ŠTÍTEK: Petr Urban

Běh podél Otavy vyhrál Petr Urban.
Klatovsko – 35. ročník Ešus ligy, okresního seriálu běhů mimo dráhu, má za sebou již jedenáct z šestnácti vypsaných závodů. Naposledy se běželo v Sušici, kde se konal 38. ročník Běhu podél Otavy.

Běh podél Otavy vyhrál Petr Urban

Ostatní sporty
Petr Urban.
/ROZHOVOR/ Humorista, bavič, duchovní otec slavné humoristické postavičky Rudy Pivrnce Petr Urban vyhlíží šestý křížek s optimismem a stálou chutí do práce. Nedávno pokřtil nejdelší vtip na světě, který vyšel knižně a je plánována jeho instalace přímo u Urbanových na zahradě. Jím namalovaná křížová cesta ve Smržovce je navštěvována stovkami lidí ročně. V rozhovoru mimo jiné prozradí, jak to vlastně bylo se spoluprací s populární kapelou Kabát. Rozhovor vyšel v Týdeníku Českolipsko ve středu 28. srpna. 

Petr Urban ze Smržovky: Republiku jsem projel s Kabáty i s Rudou Pivrncem

Z okolí
Petr Urban.
/ROZHOVOR/ Humorista, bavič, duchovní otec slavné humoristické postavičky Rudy Pivrnce Petr Urban vyhlíží šestý křížek s optimismem a stálou chutí do práce. Nedávno pokřtil nejdelší vtip na světě, který vyšel knižně a je plánována jeho instalace přímo u Urbanových na zahradě. Jím namalovaná křížová cesta ve Smržovce je navštěvována stovkami lidí ročně. V rozhovoru mimo jiné prozradí, jak to vlastně bylo se spoluprací s populární kapelou Kabát. Rozhovor vyšel v Týdeníku Jablonecko v úterý 27. srpna. 

Petr Urban ze Smržovky: Republiku jsem projel s Kabáty i s Rudou Pivrncem

Jablonecko
Petr Urban.
/ROZHOVOR/ Humorista, bavič, duchovní otec slavné humoristické postavičky Rudy Pivrnce Petr Urban vyhlíží šestý křížek s optimismem a stálou chutí do práce. Nedávno pokřtil nejdelší vtip na světě, který vyšel knižně a je plánována jeho instalace přímo u Urbanových na zahradě. Jím namalovaná křížová cesta ve Smržovce je navštěvována stovkami lidí ročně. V rozhovoru mimo jiné prozradí, jak to vlastně bylo se spoluprací s populární kapelou Kabát. Rozhovor vyšel v Týdeníku Liberecko v úterý 27. srpna. 

Petr Urban ze Smržovky: Republiku jsem projel s Kabáty i s Rudou Pivrncem

Z okolí
Režisér Troška točí pohádku Zakleté pírko.
Křemže – V obci o osmi číslech popisných nedaleko Křemže zakotvil filmový štáb. Režisér Zdeněk Troška na jihu Čech totiž natáčí svou novou pohádku Zakleté pírko a pro záběr malebného venkovského stavení si vybral dům manželů Klimešových. „Pan Troška říkal, že nic lepšího neviděl,“ smál se pan domácí, keramik Lubomír Klimeš. „Máme ho rádi a tak jsme se těšili, žádný problém,“ doplňuje jeho žena Ludmila. Dvůr pohádkového statku se ale natáčel o 300 km dál v Přerově nad Labem.
25 fotografií

Zdeněk Troška natáčí na jihu pohádku Zakleté pírko

Českokrumlovsko
Natáčení pohádky Zakleté pírko
Žihle /VIDEO/ - „Jedeme ostrou! Kamera, klapka, akce!“ Štáb uprostřed lesa poblíž Žihle zmlkne, nikdo ani nedutá a režisér Zdeněk Troška sleduje záběry na monitoru o pár metrů vedle. „Já se picnu, takhle si šlapat po štěstí,“ říká Lukáš Pavlásek se zelenými vlasy a ve vodnickém mundúru. Doprovází přitom dívku Aninku, která hledá svého zakletého prince.
26 fotografií

Vodník Pavlásek se s Aninkou loučí u Žihle

Plzeňsko
Velký čarodějnický rej v Sázavě.
Sázava /FOTOGALERIE/ - Až tři čarodějnické akce si Sázava nachystala na úterý 30 dubna. Jednou z nich byl již tradiční průvod pořádaný městem Sázava. Tato akce nesla název Velký čarodějnický rej. V čele průvodu vezl Petr Urban v koši svého kola čarodějnici, kterou zhotovila učitelka Eva Kubálková z místní základní školy. Za ním šla dechová kapela pana Hrušky ze Senohrab následovaná účastníky průvodu.
50 fotografií

Čarodějnici v Sázavě vezli na hranici na kole

Benešovsko
Dolanského závodu na 5 km se zúčastnilo přes třicet běžců a běžkyň, kteří se museli vypořádat nejen s mrazivým počasí, ale také s mírným stoupáním.
Dolany na Klatovsku – Karel Voráček, běžecká ikona z Dolan, který nese přezdívku dolanská lokomotiva, uspořádal ke konci roku dolanský běžecký závod na 5 km, kterého se napříč všemi věkovými kategoriemi zúčastnilo celkem čtyřiatřicet milovníků běhání (26 mužů a 8 žen).
9 fotografií

V Dolanech si závěr roku zpříjemnili během

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Ve věku pětačtyřiceti let během čtvrtku 2. srpna tragicky zahynul Petr Urban z Krnova. Jednalo se o bývalého dlouholetého sekretáře krnovského fotbalového klubu, který naposledy vykonával funkci místopředsedy výkonného výboru a komise Okresního fotbalového svazu Bruntál.

Fotbal na Bruntálsku zasáhla velká tragédie

Bruntálsko