ŠTÍTEK: média

Ozbrojený muž přepadl banku v Příbrami
Příbram /FOTOGALERIE/ - V pátek odpoledne přepadl osmadvacetiletý muž se zbraní pobočku UniCredit Bank na náměstí T.G. Masaryka v Příbrami. Muž zajal devět rukojmí, jedno z nich kolem šestnácté hodiny propustil. Do akce nastoupil policejní vyjednávač. Krátce po páté hodině do banky vtrhnul Útvar rychlého nasazení a za zvuků explozí muže přemohl. Muž byl zadržen, všechna rukojmí zůstala nezraněna.
43 fotografií

Muž se zbraní přepadl banku v centru Příbrami. Rukojmí osvobodila zásahovka

Zločiny a soudy
Ozbrojený muž přepadl banku v Příbrami
Ozbrojený mladý muž přepadl v pátek odpoledne pobočku UniCredit Bank na náměstí T. G. Masaryka v centru Příbrami. Vzal přitom devět rukojmí, sedm zákazníků a dva zaměstnance banky. Jednoho ze zákazníků však propustil ještě před příjezdem policie. Na místo byla přivolána zásahová jednotka a policejní vyjednávač. Poté, co se nepodařilo pachatele přesvědčit, aby se sám dobrovolně vzdal, vnikli policisté do budovy a zadrželi ho.
43 fotografií

Ozbrojený muž přepadl banku v Příbrami a držel rukojmí. Policie je osvobodila

Krimi
Fotbalisté Interu Milán slaví vítězství po zápase proti Neapoli
Středeční duel mezi milánským Interem a Neapolí v rámci Série A se do dějin italského fotbalu již navždy zapíše černým písmem. V důsledku poranění, která utrpěl během předzápasových potyček mezi fankluby zmíněných celků, totiž zemřel jeden z fanoušků Interu. Podle tamních zdrojů jej srazilo auto. Italská policie celý incident vyšetřuje.

Násilí v Itálii. Fanoušek Interu Milán zemřel po střetu s příznivci Neapole

Svět
David Bowie
Jejich životy provázela hvězdná sláva, skandály, ale hlavně na ně nezapomeneme díky jejich nezměnitelným hlasům a hudební tvorbě. Fanoušci ve čtyřech knihách najdou nejen začátky, ale i vzestupy, pády a konce George Michaela, Davida Bowieho, Amy Winehouse a Prince. Připojeno je vždy také DVD s krátkým dokumentem.
8 fotografií

Sláva, drogy, muzika. Knihy o čtyřech hvězdách doplňuje DVD

Hudba
Ilustrační foto
Syrská armáda sestřelila v úterý poblíž Damašku nepřátelské rakety. S odkazem na syrská státní média o tom informovala agentura Reuters. Většinu střel prý zneškodnila syrská protivzdušná obrana, tři syrští vojáci údajně utrpěli zranění. Izraelská armáda krátce poté oznámila, že aktivovala protivzdušnou obranu kvůli raketám ze Sýrie. Letecký útok však nepotvrdila.
5 fotografií

Sýrie sestřelila u Damašku nepřátelské rakety. Izrael aktivoval obranu

Svět
Rakouská policie zasahuje po střelbě v centru Vídně.
V průchodu před slavnou restauraci Figlmüller v centru Vídně se v půl druhé odpoledne střílelo. Na místě zemřel jeden muž a druhý byl odvezen do nemocnice v kritickém stavu. Policie oblast uzavřela a rozběhla rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojil i vrtulník. Pachatel je však stále na útěku. 

Střelba v centru Vídně. Jeden muž zemřel, druhý bojuje o život

Svět
Americký prezident Donald Trump.
Americká Sněmovna reprezentantů ve čtvrtek schválila návrh zajišťující dočasné financování vlády, do kterého zahrnula peníze požadované prezidentem Donaldem Trumpem na stavbu zdi na mexické hranici. Protože v Senátu má kvůli očekávanému odporu demokratů návrh malou šanci na přijetí, je podle amerických médií hrozba omezení provozu federálních úřadů stále reálnější.
12 fotografií

Sněmovna USA přidá peníze na Trumpovu zeď. Demokraté plánují odpor

Svět
Tatjana Richterová
Novou ředitelkou Finanční správy ČR bude Tatjana Richterová. České televizi to řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Richterová nahradí odcházejícího Martina Janečka k 28. prosinci, dosud byla jeho zástupkyní. Janeček na začátku listopadu požádal o odvolání, od ledna bude ředitelem Finančního úřadu pro Jihočeský kraj.

