ŠTÍTEK: sportovní areál

Na hranici životnosti. Tak vypadají přemostění řeky Chrudimky a chodník vedoucí do nemocnice.
Chrudim čeká nepříjemný souběh dvou dopravních uzavírek. Jedna je úplná, druhá bude částečná s využitím kyvadlového řízení dopravy. Úplná uzavírka se týká ulice Na Ostrově, důvodem je rekonstrukce plynovodu. Ještě více dopravní situaci o týden později zkomplikuje částečná uzavírka, jež se od pondělí 27. listopadu dotkne provozu na mostu přes Chrudimku na silnici I/17 v ulici Dr. Milady Horákové, tedy na městském okruhu na mostě přes Chrudimku u Tesca.
28 fotografií

Chrudim čeká dopravní peklo. Zavře se most na okruhu u Tesca i ulice Na Ostrově

Chrudimsko
Chystá se obnova atletického oválu, hlavního hřiště a atletických sektorů ve sportovním areálu.
Obnova atletického oválu, atletických sektorů a travnatého fotbalového hřiště je v jičínském sportovním areálu už nutností. Tato sportoviště již nesplňují certifikace pro pořádání vyšších atletických závodů. Modernizace proto pokračuje. Vyžádá si další investice i potřebné dotace.

Sportovní areál v Jičíně bude jako nový. Modernizace pokračuje

Jičínsko
Sportovní areál Vltava si Budějčáci otevřeli sami.
Kvapík místo ploužáku. Pouhé dva měsíce trvalo díky výborné spolupráci vybudovat v Českých Budějovicích nový Sportovní areál Vltava na levém břehu řeky u cyklostezky kousek od Nového mostu a sídliště Vltava. Od počátku týdne už sem lidé chodí vyzkoušet si dětské hřiště a posilovny, oficiální otevření s kulturním programem bude v pátek 21. července od 16.00.
24 fotografií

OBRAZEM: Sportovní areál Vltava si Budějčáci otevřeli sami

Českobudějovicko
V Dluhonicích začne demolice budov, které stojí v cestě budoucí dálnici D1. Prostranství u hřiště už obsadila stavební technika. 27. dubna 2023
Pásky kolem domů, které mají být srovnány se zemí, těžká technika u sportovního hřiště. Stavba dálnice D1 v Dluhonicích v posledních týdnech výrazně pokročila a už počátkem května začne demolice zchátralých budov. Už v červenci se otevře nový sportovní areál, který nahradí původní hřiště TJ Sokol. Sportoviště totiž muselo ustoupit dálnici.
33 fotografií

Na stavbě D1 u Přerova začne demolice domů. Místo hřiště bude sloup estakády

Olomoucko
V Dluhonicích začne v květnu demolice budov, které stojí v cestě budoucí dálnici D1. Prostranství u hřiště už obsadila stavební technika.
Pásky kolem domů, které mají být srovnány se zemí, těžká technika u sportovního hřiště. Stavba dálnice D1 v Dluhonicích v posledních týdnech výrazně pokročila a už počátkem května začne demolice zchátralých budov. Už v červenci se otevře nový sportovní areál, který nahradí původní hřiště TJ Sokol. Sportoviště totiž muselo ustoupit dálnici.
33 fotografií

VIDEO: V Dluhonicích začne demolice budov, stavba dálnice pokročila

Přerovsko
Únorové zasedání zastupitelstva v brněnském Útěchově se uskutečnilo ve stísněných prostorách. Někteří obyvatelé proto volají po lepší organizaci.
Za zvláštních podmínek strávili minulý týden zastupitelé a obyvatelé brněnského Útěchova třetí veřejné zasedání zastupitelstva městské části. Zatímco se říjnové i prosincové setkání uskutečnilo ve společenské místnosti tamního sportovního areálu, která skýtá kapacitu zhruba pro třicet lidí, dosud poslední schůzku svolal starosta Zdeněk Drahoš do jedné z kanceláří radnice. Namísto původních několika desítek účastníků se jich však na místo tentokrát vešlo sotva deset. Někteří dokonce seděli na zemi.
2 fotografie

Zastupitelstvo v brněnském Útěchově. Jen deset míst, někteří seděli na zemi

Brněnsko
Ilustrační foto.
Až sto milionů korun by mohla stát roky plánovaná revitalizace kutnohorského sídliště Hlouška. Městská část ve které žije 3,5 tisíce lidí je podle starosty Lukáše Seiferta (ODS) ve stavu, který se nedá srovnat s ostatními částmi města. Chybí tu parkovací místa, vyžití pro děti i sportovní areál. Na všechny tyto problémy delší dobu poukazoval i místní Osadní výbor Kutná Hora - Hlouška.

Obnova kutnohorského sídliště Hlouška: prioritou budou hřiště pro děti

Kutnohorsko
Školní hřiště v Mostě.
/FOTO/ Oplocená školní hřiště v Mostě jsou před Vánoci tichá jako štědrovečerní kapr, a tak to má zůstat i na jaře. Alespoň co se týče neregistrovaných mladých sportovců, kteří mají vstup do sportovních areálů základních škol zakázán, pokud si neseženou dospělého hlídače. Důvod? Město se jako vlastník hřišť odvolává na špatné zkušenosti ředitelů škol, protože děti chodily bez dozoru a ničily vybavení. Proto přetrvávají obavy z vandalů, kteří by v areálech dělali odpoledne a večer nepořádek, pokud by byla hřiště volně přístupná všem.
5 fotografií

Most čelí kritice, že omezuje sportování dětí ve školách. Musejí mít hlídače

Mostecko