ŠTÍTEK: Brazílie

Z oslav 20. výročí existence klubu Vem Camará Capoeira v Mladé Boleslavi.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ V přátelské a zároveň velmi slavnostní atmosféře se nesl poslední červnový víkend pro mladoboleslavské capoeiristy. Oslavy dvacátého výročí existence svého klubu Vem Camará Capoeira zahájili velkolepě - Batizadem e troca de cordas, tedy udílením nových pásků. Někteří si ten svůj odnesli domů poprvé, jiní získali vyšší pásek za svoje výkony a zlepšování v minulých letech.
16 fotografií

Na oslavy boleslavského klubu Vem Camará Capoeira přijely špičky tohoto sportu

Čtenář reportér
Čeští fotbalisté se chystají na zápas o postup
Hlavně nic nepodcenit. Čeští fotbalisté do jednadvaceti let to mají rozehrané parádně. Lvíčata jsou na mistrovství Evropy blízko největšímu úspěchu za posledních 12 let. V závěrečném utkání základní skupiny jim stačí uhrát remízou s Izraelci a proklouznou do čtvrtfinále. Ve vyřazovací fázi si na malém Euru zahráli naposledy v roce 2011.

Lvíčata jsou blízko největšímu úspěchu za 12 let. Kouč: Snad to nebudou nervy

Fotbal
Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu, slavnostní ceremoniál, 4. června 2023, Ostrava.
/FOTOGALERIE/ Hvězdné obsazení s medailisty z olympijských her, mistrovství světa a Evropy, fantastické výkony na písečné pláži, slunečné počasí, radost z vítězství s gejzíry šampaňského na stupních vítězů i slzy zklamání. A na tribunách tradičně hlava na hlavě, nedělní bitvy o medaile sledovalo přes tři tisíce nadšených diváků. Takový byl 5. ročník turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro 2023 nejvyšší kategorie Elite 16 v Dolních Vítkovicích.
44 fotografií

Gejzíry šampaňského i salta vzad. Takhle se na pláži slaví triumf. Podívejte se

Ostatní sporty
Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu, muži, skupina D, 2. června 2023, Ostrava. (zleva) Miles Partain (USA) a David Schweiner (CZE).
/AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ Ostrava je jejich! Před pěti lety se v Dolních Vítkovicích radovali ze čtvrtého místa, pak byli pokaždé ve finále. Třikrát po sobě! I letos přijeli čeští plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner na turnaj J&T Banka Ostrava Beach Pro ve skvělé formě, navíc jako vítězové předešlého klání Elite 16 v Brazílii.
34 fotografií

Čeští sympaťáci zamířili do čtvrtfinále. K volnu jim v Ostravě pomohli fanoušci

Ostatní sporty
J&T Banka Ostrava Beach Open, 4. června 2021 v Ostravě. David Schweiner (CZE) a Ondřej Perušič (CZE).
/FOTOGALERIE/ Na pláži pod vysou pecí hráli poprvé v roce 2018 jako téměř neznámí mladíci, jenže po 4. místě v úvodním ročníku J&T Banka Ostrava Beach Pro se v letech 2019, 2021 a 2022 plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner probili až do finále. Zlomí české jedničky stříbrnou sérii v nadcházejícím turnaji, který se v Dolních Vítkovicích hraje 1. až 4. června?
25 fotografií

České jedničky na sebe v Ostravě a Brazílii upletly bič. Jsou ve formě a těší se

Ostatní sporty
Priscila Beatrice a Rihanna jsou podle některých  jako jednovaječná dvojčata.
Podobnost s významnou celebritou je v dnešní době sama o sobě velkou výhodu. Dříve by si vás všimlo možná pár lidí z okolí, dnes si stačí udělat účet na sociálních sítích, pravidelně přidávat obsah a během chvíle může sledovanost vašeho profilu vyšplhat k milionu. Stejně jako to udělala Brazilka Priscila Beatrice, která je snad nejvěrnější kopií zpěvačky Rihanny.
6 fotografií

Nehraj si na někoho, kým nejsi, křičeli na dvojnici Rihanny. Teď je žena hvězdou

Společnost
Letoun C-390 má širokou škálu ochranných opatření proti napadení, jedním z nich jsou světlice proti raketám s infračerveným naváděním
České letectvo od 90. let postrádá transportní letoun střední velikosti. Armáda si tak už dlouhá léta pronajímá na lety do vzdálenějších končin soukromé přepravce (dříve často z Ruska) nebo si platí hodiny ve společné transportní letce NATO. Jak se však ukázalo při evakuacích zejména v Afghánistánu, mít vlastní větší letoun je důležité, protože pronájmy nejsou vždy k dispozici. I v této oblasti nákupů techniky se přitom blýská na lepší časy.
9 fotografií

