ŠTÍTEK: Petr Urban

ilustrační foto
Městečko – Šlágrem kola mohlo být utkání Městečka se Zavidovem. A asi také bylo. Pro některé to byl divácký zážitek, pro Zavidov šťastné tři body a domácí se naopak cítí ukřivdění. Kde je pravda, můžete jen těžko hodnotit.

Měli to dobře rozjeté, ale prohráli v závěru

Fotbal
Městečko - Velvary
Městečko – Jen o skóre předběhli Ohnivci vedoucí Janov. Zasloužili si to už v sobotu zápasem proti Mšeci. Vyhráli a dali nejvíc branek. Svítí tady nitka naděje, že se Městečko vrátí zpět do kraje, ale po čtvrtém kole se závěry dělat nedají. Domácí sice vedli, ale po několika minutách se jejich výkon přestal trenérovi líbit.

Městečko čerpá ze zkušeností a stačí to

Fotbal
ilustrační foto
Městečko – Nekompletní sestava Ohnivce Městečka si na sobotu pozvala nováčka I. B třídy FK Hýskov. Hosté byli o trochu lepší, ale pouze jednou dokázali překonat výtečně chytajícího Kopernického. Nakonec skončil duel nerozhodně, když ve 30. minutě srovnával P. Šnídl z pokutového kopu.

Městečko má tři nové tváře

Fotbal
Ilustrační foto.
Valašsko – Zubří ve Vlachovicích mělo velmi pomalý rozjezd do zápasu. Juřinka se ofenzivní síle Štítné neubránila. Dobeš z pozice útočníka vystřílel tři body Vidči ve Valašských Kloboukách. Macíček zaznamenal v dresu Hutiska hattrick.

Hovězí, Vidče a Hutisko začaly sezonu dobře

Fotbal
Střevotour v Přerově
Přerov – Obří maketa tlustého střeva, kterou si měli možnost celý páteční den procházet obyvatelé Přerova, měla za cíl upozornit na zákeřné a u české populace často se vyskytující onemocnění – rakovinu tlustého střeva a konečníku. Akci s příznačným názvem Střevotour uspořádalo občanské sdružení Onkomaják ve spolupráci s přerovskou nemocnicí a městem Přerov. Lékaři a zdravotní sestry na náměstí po celý den upozorňovali příchozí na důležitost prevence a pravidelných vyšetření.
5 fotografií

FOTO: Obří maketa střeva varovala před rakovinou

Přerovsko
Městečko - Velvary
Rakovník – Po zápase bylo zřejmé, že kdyby Ohnivec vyhrál, jeho působení v soutěži by se ještě minimálně o rok protáhlo. Fotbalisté Městečka sahali v sobotu na trávníku Hřebče po senzační výhře a také po záchraně v soutěži. Na hřišti druhého celku tabulky se představili v dobrém světle. Dvakrát vedli, aby nakonec gólem z 90. minuty smolně prohráli 2:3.

Mnohem těžší je okres vyhrát, než se v kraji zachraňovat

Fotbal
Derby Městečko - Mutějovice
Rakovník – Fotbalový víkend bude mít všechny podoby. Někde už radost, jinde stálé čekání. Předposlední kolo nebude jednoduché a rozhodně nebude bez nervů.

Městečko: Ráj bratrských dvojic

Fotbal
Fotbalisté Hrachovce (žluté dresy) svůj boj o záchranu nevzdávají. V sobotním zápase porazili v derby utkání Juřinku (tmavé dresy) vysoko 5:0 a jejich naděje ještě žije.
Valašsko – Vidče urvalo všechny body v Zubří a má pro zbytek sezony klid. Hutisko se konečně střelecky prosadilo a výrazně přehrálo Vizovice. Právě Hutisko se neustále přetahuje o první místo s rezervou Valašského Meziříčí.

Béčko Valmezu přiblížilo Dolní Bečvu sestupu

Fotbal
SK OhnivecMěstečko - Králův Dvůr B
Braškov – „Z utkání v Braškově jsem měl obavy, ale musím uznat, že se hrálo opravdu fair play a jsem moc rád, že jsme vyhráli a trochu posílili již skoro zhaslé naděje na záchranu,“ asi tak zněla úvodní slova trenéra Stanislava Jansy, který stejně jako jeho svěřenci stále doufá, že I. B třída bude v Městečku zachována a v posledních dvou kolech bude tým odhodlaný udělat pro vítězství maximum.

Ohnivci zapálili v Braškově sirku naděje

Fotbal
Ohnivec nakonec Senomaty porazil 2:0
Rakovník – Do konce fotbalových soutěží zbývají ještě tři kola, ale hned tohle následující kolo bude pro Městečko, které se zachraňuje v I. B třídě, asi to nejdůležitější. Fotbalisté zajíždí do Braškova, který má o pět bodů víc, ale na jaře se mu moc nedaří. Zde by mohli Ohnivci vykřesat asi tu poslední naději.

Na Městečko čeká ještě důležitý špíl

Fotbal
Ilustrační foto
Lidice – Naděje umírá poslední. Zatímco Senomaty mají sestup z I. B třídy už jasný po další porážce ve Velvarech 1:3, další celek z Rakovnicka má ještě naději na záchranu. Městečko se vytáhlo v Lidicích, které jsou v tabulce šesté, a pozvedlo svůj fotbalový um zase o něco výš.

