ŠTÍTEK: Harley-Davidson

Koncert Mirai, ilustrační foto.
Jak si užít nastávající víkend? Na Ostravsku se můžete vydat hned na několik zajímavých koncertů, májových festivalů s množstvím vystupujících interpretů, nebo můžete koštovat guláše při pohledu na silné motorky a kaskadérské kousky v rámci Gulášfestu Harley-Davidson. A to pochopitelně není zdaleka vše. Bohatý program proběhne i na dalších místech regionu. Více v tipech Deníku.
48 fotografií

Víkendové tipy: Ostrava láká na festivaly, koncerty či Gulášfest Harley-Davidson

Ostravsko
Rytíři na hradě Sovinci.
Jak si užít nastávající víkend? Na Bruntálsku můžete vyrazit na dobývání hradu Sovince nebo na talkshow nekonvenční farářky Martiny Viktorie Kopecké. V kraji se můžete vydat hned na několik zajímavých koncertů, májových festivalů s množstvím vystupujících interpretů nebo můžete koštovat guláše při pohledu na silné motorky a kaskadérské kousky v rámci Gulášfestu Harley-Davidson. Více v tipech Deníku.
48 fotografií

Tipy na víkend: na Sovinci budou dobývat hrad, Ostrava láká na festivaly

Tipy na víkend
O letošní sraz majitelů aut a motorek do roku výroby 1990 byl i díky počasí velký zájem, cílem tradiční vyjížďky byla tentokrát Javořice, nejvyšší bod Vysočiny.
Májové počasí už naplno zahájilo auto-moto sezónu. Uskuteční se například rallysprint historických automobilů, orientační závody i vyjížďky veteránů, soutěže malých motocyklů či sraz velorexů nebo italských automobilů. Kam se můžete od pátku 3. května do neděle 5. května vypravit, pokud rádi obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu. A nechybí opět ani tipy na dlouhodobější akce a výstavy či burzy.
49 fotografií

Tipy na motoakce: užijte si velorexy v Boskovicích nebo moskviče v Praze

Automagazín
Aero Minor Sport Le Mans z roku 1949.
První máj je lásky čas a těšit se na něj mohou také všichni milovníci automobilů a motocyklů. Krásné počasí totiž bude lákat nejen na vycházky do přírody, ale i na výlety za krásnými stroji. Konat se bude třeba Prvomájová jízda veteránů, Zběsilá jízda kozích dechů nebo Českobrodský okruh. Kde na tyto a další akce můžete ve středu 1. května vyrazit, to zjistíte v našem speciálním vydání tipů na motoakce. 
16 fotografií

První máj je čas i pro motoristické akce. Tady jsou tipy na vyjížďky i srazy aut

Automagazín
Značka Harley Davidson představuje své nové modely na Motosalonu na brněnském výstavišti.
V motorkářův ráj se na čtyři dny proměnilo brněnské výstaviště, kde se od čtvrtka do neděle konal Motosalon 2024. Tvářemi akce se stali oblíbení herci a motorkáři David Matásek a Vladimír Polívka. Ovšem to nebyly jediné známé tváře festivalu. Návštěvníci se také mohli pokochat jedinečnými stroji za miliony korun nebo si prohlédnout rezavé motorky vytažené ze studny. Na své si přišli i milovníci adrenalinu.
68 fotografií

Kaskadéři, motorky za miliony i stroj vytažený ze studny. To byl Motosalon 2024

Autosalon
Motosalon 2024 v Brně trhl rekordy. Podívejte se
Ve dnech 29. 2. – 3. 3. 2024 probíhál na brněnském výstavišti mezinárodní veletrh motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení MOTOSALON 2024. Ten obsadil celé čtyři pavilony, na kterých se představilo 150 firem zastupujících 300 značek. Ve znamení rekordů se nesla také návštěvnost. Během čtyř dnů přilákala výstava neskutečných 71 000 návštěvníků.
30 fotografií

Motosalon 2024 v Brně trhl rekordy. Podívejte se

Čtenář reportér
BMW R 1300 GS
Jedním z bodů programu na veletrhu Motosalon v Brně, který končí právě dnes v neděli 3. března, bylo i vyhlášení ankety Motocykl roku. V ní vybírali odborní porotci i široká veřejnost svoje vítěze v jednotlivých kategoriích, ale i celkově. Absolutním vítězem se stal motocykl BMW R 1300 GS, který byl favoritem už od samého začátku.
7 fotografií

Česko má svůj Motocykl roku. Stalo se jím cestovní enduro BMW

Automagazín
Na brněnském výstavišti si můžou návštěvníci prohlédnout i unikátní motorku Indian Challneger RR.
Na světě jich je pouze osmadvacet kusů, většina z nich v Americe. Závodní motorka Indian Challenger RR vychází z konstrukce civilní motorky, je silnější, má větší objem, ale je o sto kilo lehčí. Stroj přivezli na brněnské výstaviště představitelé americké značky Indian Motorcycle, kde ji v pátek prodají nejvhodnějšímu zájemci. O sběratelský kousek za dva a půl milionu jich usiluje hned několik.
13 fotografií

