ŠTÍTEK: Ford

Volvo XC90.
Ve druhém čtvrtletí letošního roku meziročně klesl počet nabízených vícemístných osobních vozů o šest procent. Spolu s tím se o sedm procent propadl i počet vyhledávání těchto vozidel. Vyplývá to z dat inzertního motoristického portálu TipCars. Nejčastěji nabízenými značkami v této kategorii jsou Volkswagen, Ford a Mercedes-Benz. Mezi desítku nejčastěji nabízených značek se probojovalo i Volvo, jehož model XC90 je s podílem 6,8 % aktuálně zdaleka nejnabízenějším vícemístným vozem na trhu.
9 fotografií

Letní dovolené a velká auta? Češi mění preference, nabídce vévodí Volvo XC90

Autobazar
Odhalení nového VW Transporter proběhne v polovině září v Hannoveru.
Těsně před zahájením veletrhu užitkových vozidel v Hannoveru se odehraje premiéra nové generace velmi oblíbené střední dodávky Volkswagen Transporter. Ta se bude nabízet v řadě verzí a pohonů. Její vývoj tentokrát probíhal ve spolupráci s automobilkou Ford. Majitelé a příznivci dosavadních generací se mezitím sjeli do kempu Kristýna u Hrádku nad Nisou.
14 fotografií

Nový VW Transporter se odhalí 15. září. Zatím se konal sraz těch starších

Automagazín
Ford Capri
Spousta Čechů spatřila Ford Capri poprvé na televizních obrazovkách, když u nás běžel britský seriál Profesionálové ze sedmdesátých let. A Capri bylo na evropských silnicích něco jako zjevení. Elegantní kupé se splývavou zádí by se dalo s přimhouřením oka označit za „Mustang pro Evropu“ a jeho popularita je dodnes cítit skrze kluby nadšenců. I proto se Ford rozhodl název Capri oživit – stylové nízké kupé ale nečekejte.
21 fotografií

Ford vrací další jméno z minulosti: zavděčí se nové Capri právě vám?

Autosalon
Ford Kuga 2.5 Duratec hybrid
/VIDEORECENZE/ „SUV vozy se těší velké oblibě. Výjimkou není ani Kuga od automobilky Ford,“ uvádí autorecenzent Matěj Myška další vůz testovaný pro web TipCars.com. Jde o Ford Kuga 2.5 Duratec hybrid třetí generace po faceliftu s výbavou Active X a s pohonem všech kol. Kde najdete největší změny nové Kugy? A bylo reálné dosáhnout udávánou spotřebu 5,8 l/100 km? Tyto a další zajímavé postřehy, které Matěj Myška o novém Fordu zjistil, se dozvíte v tomto testu.  
14 fotografií

Testovali jsme nový Ford Kuga hybrid: ukázal se jako schopný terénní vůz

Autosalon
Auto je přímo stvořené k rodinným výletům
Automobilka Ford nabízí v současnosti stále velmi širokou paletu vozů se spalovacími motory. Rodiny si v její nabídce můžou vybrat třeba hatchback nebo kombi z kategorie nižší střední třídy a také množství SUV. Dříve nabízené MPV C-Max, Galaxy nebo S-Max nyní nahrazují osobní verze dodávek. Letošní novinkou je pětimístné Tourneo Courier, jehož recenzi přnášíme.
28 fotografií

Test Fordu Tourneo Courier: Tady se aktivní rodina skvěle zabydlí

Autosalon
Újmu na zdraví a řadu dalších potíží, si přivodil 65letý senior, který řídil pod vlivem a napálil autem do stromu.
Nedisciplinovaný senior dojezdil v sobotu v podvečer na Konicku. Pětašedesátiletý chlapík řídil osobní vozidlo Ford v katastru obce Lhota u Konice ve směru na Runářov. V zatáčce neudržel auto na silnici a narazil do stromu. Z místa nehody utekl, ale policisté ho vypátrali. Ukázalo se, že měl popito a navíc měl zákaz řízení.
5 fotografií

Senior pod vlivem vletěl s Fordem do stromu. Skončil v nemocnici

Nehody
Ford F-150 EV Lightning Supertruck Demonstrator.
Ač se tak může na první pohled zdát, nejedná se o žádný neoficiální tuning. První fotografie Fordu F-150 EV Lightning Supertruck Demonstrator vybaveného snad největším přítlačným křídlem, co jsme kdy na autě viděli, vydal sám Ford. Blíží se totiž opět čas legendární vrchařského závodu Pikes Peak International Hill Climb a automobilky představují svoje speciály, které zdolají bezmála 3 000 výškových metrů „závodu do oblak“.  
7 fotografií

