ŠTÍTEK: Kalifornie

Jorkšírský teriér. Ilustrační foto.
Prachatice – Ve vážném stavu je Jorkšírský teriér, kterého musel operovat Petr Hrabák, prachatický veterinární lékař. Z jeho dutiny břišní vyoperoval diabolu.

Psa někdo postřelil

Zločiny a soudy
Lesní požáry v Kalifornii.
Řádění požárů Woolsey na jihu a Camp na severu amerického státu Kalifornie má na svědomí nejméně 80 lidských životů. Statistika však může být ještě tragičtější, téměř 1000 lidí se stále pohřešuje. Zatímco plameny na jihu se již téměř podařilo zastavit, na severu oheň i nadále postupuje. Podle prezidenta Donalda Trumpa by si kalifornská lesní správa měla vzít příklad z Finska, kde se s požáry takového rozsahu potýkat nemusí. A to z důvodu, že hrabou listí.
17 fotografií

Ohnivé peklo dál pustoší Kalifornii. Obětí přibývá, stovky lidí se pohřešují

Svět
V americké Kalifornii řádí ničivé požáry
Záchranáři v okolí města Paradise na severu americké Kalifornie objevili ostatky dalších šesti obětí ničivých požárů, které si na celém území státu vyžádaly již 51 lidských životů. Dalších stovky lidí úřady pohřešují. Více než 50 tisíc lidí připravily plameny o střechu nad hlavou. Hasiči předpokládají, že se plameny nepodaří dostat pod kontrolu dříve než na konci listopadu.
17 fotografií

Ohnivé peklo pokračuje. Požáry v Kalifornii mají již 51 obětí

Svět
Sever Kalifornie zachvátil rozsáhlý požár
/VIDEO/ Desítky tisíc lidí utíkají před přírodním požárem, jenž se rychle šíří na severu Kalifornie, informovala agentura AP. Ve městě Paradise, které leží 290 kilometrů severovýchodně od San Francisca, již byla nařízena evakuace. Oheň se v pátek ráno rozšířil k městu Chico, v němž žije 83 tisíc obyvatel. Únik z postižených oblastí komplikuje dopravní kolaps.   
17 fotografií

Sever Kalifornie zachvátil ničivý požár. Desetitisíce lidí musely uprchnout

Svět
Střelba v kalifornském Thousand Oaks
V kalifornském podniku v Thousand Oaks se v noci na čtvrtek střílelo. Ozbrojený muž zabil dvanáct lidí a desítky zranil. V baru Borderline Bar & Grill zrovna probíhala akce pro studenty z nedalekých kolejí, během útoku bylo v podniku kolem dvou set lidí. Podle agentury AP je 28letý útočník mrtvý, válečný veterán pravděpodobně spáchal sebevraždu. Jaký byl jeho motiv a zda útok souvisel s terorismem, zatím úřady neuvedly.
16 fotografií

Střelba v kalifornském baru. Válečný veterán zabil dvanáct lidí

Svět
Basketbalista LeBron James
O ničem jiném se v NBA přes léto nemluvilo tak vzrušeně, jako o příchodu LeBrona Jamese do Los Angeles. Cokoli se kolem nejlepšího basketbalisty 21. století šustne, sklidí ohromný ohlas. A Jamesův přestup do slavných Lakers? To je událost, která daleko přesahuje svět bezedných košů. Jde o obří byznys, který mění tvář NBA.
24 fotografií

Nová NBA. Fenomenální LeBron James rozšiřuje impérium

Ostatní sporty
Tomáš Hertl ze San Jose.
San Jose, Praha Žraloci ze San Jose vypluli do oceánu jménem NHL v roce 1991, do mýty opředeného Stanley Cupu se ale nikdy nezakousli. Dlouhodobě přitom patří k elitě soutěže, za posledních třináct sezon zůstali jen jednou mimo play-off. O to vyšší očekávání panuje před startem nového ročníku. San Jose patří ke žhavým favoritům.  
10 fotografií

Žraloci mají hlad. Hertl a spol. chtějí konečně na vrchol

Hokej
World's Ultimate Strongman Champoinship U105 kg v Přerově.
Kladno – Tahání třicetitunového kamionu, přenášení sudů a pytlů s pískem, zvedání automobilu – to jsou jen některé disciplíny, které budou k vidění v neděli 16. září na parkovišti před kladenskou Oázou v rámci prvního mistrovství České republiky strongmanů do 105 kg. Vstupné je přitom dobrovolné.

Siláci do akce! Kladno hostí šampionát strongmanů

Ostatní sporty
Zbraň. Ilustrační foto.
Celkem šest mrtvých si vyžádalo řádění útočníka ve městě Bakersfield v Kalifornii. Násilník nejdříve zastřelil dva muže a ženu, poté odjel autem k dalšímu domu, kde zastřelil další dva lidi. Z místa se snažil uprchnout, unesl proto auto, ve kterém se nacházela žena s dítětem. Pronásledovala jej policie, muž se během honičky zastřelil.

Drama v Kalifornii. Muž vraždil na dvou místech, zastřelil pět lidí a sebe

Svět
Jimmy Bennett a Asia Argentová
Herečka Asia Argentová se měla soukromě přiznat, že s nezletilým hercem Jimmym Bennettem opravdu spala. Argentová, jež je jednou z tváří mezinárodního hnutí proti sexuálnímu obtěžování MeToo, čelí obvinění, že Bennetta donutila k sexuálnímu styku v době, kdy mu bylo teprve 17 let. Herečka to veřejně odmítla, její nejmenovaná kamarádka však teď zveřejnila SMS zprávu, podle níž k sexu došlo. Mladík prý na Argentovou skočil.
7 fotografií

Skočil na mě, uvedla iniciátorka kampaně MeToo o svém románku s nezletilým

Film a televize
Asia Argentová
Italská herečka Asia Argentová v úterý popřela, že by před pěti lety měla sexuální styk s tehdy nezletilým hercem Jimmym Bennettem, který ji obvinil z toho, že ho dlouhodobě pronásledovala a snažila se ho svést. Argentové bylo v době údajného sexuálního kontaktu s Bennettem 37 let, jemu sedmnáct. Podle Argentové jde mladému herci jen o peníze.
7 fotografií

Argentová odmítá obvinění ze sexuálního násilí. Bennett chce jenom peníze, tvrdí

Film a televize
Dewayne Johnson u soudu
Soud v Kalifornii rozhodl jasně. Za rakovinu bývalého školního správce Dewayna Johnsona může glyfosát, obsažený v produktech RoundUp a RangerPro, jejichž výrobcem je společnost Monsanto z německého koncernu Bayer. Johnson má podle rozhodnutí nárok na odškodné ve výši 289 milionů dolarů, v přepočtu více než 6,3 miliardy korun. Rozsudek způsobil okamžitý propad akcií skupiny Bayer o více než deset procent. Informovala o tom britská BBC.
5 fotografií

Za Johnsonovu rakovinu může glyfosát, rozhodl americký soud. Akcie Bayeru padají

Ekonomika