ŠTÍTEK: Petr Urban

Petr Urban a jeho Křížová cesta
Liberec, Smržovka - Známý a populární český malíř a kreslíř Petr Urban ze Smržovky na Jablonecku odbočuje ze své cesty kresleného humoru a hodlá ukázat svým příznivcům i méně známou a méně předvídatelnou část své tvorby.

Petr Urban není jen autor vtipů

Volný čas
Jiří Štajner včera v liberecké hospodě Tatáž pakáž pokřtil svoji knihu s názvem Šílený génius. A stylově pivem. Na snímku jsou zleva: Milan Švec, Ladislav Hampl, Petr Urban, Jiří Štajner a Pavel Hartman.
Liberec - ENFANT TERRIBLE českého fotbalu Jiří Štajner včera v liberecké hospodě Tatáž pakáž pokřtil svoji knihu s názvem Šílený génius. A stylově pivem.

Fotbalista Štajny: Šílený génius

Fotbal
Ilustrační fotografie.
Jižní Morava /ANKETA/ – S opilým čtyřiadvacetiletým mladíkem se dal před několika dny do řeči padesátiletý muž z Břeclavi. Přátelské povídání mělo nečekanou dohru. „Mladík najednou zaútočil. Udeřil muže do hlavy a několikrát kopl. Útok však zachytily městské kamery," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Díky záznamu strážníci útočníka zadrželi.

Zaostřeno na útočníky: Brno pořídí pět dalších kamer

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Sepekov - Sepekovští řeší co se zelení. Konkrétně s dotacemi, které městys získal na výsadbu stromů okolo Milevského potoka a na revitalizaci veřejné zeleně u kostela Panny Marie. Podpora totiž činí jen pět procent, tedy podle celkové ceny projektu se jedná o částky okolo dvaceti tisíc korun.

Zeleň narazila na výši dotací, činí jen pět procent

Písecko
Cyklostezka. Ilustrační foto.
Vyškov – Drzost některých řidičů stojí za rozhodnutím vyškovské radnice umístit sloupky na cestu mezi Zimním stadionem a tribunou u sportovního hřiště ve Smetanových sadech ve Vyškově. Jezdili přes cyklostezku a ohrožovali bezpečnost ostatních.

Auta na cyklostezce? Objíždí i zábrany

Vyškovsko
Petr Urban při autogramiádě v Galerii U Radnice v Táboře
Tábor – S podpisem v humoristických knížkách Petra Urbana odešlo v sobotu odpoledne po autogramiádě v táborské Galerii U Radnice přes stovku návštěvníků.

Autogramiáda Petra Urbana

Táborsko
DOKTOR Sergej Jurčenko ze sedlčanské nemocnice.
Sedlčany /ROZHOVOR/ - Doktor Sergej Jurčenko, primář oddělení následné intenzivní péče v sedlčanské nemocnici, byl jedním z organizátorů Dne zdraví, který se uskutečnil před několika dny na sedlčanském náměstí. Primář Jurčenko v současné době zastává v nemocnici ještě funkci lékařského ředitele.

Vyšetření střev v Sedlčanech doporučil i kreslený Pivrnec

Středočeský kraj
DOKTOR Sergej Jurčenko ze sedlčanské nemocnice.
Sedlčany /ROZHOVOR/ – Doktor Sergej Jurčenko, primář oddělení následné intenzivní péče v sedlčanské nemocnici, byl jedním z organizátorů Dne zdraví, který se uskutečnil před několika dny na sedlčanském náměstí. Primář Jurčenko v současné době zastává v nemocnici ještě funkci lékařského ředitele. Potvrdil, že Den zdraví měl především upozornit na to, že rakovina tlustého střeva zbytečně zabíjí a přitom ji lze v časných stádiích léčit.

Vyšetření střev v Sedlčanech doporučil i kreslený Pivrnec

Příbramsko
Ilustrační foto.
Šumpersko/Jesenicko – Vážení čtenáři, pravidelně budeme zveřejňovat týdenní informační servis pohřebních služeb ze Šumperska a Jesenicka o spoluobčanech, kteří zesnuli.

Rozloučili jsme se

Nehody
René Vojtěšek
Krnov /ROZHOVOR/ - Do jarní sezony krajského přeboru vstoupí mužský tým fotbalistů FK Krnov pod novým trenérským vedením. Skončila dvojice Antonín Hudský, Milan Halaška, kterou nahradila mladá krev. Novým koučem Krnov se stal dosavadní trenér přípravky a bývalý fotbalista, šestatřicetiletý René Vojtěšek, asistenta mu bude dělat jeho parťák od mládeže Petr Hrdlička.

René Vojtěšek: Chceme zatraktivnit naši hru

Fotbal
Svatá Barbora na unikátní prohlídce Grabštejna.
Liberec - Už za týden začíná advent. Období příprav a očekávání Vánoc se snaží malým i velkým zpříjemnit také Národní památkový ústav. V dárkovém balíčku naleznete betlémy, vánočně vyzdobené interiéry, Rudu Pivrnce i perníkové dílničky pro malé výtvarníky

Vánoce na hradech a zámcích na Liberecku už se chystají

Liberecký kraj
Podnikatel a senátor Tomio Okamura.
Bystřice pod Hostýnem – Kandidát na prezidenta Tomio Okamura byl vyřazen 
z boje o post hlavy státu. V pátek to potvrdilo Ministerstvo vnitra, které má na starost sčítání podpisů na arších kandidátů.  

Okamura z boje 
o Hrad vyřazen

Kroměřížsko