Novou šéfkou Finanční správy bude Tatjana Richterová

Ekonomika
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku
Hlavní město Spojených států podalo žalobu na společnost Facebook kvůli "laxní" ochraně osobních údajů, která umožnila britské poradenské firmě Cambridge Analytica před lety podvodně získat informace o desítkách milionů uživatelů. Médiím to dnes oznámil generální prokurátor Washingtonu, D.C. Karl Racine. Podle deníku The Washington Post představuje žaloba první významnější snahu amerických úřadů potrestat sociální síť za skandál, který propukl na začátku roku.
6 fotografií

Dozvuk kauzy Cambridge Analytica. Washington D.C. žaluje Facebook

Věda a technika
V Budapešti protestovaly tisíce lidí proti novele zákoníku práce, kterou nazývají "otrocký zákon."
Po nedělní masové demonstraci chtělo několik opozičních poslanců přečíst v maďarské televizi MTVA petici za zrušení tzv. otrokářského zákona. To jim však nebylo umožněno a v budově zůstali necelých 24 hodin. Ani včerejší večer se tak v maďarské metropoli neobešel bez protestů. Na tisíce lidí demonstrovalo za nezávislá veřejnoprávní média před sídlem MTVA. Tu obviňují, že je zcela v rukou vlády.
5 fotografií

Maďaři demonstrovali za nezávislá média. Vedení televize s poslanci nekomunikuje

Svět
Koaliční smlouva o spolupráci v Zastupitelstvu hlavního města Prahy ve volebním období 2018 - 2022. Magistrát hl. m. Prahy 12. listopadu 2018.
Na úterním zasedání Rady hlavního města Prahy pokračují personální změny v magistrátem ovládaných společnostem, které slibovali politici koalice v čele s primátorem Zdeňkem Hřibem (Pirátská strana) hned po volbách. Změny se podle médií dotkly společností Operátor ICT, Kolektory Praha, Obecní dům a Pražská vodohospodářská společnost (PVS). Zdroje Pražského deníku tvrdí, že ve středu dojde k odvolání Martina Gillara, generálního ředitele dopravního podniku (DPP).
17 fotografií

Čistky nekončí. Pražští radní odvolali lidi z dozorčích rad čtyř městských firem

Praha
Britská premiérka Theresa Mayová
Britská premiérka Theresa Mayová dnes odmítne výzvy k uspořádání nového brexitového referenda, které se z jejího okolí ozývají v posledních dnech v souvislosti s nejistým osudem dohody mezi Británií a Evropskou unií. Mayová v očekávaném projevu v parlamentu prohlásí, že by opakované hlasování "zradilo důvěru" britských voličů, informovala britská média.
9 fotografií

Mayová odmítne nové referendum jako zradu na voličích, píší v Británii

Evropa pro Čechy
Ivo Valenta
Organizace Transparency International (TI) dnes podala na zlínský magistrát podnět k prošetření možného střetu zájmů senátora Iva Valenty (za Soukromníky). Podle organizace Valenta porušuje zákon o střetu zájmů tím, že prostřednictvím jiných společností ovládá regionální televizi TV Brno 1. TI podala podobný podnět i na premiéra Andreje Babiše (ANO) kvůli údajnému ovládání médií ve skupině Mafra, zabývá se jím městský úřad v Černošicích.
5 fotografií

Senátor Valenta je ve střetu zájmů, uvedla TI. Ovládá brněnskou televizi

Česko
Pražská policie prověřuje střelbu při incidentu mezi mužem a ženou na Hájích.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Okolí ulice Loosova na pražských Hájích bylo v neděli obehnané páskou. Na místo vyrazili pražstí policisté i zdravotnická záchranná služba. Partnerský spor vyvrcholil střelbou. Muž a žena byli ve vážném stavu převezeni do nemocnice. Policie v pondělí oznámila, že řeší případ jako pokus o vraždu. V úterý pak kriminalisté dodali, že střelec, který se pokusil o sebevraždu, zemřel.
9 fotografií

Spor bývalých partnerů v pražských Hájích skončil tragicky. Střelec zemřel

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Přikrmování pečivem může být pro volně volně žijící zvířata rizikové a původně dobrý úmysl může zvířata stát život. Pro přežvýkavce, mezi které patří například srny, jeleni, mufloni, ovce nebo kozy, je pečivo ve velkých dávkách nebezpečné. Pracovníci Lesů hlavního města Prahy loni zaznamenali úhyn tří kusů zvěře právě kvůli nevhodnému krmení pečivem, předpokládají však, že počet případů je daleko větší. Pečivo může ohrozit správný vývoj labutí a do krmítek pro zpěvné ptáky kvůli soli nepatří vůbec. Médiím to sdělila mluvčí Lesů hlavního města Prahy Petra Fišerová.
7 fotografií

Lesáci varují. Přikrmování pečivem může být pro zvířata rizikové

Praha
Kosmonauti zkoumali plášť lodi Sojuz.
Ruští kosmonauti Oleg Kononěnko a Sergej Prokopjev již prozkoumali záhadný otvor, který byl objeven letos v létě v plášti ruské lodě Sojuz. Dokonce kvůli tomu strávili téměř osm hodin ve volném vesmíru mimo vnitřní prostor Mezinárodní vesmírné stanice (ISS). Podle předběžných závěrů to však vypadá, že díra nebyla navrtaná zevnitř, o čemž hovořily ruské zdroje. 
8 fotografií

Záhadná díra v plášti Sojuzu? Nebyla vyvrtána zevnitř, zjistili kosmonauti

Věda a technika