Články

Karibské moře, palmové pláže, doutníček a relaxace. Takhle nějak může vypadat dovolená na Jamajce. Pokud plánujete tuto zemi navštívit a poznat do nejmenšího detailu, máme pro vás několik užitečných tipů.

Na Jamajku nejenom na pláže, ale třeba i za rumem

Možná se už nemůžete dočkat, až teploty vystoupají o pár stupňů výš a vy tak budete moci vytáhnout svého dvoukolového společníka a vyrazit poznávat trasy ve svém blízkém okolí. Přinášíme tipy na jarní výlety na kole v okolí Prahy.

Tipy na jarní výlety na kole v okolí Prahy

Už jste zkoušeli skialpovat v Česku? Tak pravděpodobně znáte Krkonoše nebo Kralický Sněžník. My dnes přinášíme tři tipy na skialpy v jiných lokalitách.

Krásy české přírody v zimě

Oskeruše – zapomenutý mohykán Evropy
V letech 2014–2022 jsme se vydávali na cesty Evropou, abychom spolu s místními lidmi našli stromy a příběhy posledních velikánů druhu Sorbus domestica. Jeřáb oskeruše byl ještě v 19. století cenným ovocným stromem a vysazoval se jako strom rodový i užitkový. Dnes je bohužel na okraji zájmu společnosti, přestože je to jeden z mála původních ovocných stromů Evropy.

Oskeruše – zapomenutý mohykán Evropy

Jak na dechberoucí fotografie a videa z přírody
Žasnete z dechberoucích záběrů přírody? Ať už jde o jednotlivé snímky, nebo třeba časosběrná videa, již dlouho takové záběry nejsou výsadou těch nejlépe vybavených studií. Úžasné záběry zvládnete i vy s cenově dostupným vybavením. Poradíme vám, jak na to.

Jak na dechberoucí fotografie a videa z přírody?

Mapovou aplikaci v telefonu používá nejspíš každý. Pomáhá nám najít nejrychlejší trasu, vyhledat spojení nebo nejbližší restauraci. Ale můžeme mapám položit i složitější otázku?

Jak chytré mapy pomáhají

Jestliže milujete výlety do hor, bude to chtít nakoupit i kvalitní oblečení a turistickou obuv. Že nevíte, podle jakých kritérií oděvy a boty na hiking volit? Nezoufejte! Na následujících řádcích se na turistickou výbavu podíváme pěkně zblízka. Čtěte a nechte se inspirovat s námi.

Co nosit na turistiku? Průvodce pro ženy outdoorem a trekingem

Příjezd na ostrov Møn
Cestovatel a moderátor Míra Michálek spolu s kolegyní Lubkou Ponížilovou zpříjemňuje posluchačům Frekvence 1 ranní vstávání.  Vysílají každý všední den od 6 do 10 hodin, od 8 hodin k sobě do studia zvou na kávu a pokec vždy nějakou celebritu. V posledních letech Míra Michálek vyměnil batoh a putování po odlehlých místech planety za kolo a hledá pro fanoušky a posluchače Frekvence 1 nejkrásnější místa, kam vyrazit na kole. Tzv. cyklistické ráje.

V Dánsku je cyklista bůh a vládce silnic