Motorka za dva a půl milionu bude jediná v Česku. Majitel si ji odveze z Brna

Regiony
Na brněnském výstavišti si můžou návštěvníci prohlédnout i unikátní motorku Indian Challneger RR.
Na světě jich je pouze osmadvacet kusů, většina z nich v Americe. Závodní motorka Indian Challenger RR vychází z konstrukce civilní motorky, je silnější, má větší objem, ale je o sto kilo lehčí. Stroj přivezli na brněnské výstaviště představitelé americké značky Indian Motorcycle, kde ji v pátek prodají nejvhodnějšímu zájemci. O sběratelský kousek za dva a půl milionu jich usiluje hned několik.
13 fotografií

Motorka za dva a půl milionu bude jediná v Česku. Majitel si ji odveze z Brna

Brněnsko
Výstava Motocykl Praha na výstavišti v Letňanech.
Akce příznivců značek Harley-Davidson, Vespa či Ducati, setkání přátel sportovních i závodních motocyklů a nakonec velký brněnský veletrh. To jsou hlavní převážně venkovní akce věnované motorkám. Řadu dalších zajímavých výstav, které ještě nějaký čas poběží, najdete pod střechou. Podívejte se na naše tipy, které by mohly upoutat vaši pozornost. 
38 fotografií

Motorkáři, pozor! Únorové akce vrcholí. Harley, Vespa, Ducati a další. Užijte si

Automagazín
Naprostá většina motoristických akcí zatím ještě probíhá pod střechou. Přesto se konají i první venkovní soutěže a burzy. Podívejte se na naše tipy na motoristické akce, které mohou upoutat vaši pozornost. Chystá se třeba Zimní traktoriáda, setkání Trabanti na sněhu nebo sraz příznivců motorek Harley Davidson. Pokračují i zajímavé výstavy Bond in Motion nebo Ariel v českých zemích.

Výstavy v muzeích, závody i burzy. I v únoru vás čekají zajímavé auto-moto akce

Automagazín
V dílně Bartcycles Františka Bártíka ve Smržovce
Před lety sbíral František „Bárt“ Bártík z Jablonce nad Nisou tituly v designérských motocyklových soutěžích. S tím je ale od roku 2017 konec. „Teď jsem se spíše zaměřil na chladiče oleje a kryty primárů motorů Harley Davidson (HD),“ vysvětlil. Jak sám říká, je nočním tvorem: „Takové to největší tvůrčí vzepětí u mě nastává až po půlnoci, dejme tomu do čtyř hodin. Nevím proč, ale v tu dobu se mi prostě daří.“
31 fotografií

Jeho chladiče mají i motorkáři v USA. Na detailu záleží, říká machr z Jablonce

Regiony
František Bárt Bártík a některé jeho úspěchy a postavené stroje.
Před lety sbíral František „Bárt“ Bártík z Jablonce nad Nisou tituly v designérských motocyklových soutěžích. S tím je ale od roku 2017 konec. „Teď jsem se spíše zaměřil na chladiče oleje a kryty primárů motorů Harley Davidson (HD),“ vysvětlil. Jak sám říká, je nočním tvorem. „Takové to největší tvůrčí vzepětí u mě nastává až po půlnoci, dejme tomu do čtyř hodin. Nevím proč, ale v tu dobu se mi prostě daří,“ usmál se.
31 fotografií

Jeho chladiče mají motorkáři i v USA. Na detailu záleží, říká machr z Jablonce

Jablonecko
Obžalovaný Rudolf Chalaš u krajského soudu v Českých Budějovicích.
Krajský soud v Českých Budějovicích ve středu pokračoval v obnoveném procesu s údajným drogovým bossem z Vimperka. Případ už podruhé vrátil Vrchní soud v Praze a zrušil tak trest z ledna letošního roku. Tehdy českobudějovický soud Rudolfu Chalašovi uložil 8 let ve věznici s ostrahou a peněžitý trest téměř 1,3 milionu korun. Obžalovaný Chalaš přezdívaný policisty Satan strávil ve vazbě 27 měsíců, od letošního května je ale na svobodě.

V Budějovicích pokračoval soud se Satanem. Vazba mi zničila život, řekl Deníku

Prachaticko
Automobiloví a motocykloví veteráni se rozloučili s letošní sezonou. Start spanilé jízdy Přerovskem byl na náměstí v Lipníku. Neděle 2. září 2023
Nablýskané aerovky či pragovky, ale také anglická a americká vozidla, která si ve své době mohli dovolit jen movitější majitelé. Přehlídka legendárních motocyklů předválečné výroby a některé raritní kousky, které brázdily silnice před sto lety. To a mnoho dalšího zajímavého uklázala spanilá jízda, kterou o víkendu pořádal Oldtimer club Helfštýn.
70 fotografií

Ford model T a další veterány se loučily se sezonou spanilou jízdou na Helfštýn

Automagazín