ŠTÍTEK: Petr Urban

Ilustrační foto.
Pouze jedno utkání měla o víkendu na programu skupina A Fastav Cupu 2018. Zápas Semetín – Kateřinice byl odložen. Fotbalisté Vidče mají za sebou třetí zápas na Fastav Cupu 2018. Po nevydařeném prvním poločase otočili zápas s Hovězím. Hattrick dal Lukáš Vala.

Vidče dokonale otočilo zápas proti Hovězí

Fotbal
Běh Komošínem v Dolanech na Klatovsku.
Dolany – Dvacet tři běžců dorazilo v sobotu do Dolan na první ročník Běhu Komošínem, který uspořádal klatovský rekreační běžec a hlavní organizátor populárního letního dolanského běhu Přes Vorlíky Karel Voráček. Nový závod měl podtitulek O pohár Karla a Zdenky Sekyrových.
12 fotografií

Nový běh vyhráli Urban a Dolejšová

Ostatní sporty
Fotbalisté Nivnice ( v bílých dresech) přezimují v tabulce I. B třídy až na dvanáctém místě. Na jaře tak budou hrát pouze o záchranu krajské soutěže.
Fotbalisté Nedašova zvítězili v dohrávce 8. kola krajské I. A třídy na hřišti Podlesí jasně 4:1 a vedoucí Nevšové se přiblížili na jediný bod. K dobru navíc mají ještě závěrečný duel ve Valašských Kloboukách. Pokud na hřišti posledního týmu zvítězí, stanou se podzimními půlmistry.

I.A: Nedašov zvládl duel v Podlesí, Koryčany zdolaly Osvětimany

Fotbal
Ilustrační foto
Jižní Morava – Žena a muž postávají před obchodem, v rukou drží desky s formulářem a lidem vysvětlují, že pořádají sbírku pro neslyšící. Někteří jim věnují i několik stokorun. Netuší, že jde o podvodníky, kteří z nich lákají peníze. „Předložili mi formulář, který jsem začala vyplňovat. Myslela jsem, že sbírají podpisy na petici za výstavbu centra pro neslyšící. Ale pak po mně chtěli peníze. To jsem odmítla,“ popsala Vyškovanka Eva Reinkeová.

Sbírka pro hluché dorazila i na Vyškovsko. Podvod, varuje policie

Zločiny a soudy
Punkeři po roce znovu obsadili vyškovské letiště.
Vyškov – Ospalé sysly hudba nerušila. Na rozdíl od některých Vyškovanů, kteří diskutují na sociálních sítích o Festu Pod Parou, jenž se na marchanickém letišti konal od minulého čtvrtka. Obyvatelé se už potřetí rozdělili na dva tábory. Část se rozčiluje nad hlasitou produkcí, druzí se je snaží uklidnit. „Jednou za rok se to dá vydržet,“ uvedla například Mirka Dingová.

Punkeři odjeli z Vyškova, sysli dostali jablka

Vyškovsko
Ilustrační foto.
Na výbornou zahájil svou premiéru ve fotbalové I. A třídě nováček z Nevšové, který po přestřelce doma díky svým kanonýrům Tomšů a Strateným udolala rezervu Valašského Meziříčí.

I. A třída: Nevšová předvedla obrat snů

Fotbal
Inka Urbanová
Inka Urbanová vždy myslí na dobro druhých, ať se jedná o rodinu či někoho, kdo pomoc potřebuje. Více jak 30 let je oporou manželovi, výtvarníkovi Petru Urbanovi, bez její pomoci by nikdy nemohl dosáhnout takových pracovních výsledků.

Inka Urbanová, manažerka

Liberecký kraj
Ilustrační foto
Rakovník – Ke svému čtvrtému přípravnému zápasu nastoupila rezerva SK Rakovník proti Městečku, které vládne okresnímu přeboru a jehož to byl vůbec první přípravný duel. Rezerva navázala na střelecké hody z minulého týdne a rozstřílela Ohnivce 6:1.

Rezerva SK zničila Ohnivce

Fotbal
Na prostranství před kostelem svatého Tomáše a Místodržitelským palácem Moravské galerie v Brně si v noci ze čtvrtka na pátek zájemci vyzkoušeli spát v chladném počasí bez střechy nad hlavou. Tak jako bezdomovci.
Brno /REPORTÁŽ/ – Celý den mrholí a kolem páté odpoledne se teplota pohybuje kolem sedmi stupňů. Na Moravském náměstí se u stánků shromažďují zvědavci. Začíná charitativní akce Noc venku, při které si může kdokoliv zkusit, jaké to je spát na ulici. Asi třicet bezdomovců už desítky minut před zahájením netrpělivě čeká ve frontě na řízky, které rozdává Armáda spásy. „Mazej na konec fronty!" křičí na mě bezdomovkyně, když se jdu ke stánku podívat. Veronika Slavíková z Diecézní charity Brno mi říká, ať si také nabídnu. „Abyste poznala život bez domova, musíte si kromě přespání na náměstí vzít i jídlo od charity," vysvětluje.
6 fotografií

Noc na ulici: pomáhají sáčky na nohy i pizza

Brněnsko