ŠTÍTEK: mýtus

Ilustrační foto
Beroun - Policejní statistiky jsou alarmující. Za letošní rok se na silnicích berounského regionu střetlo s vozidlem jednatřicet chodců. Dva z nich utrpěli těžká zranění a jednadvacet bylo zraněno jen lehce. Deset z nich dopravní nehodu zavinilo. Jen za posledních jeden a půl měsíce se odehrálo s účastí chodce osm dopravních nehod.

Auta letos srazila desítky chodců

Nehody
Ilustrační foto.
Mýto – Advent 2018 startuje v Mýtě naostro až dnes odpoledne. Mikulášská nadílka pro ty nejmenší se uskuteční od 14.30 a 15.30 hodin v kostele svatého Štěpána nad městem. 

Mýtem zavoní rybí lahůdky

Rokycansko
Noc venku je ve Dvoře Králové nad Labem tradiční akcí.Benefice z knihovny se bude hodit.
Dvůr Králové/Trutnov - Benefiční akci na podporu osob bez domova, jejímž cílem je bořit mýty a předsudky spojené s bezdomovectvím, vybrat trvanlivé potraviny pro osoby v nouzi a zažít si noc přespáním na veřejném prostranství, organizuje ve čtvrtek Pečovatelská služba Města Dvůr Králové nad Labem. 

Kdo chce, může si vyzkoušet přenocování venku

Krkonoše
Tým trenéra Petra Rady pokořil na Střelnici Plzeň, kterou porazil v dalším zápase Fortuna ligy 3:0.
Jablonec nad Nisou – „Plukovníkovi“, jak se přezdívá trenéru Radovi, přinesla premiéra v Evropské lize zklamání v podobě výsledku. Ta penalta ho hodně trápila, ale co je podstatné, nijak ho netrápil následující soupeř – mistrovská Plzeň! Rada se nepáral s tím, zda jsou jeho hráči unavení či ne. Postavil, až na Doležala stejnou základní sestavu jako v Rennes a k šoku všech pražských novinářských bolestínků, co psali hlavně o tom, že má Plzeň o den odpočinku víc, jeho tým sehrál skvělou partii nejen po fotbalové stránce, což hřálo srdíčka všech prokřehlých fandů v ochozech, ale i po fyzické.

Radům tým exceloval a vyvracel mýty

Fotbal
Dovolená na Krétě. Ilustrační foto.
Hradec Králové - Minojskou kulturu, která je nejstarší známou evropskou civilizací a váže se k ostrovu Kréta, můžou návštěvníci poznat v úterý od 18 hodin na přednášce doprovozené promítáním v sídle mezinárodní organizace Nová Akropolis.

Přednáška o Krétě připomene mýty

Volný čas
Ilustrační foto.
Letohrad - Je konec! Už sobotní porážka ve Zbuzanech 0:1 hodně napověděla, že účinkování Letohradu v divizní skupině C se chýlí ke konci. Nedělní výhra Dvora Králové nad Vysokým Mýtem 2:0 všechno podtrhla červeným písmem.

Letohrad se loučí po letech s divizí

Fotbal
David Dufek vyvrací mýty o rakovině
Brno – Když se medik z brněnské Masarykovy univerzity začal věnovat onkologii, netušil, že se brzy s rakovinou bude potýkat sám. Davidu Dufkovi lékaři ve čtyřiadvaceti letech našli nádor mízní uzliny. Teď svůj příběh sdílí online a vyvrací mýty o léčbě.

Našli mu nádor. Teď medik vyvrací mýty o rakovině

Z okolí
Ilustrační foto
Rokycansko – Fotbalová nabídka je v rámci okresu pestrá. Vévodí jí nedělní zápas krajského přeboru v Mýtě. Zápasy zpravidla začínají v 17 hodin.

Raková si to rozdá s Mýtem B

Fotbal
Najdete si ještě čas na žehlení, nebo také dáváte přednost „nežehlivým“ a „nemačkavým“ textiliím?
Stále častěji vídáme regály přeplněné ložním povlečením s „nemačkavou“ a „nežehlivou“ úpravou. Málokdo si přes vidinu nulové práce se žehlením uvědomí, že se za sympaticky vyhlížející úpravou skrývají tuny „umělotin“ a jiné agresivní chemie.

Nežehlivé povlečení: Plus nebo mýtus?

Domácnost
Horoskopy tajemství nebo lež.
Chrudim – Horoskopy. Jedni v ně věří natolik, že si neváhají nechat sestavovat své vlastní, nebo kvůli nim dokonce volají na předražené astrologické telefonní linky.

Horoskopy: Tajemství, nebo lež?

Chrudimsko