleli, odkud pocházejí vaše oblíbené rybí pochoutky, a jak jejich lov dopadl na stav životního prostředí?

Společně pro oceány

Eiffelova věž, jeden z nejnavštěvovanějších monumentů světa a dominanta francouzské metropole, přivítá ročně kolem sedmi milionů návštěvníků. Vypátrali jsme pro vás zajímavá fakta. Věděli jste například, že ji chtěl Hitler nechat strhnout? A tipnete si, kolik se na ni při pravidelné údržbě spotřebuje barvy?

Ať žije železná lady! Slavná věž, co o ní nevíte?