ŠTÍTEK: Ceny Oscar

Streamovací služba Netflix.
Ani ne měsíc po vydání je minisérie Squid Game (Hra na oliheň) na streamovací službě Netfixu číslo jedna. A není tomu tak jen v Česku. I přes svůj brutální obsah kraluje ve více než devadesáti zemích. „Je tu velmi dobrá šance, že to bude naše největší show vůbec,“ vyjádřil se generální ředitel Netflixu Ted Sarandos. Diváky oslovuje motivem ekonomické nerovnosti.

Světem otřásl seriál Squid Game. Lidem ukázal děsivou finanční situaci Korejců

Svět
V derby krajského přeboru mezi Frýdlantem a Višňovou čeká Slovan na výhru 24 let. Další pokus bude mít v neděli.
 Na výhru čekají dlouhých 24 let, od roku 1997. To například v americkém Los Angeles získal Oscara film Jana Svěráka Kolja… Frýdlant chce v největším krajském derby libereckého regionu ve Višňové v neděli historii změnit. „Je to vážně už prokletí! Naposledy je porazilo v mistráku naše béčko ještě na pískovém hřišti. Stejnou soutěž hrajeme od sezony 2015/2016 a od té doby jsme jen dvakrát remizovali,“ ohlédl se do minulosti Martin Budzel, předseda frýdlantského Slovanu.

Frýdlant čeká 24 let. Prokletí zlomíme, 4:0 vyhrajeme, řekl šéf klubu před derby

Kraje
Kino Metropol 27. srpna 2021 nabídne Noc s Tarantinem.
Pulp Fiction: Historky z podsvětí, Kill Bill a Hanební pancharti. Poslední srpnový pátek v olomouckém kině Metropol bude patřit oscarovému Quentinu Tarantinovi. Kromě projekce filmů se diváci mohou těšit na vědomostní kvíz o ceny či tematické občerstvení, chybět nemůže Koktejl za pět babek.

Metropol zve na noc s Tarantinem, i s tématickým občerstvením

Olomoucko
Michael Caine
 Jako když byl člověk malý a těšil se na Vánoce. S takovým pocitem podle Davida Ondříčka vypouštěli tvůrci včera večer do světa své vymodlené dítě – film Zátopek. „Stojíme u cílové pásky a těšíme se, že ji protrhneme. Konečně si můžeme poslechnout reakci diváků. Zjistit, jestli energie do filmu vložená je nabije a budou třeba o něco šťastnější,“ doplnil Ondříček, který s producentem Kryštofem Muchou připravoval snímek řadu let.
2 fotografie

Zátopek doběhl do cíle. Na karlovarském festivalu mu tleskal i Michael Caine

Film a televize
Americký herec Michael Caine ve filmu Králové zlodějů
V odpoledních hodinách přistál na karlovarském letišti speciál, v němž do festivalových Varů přiletěl slavný britský  herec Michael Caine (88), jedna z hlavních hvězd Mezinárodního filmového festivalu a držitel dvou Oscarů. Doprovází ho  manželka Shakira. Zprávu potvrdila Uljana Donátová z organizačního festivalového týmu. 

Oscarový Michael Caine přiletěl do festivalových Varů

Karlovarsko
Hudební divadlo Karlín uvádí v úterý večer Horečku nedělní noci.
Počasí dnes nebude tak horké jako v předchozích dnech, což přímo vybízí užít si nějakou příjemnou akci. Podívejte se na přehled těch dnešních i celoprázdninových.

Tipy na úterý 17. srpna

Volný čas
Letní scéna na Harfě dnes večer uvádí hru Drobečky z perníku.
Druhý letní měsíc je ve své polovině. Odstartujete nový týden na nějaké zajímavé akci? Podívejte se na pár tipů níže. Najdete tam dnešní jednorázové i dlouhodobější celoprázdninové.

Tipy na pondělí 16. srpna

Volný čas
Dramaturg Valašského špalíčku Karel Prokeš.
Ve středu 11. srpna večer se v parádě oficialit závěrečného ceremoniálu stala 47. Letní filmová škola minulostí, byť připravený program nabízel dobrou zábavu až do čtvrtečního odpoledne před povinnou odjezdovkou bezmála pěti tisícovek fanoušků filmového umění.

Filmová škola v Uherském Hradišti očima Karla Prokeše

Slovácko
Johnny Depp
Hosty letošního karlovarského festivalu budou držitelé Oscarů a mnoha dalších cen americký herec Johnny Depp a britský herec Michael Caine. Na tiskové konferenci to dnes řekl prezident festivalu Jiří Bartoška. Slavné osobnosti světové kinematografie se přidají k už dříve oznámenému hostu, herci a režisérovi Ethanu Hawkeovi. Z českých tvůrců festival ocení režiséra Jana Svěráka.

Johnny Depp a Michael Caine míří do Česka. Přijedou na karlovarský festival

Film a televize