ŠTÍTEK: Petr Urban

Ilustrační foto.
Lovosice – S oslavami 120 let trvání Základní školy v Lovosicích, Sadech pionýrů 1, oslavila své desetileté působení na této instituci i škola karate Shotokan Klubu Rajchert Sport Union.

V Lovosicích jsou deset let

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Kladno - Pouze nepodmíněné tresty vynesli na svém včerejším zasedání členové disciplinární komise OFS Kladno. Tentokrát ale neřešili žádné závažné prohřešky, tudíž pozvaným borcům měřili vcelku mírným metrem.

Disciplinárka se držela při zdi

Fotbal
zápase 1. A třídy si Hrachovec (červené dresy) poradil s Vidčí a zvítězil 1:0. Nejtěsnější vedení v závěru musel bránit v osmi hráčích v poli, neboť Vrána a Guráš viděli červené karty.
Valašsko /AKTUALIZOVÁNO/ – Kolo přineslo tři zajímavá přímá klání tradičních valašských rivalů. Dolní Bečva v závěru udolala Zubří. Lidečko s tak slabou koncovkou bude mít záchranu v soutěži velmi těžkou. Hutisko na jaře poprvé padlo. Hrachovec a Juřinka pokračují v bodové sérii. Nedaří se Vidči.

Celky Zubří a Hrachovce dohrávaly v devíti

Fotbal
Kostel sv. Archanděla Michaela ve Smržovce
Smržovka - Dvojnásobný účastník zimních olympijských her, šestnáctinásobný mistr České republiky, sáňkař Horst Urban zemřel v úterý odpoledne po těžké nemoci ve věku nedožitých 74 let. Ve středu to oznámil jeho syn Petr Urban.

Zemřel Horst Urban

Jablonecko
Jízda na saních. Ilustrační foto.
Staré Hamry – Koncem ledna se na naší nejkvalitnější betonové, ledem pokryté sáňkařské dráze v délce 720 metrů se sedmi klopenými zatáčkami ve Smržovce u Jablonce uskutečnilo Mistrovství České republiky v jízdě na saních.

Sáňkaři z Beskyd na šampionátu ve Smržovce

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Praha, Ostrava- Nový atletický rok začal pěkně zostra. Hned druhý lednový víkend si dali v Praze na Strahově dostaveníčko čeští vysokoškolští vyznavači královny sportů – v přetlakové hale se uskutečnilo halové akademické mistrovství ČR. A na startu nechyběli ani ostravští studující sportovci.

Atleti z Ostravy se na Akademičkách neztratili

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Letňany - Řinčení rozbitých skel se v pondělí brzy ráno ozvalo v letňanské Tupolevově ulici. Neznámý pachatel tu krátce po sobě zaútočil na dva linkové autobusy MHD poblíž zastávky Fryčovická. Pět minut před půl sedmou se stal terčem autobus 195.

Střelec zaútočil na dva autobusy MHD v Letňanech

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Praha – /AKTUALIZOVÁNO/ Řinčení rozbitých skel se dnes brzy ráno ozvalo v letňanské Tupolevově ulici. Neznámý pachatel tu krátce po sobě zaútočil na dva linkové autobusy MHD poblíž zastávky Fryčovická. Pět minut před půl sedmou se stal terčem autobus 195. Střela mířila na boční sklo.

Střelec zaútočil na dva autobusy, nikdo nebyl zraněn

Regiony
Nakladatelství XYZ vydalo „posledního“ Švejka
Praha – Populární postava Jaroslava Haška, voják Švejk, který se dočkal i řady filmových adaptací, přichází znovu na knižní pulty. Po úspěchu z loňského roku, kdy nakladatelství XYZ vydalo Haškovy Osudy dobrého vojáka Švejka s ilustracemi Petra Urbana, nyní nabízí Švejkovy osudy, které po Haškově smrti v roce 1923 dokončil spisovatel Karel Vaněk.

Haškův Švejk má kompletní vydání

Knihy
Ilustrační foto
Nymburk - Třináct nepodmíněných trestů udělila disciplinární komise okresního fotbalového svazu v Nymburce na svém dalším zasedání. Tresty to nebyly nijak exemplární, potrestaní hráči dostali stopku maximálně na dva zápasy. Komise byla hodná na dymokurského Hůlku, kterému prominula zbytek trestu.

Disciplinárka udělila třináct trestů

Fotbal
Petr Urban v Akci
Liberec - V rámci doprovodného programu pro školy vyCOOL se! na podporu Her IV. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky (ODM) 2010 se dnes rozjede čtyřměsíční výtvarná roadshow s názvem „Tak to je nice“.

Porota zasedá dnes ve Foru

Ostatní sporty
I.B: Králův Dvůr B - Městečko
Žebrák, Městečko - Městečští fotbalisté v dalším kole krajské 1. B třídy zajížděli na horkou půdu Žebráku. I když hosté prohráli o tři branky, nebyli herně horší.

Jansa: Výsledek je pro nás hodně krutý

Fotbal
Městečko - Lužná
Městečko - V prvním kole I.B třídy se na městečském pažitu střetl domácí celek s Lužnou, která se opět po roce vrátila do této soutěže. Vstup se ale příliš nevydařil, když hned s prvním zápasem přišla i první prohra
3 fotografie

FOTO: Městečko zaslouženě zvítězilo

Fotbal
Ilustrační foto.
Mikulov /AKTUALIZOVÁNO/ - Na nepovolenou technoparty Moraviatek 2009 přijeli ve čtvrtek ráno do Mikulova první účastníci. Ve městě, které vyhlásilo nekomunikujícím technařům boj, ale dlouho nepobyli. Možná se přesunou na Vyškovsko.

Technaři se jen ohřáli a zase jeli pryč

Česko