Největší přítlačné křídlo na světě? Tento Ford F-150 má našlápnuto na rekord

Automagazín
Na výstavišti v Holešovicích je mimořádná koncentrace velmi drahých a velmi rychlých aut
Místem, kde jsou naráz k vidění legendární historické automobily i absolutní novinky těch nejprestižnějších značek, je o tomto víkendu výstaviště v pražských Holešovicích. Hlavním tématem letošního ročníku je sice britská elegance, ale vystavené zde najdeme samozřejmě i supersporty italských značek nebo americké automobily. Odehrává se tu i řada tuzemských premiér klasických rodinných vozů. Včetně modernizované Škody Octavie nebo nové generace Dacie Duster.
23 fotografií

Auta s cenovkami až v desítkách milionů. Výstava Legendy představuje i AMG One

Automagazín
Před 25 lety se uskutečnila anketa Car of the Century - Auto století. Vítězem se stal americký Ford Model T.
Konec milénia byl ve znamení všemožných anket, v kterých se sestavovaly žebříčky určující kdo nebo co bylo nejlepší v právě končícím 20. století. Anketa samozřejmě nemohla minout ani auta, a tak došlo na vyhlášení Car of the Century. Stalo se tak před 25 lety. Cesta k vozu století ale nebyla jednoduchá, nicméně určila vítěze. Tím se stal Ford Model T. Pojďte s námi zavzpomínat na to, jak hledání auta století probíhalo.
13 fotografií

Zavzpomínejme, jak se před 25 lety hledalo auto století. Vyhrál Ford Model T

Automagazín
O prvním květnovém víkendu se v Náměšti nad Oslavou opět uskutečnil tradiční závod automobilů do vrchu, Zámecký vrch MANN-FILTER 2024.
Nebývalá konkurence se o prvním květnovém víkendu sjela do Náměště nad Oslavou na tradiční závody automobilů do vrchu. Pořadatelé z Autosport klubu Náměšť nad Oslavou přivítali více jak stodvacítku účastníků seriálu Liqui Moly Mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu a také pravidelného mezinárodního závodu Liqui Moly Maverick Hill Climb Czech 2024, což slibovalo, že se bude jednat o jeden z nejlépe obsazených ročníku v historii závodu. To se do puntíku vyplnilo.
5 fotografií

Dvojnásobné prvenství na Zámeckém vrchu MANN-FILTER vybojovali Janík a Türk

Ostatní sporty
Ford Ranger Raptor versus Dongfeng DF6.
/VIDEORECENZE/ Srovnání dvou světů. Tak nazval autorecenzent Matěj Myška test vozů kategorie pick-up – čínského Dongfengu DF6 2.3 DCi a amerického Fordu Ranger Raptor 3.0 V6, který firma vyrábí v Thajsku. Oba pick-upy si to ve videorecenzi pro web TipCars.com rozdaly jak v terénu, tak na silnici. Otázkou bylo, zda Dongfeng s téměř polovičním výkonem i cenou zvládne stejné kousky v členitém terénu jako Raptor. Jaké parametry korby oba modely nabízejí a co zvládne jejich tažné zařízení? Jak velký je rozdíl ve spotřebě paliva těchto dvou frajerů?
8 fotografií

Souboj Davida a Goliáše: Ford Ranger Raptor a Dongfeng DF6 v unikátním testu

Autobazar
Shelby Super Snake.
Co by to bylo za Mustanga bez Shelby variant. Byl to právě Shelby, kdo udělal z někdejšího „auta pro sekretářky“ poprvé sportovní kupé, a přestože již nejslavnější úpravce světa Caroll Shelby dlouho není mezi námi, jeho odkaz žije nadále skrze společnost Shelby American. Právě ta nyní představila nejnovější přírůstek do svého portfolia – Shelby Super Snake, postavený na základech aktuální sedmé generace Mustangu.
20 fotografií

Nový Shelby Super Snake: nechte se uštknout jedním z nejsilnějších Mustangů

Automagazín
Ford Focus Titanium 1.5 TDCi.
Ford Focus patří mezi nejvyhledávanější auta v našich bazarech. Zajímavý je totiž jak vzhledem, tak kvalitou, díky čemuž posbíral i několik ocenění Auto roku nejen u nás, ale i v Evropě. A na poli ojetin navíc může zaujmout také příznivou cenou. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme pro vás vytipovali tři Fordy Focus v různé cenové hladině.
17 fotografií

Ford Focus je v bazarech žádaný. Vybírat lze z široké nabídky do 300 tisíc korun

Autobazar
Automobily, které známe většinou jen z filmů. Prohlédněte si je
Dlouhá startovní listina pátého ročníku Spring Classic v Humpolci na Pelhřimovsku slibovala skvělou podívanou. A skutečně návštěvníci Horního náměstí nemohli odcházet zklamaní. Na jednom místě se sjela zhruba stovka krásných vozů. Nechyběly například značky Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Austin Healey, Porsche, Alfa Romeo, Ford, Lotus, Datsun, Škoda, Tatra nebo Triumph. Startovné činí víc než deset tisíc korun.
20 fotografií

Na náměstí v Humpolci se vrátil čas. Prohlédněte si vzácné veterány

Automagazín