Městečko posílilo svoje naděje na záchranu

Fotbal
SK OhnivecMěstečko - Králův Dvůr B
Městečko – Fotbalisté SK Ohnivec Městečko sahali v utkání s lídrem tabulky krajské fotbalové I. B třídy po plném bodovém zisku. Nakonec však museli domácí městečští fotbalisté v posledních sekundách utkání dohánět jednobrankové manko. Definitivní podobu výsledku stanovil a bod pro Městečko zajistil nestárnoucí Urban. Ohnivci i nadále mají plné ruce práce se záchranou krajské soutěže.

Urban urval pro Městečko aspoň bod

Fotbal
Ilustrační foto.
Tuchoměřice – Ne moc valně to nyní vypadá s fotbalovým celkem Ohnivce Městečka, který se pokouší udržet v I. B třídě. Zatím je třetí od konce, ale o víkendu si mohl alespoň jeden bod připsat, protože v Tuchoměřicích hráči minimálně na remízu měli. Bohužel se tak nestalo a tak trochu nešťastně rupli 2:3.

Dva vlastenci stály Ohnivce body

Fotbal
Galavečer futsalu - vyhlášení týmů a jednotlivců v DDM Rakovník
Rakovník – Páteční večer měl patřit všem futsalistům rakovnického okresu, kteří byli v DDM v Rakovníku oceněni, a i když přišla pouze čtvrtina účastníků, vyhlašovací večer se povedl. Svůj čas obětoval i reprezentant v sálové kopané a bývalý reprezentant futsalu Petr Šnídl, který oželel dokopnou se svým týmem a přijel předat ceny pro týmy i jednotlivce.
88 fotografií

Řevničov si políčil na individuální ocenění

Ostatní sporty
Lubomír Dostál
Přerov /ROZHOVOR/ – Přerovskému kreslíři a básníkovi Lubomíru Dostálovi vyšla v posledních dnech další, v pořadí už devátá básnická sbírka. Tentokrát nese název „V dlani své se skrývám“. Kromě psaní mu ale v současné době nejvíce času zabírá kreslení, a to konkrétně s těmi nejmenšími. „Při první návštěvě školky jsem nevěděl co čekat, říkal jsem si, že to bude horor, ale postupně to nadchlo nejen mě, ale i děti, které to baví a to mi dělá radost,“ říká.

Přerovský básník Dostál teď hlavně kreslí dětem

Volný čas
Ilustrační foto
Rakovník – Tým trenéra Stanislava Jansy po delší době také uspěl v přípravném zápase, tentokrát proti Lužné. Nutno říct, že oba celky nebyly kompletní, ale k vítězství Městečka přispěla také smůla v zakončení Lužné. Do hry se od hostů podívali i čtyři mladíci.

Bratři Urbanové složili Lužnou

Fotbal
Přípravný zápas Zavidov - Městečko 3:0
Rynholec /FOTOGALERIE/ - Nedělní dopoledne naladilo fotbalisty Zavidova k výhře nad Ohnivcem Městečko, který působí o třídu výš v I. B třídě. Lídr nejvyšší okresní soutěže byl po většinu zápasu pánem na hřišti a dokázal to ukázat i v produktivitě.
20 fotografií

Za delší provaz tahal Zavidov

Fotbal
Jízda na saních. Ilustrační foto.
Region – První únorový víkend se ve Smržovce u Jablonce uskutečnilo Mistrovství České republiky jednotlivců a dvojic v jízdě na saních. V kategorii dospělých, dorostu i žáků se představili i sáňkaři ze Starých Hamer.

Počasí sáňkařům nepřálo

Ostatní sporty
Stanislav Jansa, trenér Městečka
Rakovník /ROZHOVOR/ - Hodně za očekáváním skončil podle trenéra Stanislava Jansy jeho tým Ohnivec Městečko. Ale ne jen podle něj. Tento kádr má jistě na víc, než bojovat o záchranu, to ho může částečně potkat, pokud své výkony nestabilizuje a pořádně se nepřipraví na jaro.

S bodovým ziskem podzimu spokojeni nejsou

Fotbal
6. kolo futsalu Rakovník
Rakovník /FOTOGALERIE/ - Celou sobotu byla sportovní hala v jednom proudu, protože po Vánočním turnaji už v hledišti čekali natěšení futsalisté na další a poslední kolo v tomto roce. Z odehraných třech zápasů byl největší perlou ten poslední, kde se střetly dva týmy, které bojují o prvenství mezi sedmi celky.
47 fotografií

Slabce nedokázaly pohlídat Marka Tótha

Fotbal
hostující Martin Rosa ve sprinterském souboji s domácím kapitánem
Hřebeč – Jednoznačného favorita a po devadesáti minutách i vítěze mělo utkání domácího SK Hřebeč s hosty z Mutějovic. Pouze v úvodní dvacetiminutovce byli hosté vedoucímu celku fotbalové I. B třídy vyrovnaným soupeřem.

Melč držel Hřebeč na uzdě, pak jí ale pomáhal

Fotbal