Letoun C-390? Česká armáda by se mohla dočkat vlastního stroje pro transport

Věda a technika
Ukázky soutěžních prací v letošním ročníku online soutěžní galerie Čímtačára
S posledním dubnovým dnem skončilo nahrávání výtvarných prací do již třetího ročníku online galerie a výtvarné soutěže Čímtačára. V digitálním prostředí se tentokrát sešlo 3688 prací, které zaslali mladí umělci ze všech koutů republiky, Slovenska a také z Indie. Letošní téma soutěže nese název Na křídlech a jde o opětovné překonání rekordu z předchozího ročníku. Loni do soutěže doputovalo téměř tři a půl tisíce děl.
12 fotografií

Soutěž Čímtačára přijala rekordní počet prací. Obrázek dorazil až z Indie

Volný čas
Zklamaný Alexandr Ovečkin z Ruska
Z Petrohradu do Rigy to je po silnici necelých 600 kilometrů, asi osm hodin poklidné jízdy. Do Tampere je to z někdejšího města ruských carů a bolševické revoluce ještě o kus blíž. Přesto se jedná o dva zcela odlišné světy. Politické turbulence se promítají i do ledního hokeje. Mistrovství světa, které včera odstartovalo v Rize a v Tampere, se totiž původně mělo konat právě v Petrohradu. Ale všechno je jinak.

Kubalík a hvězda? Hokejové MS bez nás je jako fotbal bez Brazílie, šílí Rusové

MS v hokeji 2023
Nizozemský koncept Casa Brutale
Bydlet se dá různě. Zcela běžným způsobem v rodinném domě nebo paneláku, ale i zvláštně. Je spousta extrémních staveb, které poskytují netradiční bydlení, ale i řada těch, které na první pohled okem ani nezahlédnete. Pojďte si s námi nejzajímavější pětici skrytého bydlení představit. Čeká vás návštěva objektů Keret House v Polsku, Villa Vals ve Švýcarsku, Casa Brutale v Nizozemí či Casa da Mata v Brazílii.
13 fotografií

Extrémní bydlení ve světě? Sotva metrový dům i chata na střeše paneláku

Architektura
Ostrava Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu, 28. května 2022 v Ostravě. (zleva) David Schweiner a Ondřej Perušič.
Fanoušci, těšte se! Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner mají skvělou formu. Předvedli ji v Brazílii na turnaji Beach Pro Tour Elite 16, tedy nejvyšší světové kategorie jako má J&T Banka Ostrava Beach Pro, která začne v Dolních Vítkovicích kvalifikací už 31. května. České jedničky v Uberlândii porazily ve finále norské olympijské vítěze Anderse Mola a Christiana Söruma 21:19, 15:21 a 15:11.
38 fotografií

Češi si podmanili Brazílii. Perušič se Schweinerem porazili olympijské vítěze

Ostatní sporty
Ostrava Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu, 28. května 2022 v Ostravě. (zleva) David Schweiner a Ondřej Perušič.
/FOTOGALERIE/ Fanoušci, těšte se! Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner mají skvělou formu. Předvedli ji v Brazílii na turnaji Beach Pro Tour Elite 16, tedy nejvyšší světové kategorie jako má J&T Banka Ostrava Beach Pro, která začne v Dolních Vítkovicích kvalifikací už 31. května. České jedničky v Uberlândii porazily ve finále norské olympijské vítěze Anderse Mola a Christiana Söruma 21:19, 15:21 a 15:11.
38 fotografií

Češi si podmanili Brazílii. Pomohou jim fanoušci i za měsíc na pláži v Ostravě?

Ostatní sporty
Gabriel Soares Pessoa.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Na začátku ledna představili volejbaloví Lvi exotickou posilu. Od umění brazilského smečaře Gabriela Soarese Pessoy si slibovali mnohé, ale dlouho to jak si nebylo ono. Až v průběhu čtvrtfinálové série s Kladnem se dostal na palubovku a v semifinále už patří do základní sestavy Pražanů. „Aklimatizace trvala déle, než jsem čekal. V kádru máme navíc spoustu skvělých hráčů,“ připomněl brzy 30letý volejbalista.
48 fotografií

Pessoa se cítil jako v rodné Brazílii. Na hřišti jsme se neslyšeli, ocenil fandy

Ostatní sporty
Skořápky od vajec, velká dávka uměleckého citu a statisíce jsou v kapse.
Skořápky od vajec sbírá v těchto dnech snad celá republika. Většina z nás však vejce spíš vyfukuje, barví a vytváří tradiční velikonoční kraslice. Pravdou ale zůstává, že úspěchy slaví ten, kdo přijde s něčím novým a netradičním. Jako například brazilská umělkyně Melissa Meier, o které je řeč. Sbírá skořápky od vajec a další materiály a vytváří z nich šaty jak na karneval v Rio de Janeiru.
24 fotografií

Brazilka umí na vaječných skořápkách vydělat statisíce. Její šaty dobývají svět

Móda