ŠTÍTEK: Rabí

Pavel Hlobík + Jiří Černý.
Tentokrát vyšel termín Setkání harmonikářů v Čepicích na státní svátek Den upálení mistra Jana Husa na sobotu dne 6. 7. 2024. Pořadatelé dobrovolní hasiči v čele s Jaroslavem Šubou, s podporou města Rabí udělali několik změn v tomto 13. ročníku, postavili velké stany pro diváky s místy k sezení a stolovou úpravou a pozvali nového moderátora Michala Vybírala.
29 fotografií

Obec Čepice žila harmonikami

Čtenář reportér
Nejvíce lidí si našlo cestu na hrady Rabí (na snímku), Švihov a Velhartice.
Konec října znamená pro většinu památek i konec sezony a ta letošní byla pro hrady a zámky v Plzeňském kraji úspěšná. Památky ve správě Národního památkového ústavu navštívilo přes čtvrt milionu turistů, o 15 tisíc více než vloni. Skvělou návštěvností se pyšní i další památky. Některé chystají program i v zimě a během adventu.

Památky přilákaly přes čtvrt milionu lidí, otevřené jsou některé i v zimě

Klatovsko
Setkání harmonikářů v Čepicích.
FOTO, VIDEO/Místní část města Rabí Čepice žije bohatým kulturním a sportovním životem díky spolku místních hasičů, jejich členové tvoří většinu z trvale bydlících občanů, kterých je necelá stovka. Hasiči mají svoji klubovnu u vodáckého kempu, kde se konají právě kulturní i sportovní akce. A právě tou poslední bylo 12. Setkání harmonikářů v sobotu dne 1. 7. 2023.
32 fotografií

Čepice, místní část Rabí, rozezvučely o víkendu harmoniky, podívejte se

Čtenář reportér
Ilustrační foto.
V naší pravidelné rubrice zveřejňujeme jména těch, kteří navždy opustili své blízké. Přinášíme vám přehled za poslední týden. Zarmouceným rodinám a přátelům vyslovujeme upřímnou soustrast.

Opustili nás

Klatovsko
Fotbalisté TJ Sokol Hartmanice (na archivním snímku hráči v černých dresech) deklasovali béčko Mochtína 7:0. Vyhrály i Budětice (žluté dresy).
Stačilo jedno kolo a klesli z prvního na třetí místo. Za vše může porážka na hřišti v Rabí, kde fotbalisté rezervního výběru FK Svéradice podlehli domácím Buděticím 0:2. Toho dokonale využil Kolinec, kteří sestřelil Žihobce vysoko 6:0 a vyšvihl se na první místo tabulky. Druhý je Měčín, který v domácím prostředí vyřídil výsledkem 4:1 béčko Bolešin. A jaké další výsledky se v 15. kole fotbalové III. třídy Klatovska urodily? 
60 fotografií

III. TŘÍDA: Hartmanice sestřelily béčko Mochtína, Kolinec deklasoval Žihobce

Okresy
Rekonstrukce bitvy u Sudoměře.
Dlouho očekávaný velkofilm Jan Žižka konečně dorazil do českých kin, aby vyprávěl příběh slavného českého husitského vojevůdce. Jednooký válečník, který zformoval husity do nepřemožitelných šiků a vymyslel slavnou vozovou hradbu, je jednou z nejslavnějších osobností českých dějin. I když jméno Jan Žižka z Trocnova každý zná, dá se předpokládat, že film vyvolá nový a velký zájem o jeho osobnost. A možná se stane i pobídkou k k výletu na místa, která jsou se slavným vojevůdcem spojená. Několik jsme jich pro vás vybrali.
30 fotografií

Na výlet za bratrem Žižkou. Vydejte se po stopách slavného vojevůdce

Doma
Oslavy 10 let od založení FK Budětice.
/FOTOGALERIE/ Slavná obec, která má historickou zásluhu na založení dvou hradů (Rabí a Velhartice) a její rodák Jakub Pinkas objevil pro Prahu plzeňské pivo, před deseti lety také založila fotbalový mančaft. A to je již pořádný důvod k oslavě, kterou FK Budětice 2012 pojal na fotbalovém hřišti v Rabí vskutku stylově. Podívejte se na snímky v bohaté fotogalerii.
80 fotografií

PODÍVEJTE SE: Budětice jsou na fotbalové mapě již deset let

Okresy